Terrasverwarmer

Terrasverwarmer
Serre verwarming oplossingen
Serre verwarmen? Bekijk dan de drie serre verwarming oplossingen en de voordelen en...
Met infrarood verwarming terras comfortabel buiten zitten
Ontdek de voordelen van infrarood verwarming terras, zoals het verlengen van het buitenseizoen...
Altijd warm met verwarmer buiten
Met een verwarmer buiten heb je het altijd warm. Keuze uit elektrische terrasverwarming...

Terrasverwarmer met gezonde warmte

Het gebruik van een terrasverwarmer is de beste manier om ervoor te zorgen dat je het hele jaar door kan genieten van jouw buitenruimte. Geschikt voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik, zoals in restaurants en productie faciliteiten.

De terrasverwarmer maakt gebruik van stralingswarmte in de vorm van infrarood. Hoewel infrarood warmte prettig is om in de buurt te hebben, biedt het ook therapeutische voordelen voor onze gezondheid. Infraroodstraling wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor warmte therapie. De warmte ontspant de spieren en bevordert de doorbloeding.

Je ervaart een warme gloed door je hele lichaam zodra de infraroodstraling je huid raakt. In tegenstelling tot de zon straalt infrarood verwarming geen gevaarlijke ultraviolette stralen uit. Op jouw terras geniet je binnen enkele seconden van een vleugje warmte.

Alkari-terrasverwarmer-.jpg
hoe ver straalt een infrarood paneel terras verwarmer

Hoe infrarood terrasverwarmer de atmosfeer verwarmt

Een infrarood terrasverwarmer werkt door het uitzenden van lange of korte golflengte straling. Een veranda of binnenruimte kan veel baat hebben bij langgolvige straling. Carbon- of donkerstralers worden ook wel lange golf infrarood verwarming genoemd. Warmtestrips (heatstrips) worden gebruikt voor terrasverwarmer en produceren een lange- of middengolf straling.

De krachtigste en meest warmte afgevende infraroodstraler is de korte golf variant. De korte golf straler houd je warm op een koud terras. Efficient in gebruik, waarbij minimaal 93% van de elektrische energie omgezet wordt in aangename warmte.

Stralingswarmte warmt direct de objecten en mensen op. In tegenstelling tot een terrasverwarmer op gas, die gevoelig is voor wind, is de krachtige infrarood verwarming voor het terras dat niet. Bovendien geven ze ook geen nare geuren af. En ze zijn geruisloos. Een smartphone-app of een afstandsbediening maken het bedienen van de terrasverwarmer een fluitje van een cent.

Voordelen terrasverwarmer

 • Instant warmte, geen opwarmfase.
 • 100% veilig. Geen open vuur of verbrandingsgevaar.
 • Aangenaam gevoel van warmte, zoals warmtestraling van de zon.
 • Het is niet de lucht die warm wordt, maar direct het lichaam.
 • Zeer hoge efficiëntie. Tot 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
 • 50% lagere verbruikskosten in vergelijk met gasmeter.
 • Op afstand bedienbaar met geïntegreerde thermostaat.
 • Lange levensduur warmtelampen van 10.000 uur
 • Geen nare geuren en een benauwde lucht.
 • Ruimtebesparend door wand- of plafondmontage.
 • Ook voor mobiel gebruik op standaard.  
 • Te gebruiken in gesloten ruimtes, zoals in een partytent.


Wil je meer informatie ontvangen over de terrasverwarmer van Infrarood Verwarming? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis offerte aan. Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan één van onze winkels in de Benelux.

Advies infrarood verwarming – hoe werkt het