Hoe werkt infrarood verwarming

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig ir panelen warmtepanelen 30m2 zuinig verwarmen

Deze kachel gebruikt onschadelijke infrarode warmtestraling, vergelijkbaar met de aangename stralen van de zon. Het warmtepaneel zendt ook directe warmtegolven uit die op muren, meubels, toestellen en mensen gericht zijn. Warme infrarode stralen weerkaatsen op bijna alles, waardoor je huis of bedrijf automatisch sneller en aangenamer verwarmd wordt. De muur of een meubelstuk wordt namelijk, net als de zon, verwarmd. De infrarood verwarming van muren en voorwerpen resulteert in een verhoging van de kamertemperatuur met 2 tot 3 graden. Je sluit de slanke warmtepanelen direct aan op de elektriciteit, waarbij de energie zeer zuinig wordt omgezet in warme infrarode straling.

hoe werkt infrarood verwarming

Wat zijn de kenmerken van infraroodpanelen?

Infraroodpanelen hebben verschillende unieke kenmerken. Dit zijn de volgende:

– Werkt op elektriciteit en zet de energie om in infrarode stralen.
– Infraroodstraling is veilig en ongevaarlijk voor mens en dier.
– Werkt net als de stralen van de zon door directe warme stralen in de kamer uit te zenden.
– Geeft warmte aan muren, vloeren, meubels, en mensen. Infrarode stralen weerkaatsen tegen vaste voorwerpen en verspreiden zo de warmte door de ruimte.
– Slanke verwarmingspanelen die weinig plaats innemen, slechts 1,8 tot 2,5 cm dik.
– Verkrijgbaar in wand- of plafondverwarming.
– Infrarood panelen zijn er in verschillende modellen, wattages en afmetingen.
– Korte opwarmtijd van 5 tot 12 minuten.

Stralingswarmte zoals de zon

IR kachel gebruikt stralingswarmte welke vergelijkbaar is als het zonlicht, maar dan zonder de gevaarlijke UV straling. Veronderstel dat je uit de schaduw in de felle zon gaat lopen. Je merkt onmiddellijk hoe je hele lichaam opwarmt door de zonnestralen. Dit effect is vergelijkbaar met hoe stralingswarmte werkt. Je voelt de warmte op je lichaam zodra je het stralingsgebied van de IR kachel betreedt. De stralingswarmte wordt in drie soorten ingedeeld, namelijk korte, middel en lange golf infraroodstraling.

verwarmingspaneel

Wat is infraroodstraling precies?

Infrarode straling is een soort elektromagnetische straling die ook wel warmtestraling of stralingswarmte wordt genoemd. Infraroodstraling stelt mensen, dieren en planten in staat te gedijen en hun lichaamstemperatuur op peil te houden. De stralen zelf zijn niet warm, maar verwarmt de voorwerpen waarmee ze in aanraking komen.

Infraroodstraling is verdeeld in drie soorten:
– Korte golf infraroodstraling: deze zenden de meeste warmte uit en worden niet beïnvloed door windvlagen. Daarom worden korte golf lampen gebruikt om het terras te verwarmen, de elektrische terrasverwarmer.
– Midden golf: deze keramische stralers zijn gemakkelijk te herkennen aan het donkerrode licht dat ze uitzenden. En zijn ideaal voor het verwarmen van openbare ruimten, veranda’s en infrarood sauna.
– Lange golf: produceert lagere temperaturen, is buitengewoon veilig en wordt binnenshuis gebruikt. Lang golf infrarood panelen zijn geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming. Er is geen zichtbaar licht aanwezig en daarom uiterst geschikt voor het verwarmen van woningen en kantoren.

Hoe werkt wandverwarming?

Bij een wandverwarming wordt het verwarmingspaneel aan de muur bevestigd. Het is van kritiek belang dat het warmtepaneel vrij kan stralen. Warmteverspreiding wordt namelijk belemmerd door obstructie. Daarom is de juiste plek uitkiezen zeer kritisch voor een optimale werking van hoe werkt infrarood verwarming. Zet daarom nooit een bankstel of grote kast vlak voor een verwarmingstoestel om te voorkomen dat de infrarode straling zich niet goed kan verspreiden.

Het bereik van een wandverwarming is ongeveer 3 tot 4 meter. Als je het stralingsbereik binnengaat, voel je een heerlijke warmte je lichaam binnendringen. Je kunt de aangename warmte vrijwel meteen ervaren vanwege de snelle opwarmtijd van 5 tot 12 minuten (afhankelijk van het vermogen). Een elektrische wandverwarming is eenvoudig te installeren en kan je ook zelf doen. Win wel altijd advies in over de juiste plaatsbepaling.

infrarood verwarming metaal met schilderij

Hoe werkt infrarood verwarming plafond?

Infrarood verwarming plafond werkt op dezelfde manier als muurverwarming, behalve dat de stralen van boven komen. Het warmtepaneel wordt met de bijgeleverde montagebeugel aan het plafond bevestigd. Je kunt het zelf doen of gebruik maken van de installatiedienst van onze infraroodwinkel. Een plafondverwarming heeft een grotere warmteverspreiding dan een muurverwarming. Afhankelijk van het vermogen en de grootte is dit ongeveer 5 tot 6 meter.

Omdat de stralen van boven komen, wordt ook de vloer heerlijk warm. Met een infrarood verwarming plafond heb je geen vloerverwarming meer nodig. Door de weide verspreiding is het bereik groter. In de woonkamer bevelen we altijd een plafondpaneel aan. De comfortabele warmte voelt aan als de zon en is uiterst zuinig in verbruik.

Meer details over hoe werkt infrarood verwarming

Wil je meer informatie over hoe werkt infrarood verwarming? Je kan voor hoe werkt infrarood verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe werkt infrarood verwarming vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe werkt infrarood verwarming