Plafond of wand montage infrarood verwarming

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond elektrische kachel infrarood plafondpanelen woonkamer wand of plafond montage carbon verwarmen op elektriciteit slim infrarood verwarmingspaneel

Plafond of wand montage van infrarood paneel

Waar kies je voor, een plafond of wand montage? Infrarood verwarming is een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een efficiënte, kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier om een huis zonder gas te verwarmen. Een van de belangrijkste overwegingen bij infrarood verwarming installeren is de positie van de verwarmingselementen.

Er zijn namelijk verschillende opties beschikbaar, waaronder het monteren van de verwarmingspanelen aan de muur of aan het plafond. We bespreken de voor- en nadelen infrarood verwarming van beide posities. En geven je bovendien aanbevelingen over waar infrarood verwarming het beste kan plaatsen.

Infrarood verwarming wand

plafond of wand montage infrarood verwarming

Een van de meest voorkomende posities voor infrarood verwarming is aan de muur. Dit is een goede optie als je een infrarood paneel in de kamer wilt plaatsen waar het plafond te hoog is om het aan het plafond te monteren. Het monteren van infrarood verwarming wand is ook een goede optie als je de warmtepanelen in een specifieke richting wilt richten, bijvoorbeeld naar een bepaalde hoek of muur waar je de meeste tijd doorbrengt.

Een ander voordeel van het monteren van infraroodverwarming aan de muur is dat het gemakkelijk te installeren is en je de hoogte en hoek van het warmtepaneel gemakkelijk aanpast. Dit geeft je meer flexibiliteit bij het bepalen van de beste positie.

Een nadeel van het monteren van infrarood verwarming aan de muur is dat het beperkingen kan opleggen aan de grootte van de ruimte die je kunt verwarmen. De warmte straalt naar voren uit, wat betekent dat als je de verwarming aan de muur plaatst, je slechts een beperkt deel van de kamer kunt verwarmen. Let ook op bij de inrichting van de kamer, want obstructie belemmert de warmte afgifte van een infraoord verwarming. Wanneer je een grote kamer wilt verwarmen, heb je meerdere warmtepanelen nodig.

infrarood paneel plafond keuken paneel infrarood paneel verwarming radiator keuken

Infrarood verwarming plafond

Een andere optie voor het plaatsen van infrarood verwarming is aan het plafond. Dit is een goede optie als je de warmtepanelen gelijkmatiger over de hele kamer wilt verdelen en de warmte gelijkmatiger wilt verspreiden. Het plaatsen van infrarood verwarming plafond is ook een goede optie als je een kleinere ruimte wilt verwarmen, omdat de warmte zich naar beneden verspreidt en de hele kamer bereikt.

Een ander voordeel van infrarood verwarming plafond is dat het minder ruimte inneemt. Er staan geen meubels in de weg, je hoeft dus ook geen rekening te houden met de inrichting, wat betreft obstakels die de verspreiding van de warmte kunnen blokkeren. Infrarood panelen aan het plafond zijn ook zeer geschikt voor grotere ruimtes, zoals een woonkamer vanwege de grote warmteverspreiding.

Een nadeel van infrarood verwarming plafond is dat het moeilijker is om de hoek van het verwarmingselement aan te passen. Dit kan betekenen dat je mogelijk een professional van Warmteshop moet inhuren om de infrarood verwarming correct te installeren.

Daarnaast kan het ook moeilijker zijn om de verwarmingselementen aan het plafond schoon te maken, omdat je een ladder nodig hebt om bij de panelen te komen. Echter schoonmaken is slechts een vochtige doek over het paneel halen. Onderhoud is niet nodig, omdat er geen draaiende elementen in het warmtepaneel zitten.

Infrarood paneel aan de muur of het plafond plaatsen?

Infrarood verwarming plafond badkamer Infrarood verwarming badkamer plafond straalkachel badkamer

De keuze om een infrarood paneel aan de muur of het plafond te plaatsen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de kamer, de hoogte van het plafond en de richting waarin u de warmte wilt sturen. Over het algemeen is het plaatsen van infrarood paneel plafond de beste optie voor kleinere kamers waar veel objecten staan of geen ruimte aan de wand is, zoals een badkamer of kleine woonkamer. Voor grote ruimtes is een infrarood paneel plafond ideaal om de zone helemaal te verwarmen. Bijvoorbeeld boven de eetkamertafel of het zitgedeelte.

Als u besluit om infraroodverwarming aan het plafond te plaatsen, moet u ervoor zorgen dat u de verwarmingselementen op de juiste afstand van het plafond plaatst om te voorkomen dat de warmte verloren gaat. Als u infraroodverwarming aan de muur plaatst, moet u ervoor zorgen dat u voldoende verwarmingselementen installeert om de hele kamer te kunnen verwarmen.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat infrarood verwarming een veilige, efficiënte en kosteneffectieve manier is om zonder gas huis te verwarmen. Of je nu besluit om de warmtepanelen aan de muur of het plafond te plaatsen, het is een goede investering die je huis comfortabeler en energiezuiniger maken.

Meer over plafond of wand montage infrarood verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over plafond of wand montage infrarood verwarming? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Zoals hoe een handdoekdroger zwart niet alleen stijlicoon is maar ook zorgt voor een heerlijke warme badkamer en droge handdoeken. En kom meer te weten over is infrarood schadelijk of niet, mocht je hier nog twijfels over hebben. Infrarood verwarming is gezond voor mens en dier en is de manier voor zonder gas huis verwarmen.

Koop nu infrarood panelen en thermostaten bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Plafond of wand montage infrarood verwarming