Print art infrarood verwarming

wat kost een infrarood paneel print art infrarood verwarming warmteblazer infrarood verwarming schilderij

Wat is een print art infrarood verwarming?

Print art infrarood verwarming is een vorm van verwarmingssysteem dat gebruik maakt van infraroodtechnologie om warmte te genereren. Het systeem is ontworpen als een kunstwerk dat aan de muur kan worden opgehangen en kan worden bedrukt met verschillende afbeeldingen of patronen, waardoor het zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De infraroodtechnologie die in dit verwarmingssysteem wordt gebruikt, werkt door middel van stralingswarmte. Dat wil zeggen dat de print art verwarming warmte genereert door middel van elektromagnetische straling, die wordt geabsorbeerd door de objecten en mensen in de ruimte. Dit is anders dan convectiewarmte, die warmte genereert door middel van luchtstromen. Een print art verwarmingspaneel staat bijzonder mooi in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Maar ook in de hal of op een kantoor.

Infrarood verwarming met foto als hoofd- of bijverwarming

elektrische verwarmingstoestellen verwarmingspaneel convectie print art infrarood verwarming

Print art wordt ook wel een infrarood verwarming met foto genoemd en kan gebruikt worden als hoofdverwarmingssysteem of als bijverwarming voor bepaalde ruimtes in huis. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, zoals een lagere energierekening, een snellere opwarmtijd en de mogelijkheid om specifieke zones in een ruimte te verwarmen.

Bovendien kan het decoratieve aspect van de infrarood verwarming met foto helpen bij het verbeteren van de esthetiek van een kamer en kan het worden aangepast aan de persoonlijke smaak van de gebruiker. Je kunt namelijk zelf bepalen welke foto of patroon op het warmtepaneel wordt afgedrukt.

Speciale Print art techniek

infrarood paneel badkamer infrarood badkamer verwarming mobiele kachel infrarood verwarming schilderij

Bij het afdrukken van een foto op infrarood panel wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek, genaamd sublimatiedruk. Deze techniek maakt het mogelijk om een afbeelding met hoge kwaliteit en resolutie op het oppervlak van het infrarood paneel af te drukken, waardoor het eruit ziet als een foto verwarming.

Bij sublimatiedruk wordt de afbeelding eerst geprint op een speciaal transferpapier met behulp van een printer die is voorzien van sublimatie-inkt. Vervolgens wordt het transferpapier op het oppervlak van het infrarood paneel geplaatst en wordt het geheel onder hoge druk en temperatuur samengeperst met behulp van een hittepers. Hierbij verandert de sublimatie-inkt in gasvormige toestand en dringt het door in het oppervlak van het warmtepaneel, waar het permanent wordt vastgelegd.

Print foto oppervlak

infrarood paneel slaapkamer 2022 stopcontact verwarming warmtepaneel print art

Het print foto oppervlak van de infrarood verwarming kan gemaakt zijn metaal of ESG-veiligheidsglas. Bij een infrarood paneel metaal is de print foto afdruk wat meer korrelig, zoals op een canvas foto wat een mooie sfeer geeft. Bij een infrarood verwarming glas is het een strakke print waarbij je kan kiezen voor een matte of glans afdruk.

Wat deze techniek bijzonder maakt, is dat de print foto zich niet op het oppervlak van de infrarood verwarming bevindt, maar erin is verwerkt. Hierdoor ontstaat een krasvrije afbeelding die niet vervaagt of loslaat en die eruit ziet als onderdeel van de infrarood verwarming. Dit maakt het mogelijk om de infrarood verwarming niet alleen als functionele verwarming te gebruiken, maar ook als decoratief element in een kamer. Het ziet er namelijk uit als een schilderij.

Meer informatie over infrarood verwarming schilderij

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood verwarming schilderij of wil je weten welke print art afbeelding je kunt kiezen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Zoals huis verwarmen met convectie, wat is het alternatief?

Een infrarood verwarming schilderij van Warmteshop is krasvrij en de kleuren vervagen niet! Het ziet er werkelijk uit als kunst op de muur, totdat je het warmtepaneel aanzet en je de heerlijke warmte voelt.

Koop nu infrarood panelen op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Print art infrarood verwarming