Welke terrasverwarming kopen?

elektrische terrasverwarming staand terrasverwarming verwarming voor buiten terrasverwarmer 2000 watt

Soorten terrasverwarming uitgelegd

Terrasverwarming is een manier om het terras of de tuin in de koudere maanden van het jaar aangenaam warm te houden. Dit kan een aantrekkelijk en comfortabel alternatief zijn voor het binnenblijven of het gebruik van dikke jassen en dekens. Er zijn verschillende manieren om een terras te verwarmen, waaronder elektrische terrasverwarming, gasverwarming en infrarood terrasverwarming. We leggen de drie soorten terrasverwarming uit.

elektrische terrasverwarming staand terrasverwarming

#1 Elektrische terrasverwarming

Elektrische terrasverwarming is een van de meest populaire opties omdat het relatief gemakkelijk te installeren is en geen gasaansluiting vereist. Elektrische terrasverwarmer is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals:

  • terrasverwarmer muur
  • terrasverwarmer staand
  • hangende terrasverwarmer aan plafond
  • terrasverwarmer tafelmodel
    .

Ze hebben allemaal één ding gemeend: ze werken door middel van elektrische elementen die warmte afgeven aan de omgeving. Elektrische terrasverwarming is een veilige en efficiënte manier om een terras te verwarmen, hoewel ze wel afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet.

#2 Terrasverwarmers op gas

gas terrasverwarmer Terrasverwarmers op gas

Gasverwarming is een andere optie voor terrasverwarming. Dit kan worden gedaan met behulp van vaste terrasverwarmers op gas of mobiele gaspatio-heaters. Terrasverwarmers op gas werken door middel van een gasvlam die de omgeving verwarmt. Ze zijn efficiënt en kunnen snel een grote hoeveelheid warmte afgeven. Echter, gasheaters vereisen een gasaansluiting en moeten zorgvuldig geïnstalleerd en onderhouden worden om deze veilig te gebruiken.

#3 Terrasverwarming infrarood

terrasverwarmer elektrisch hangend Terrasverwarming infrarood

Terrasverwarming infrarood is een weer een andere optie voor het terras te verwarmen. Infrarood verwarming werkt door middel van infraroodstralen die direct op het lichaam of objecten in de omgeving worden gericht. Dit is een uiterst aangename en comfortabele manier om een terras te verwarmen, omdat het de lucht niet verwarmt maar direct op het lichaam of objecten in de omgeving gericht is. Terrasverwarming infrarood is efficiënt en kan snel een grote hoeveelheid warmte afgeven. Een infrarood terrasverwarmer werkt ook op elektriciteit en zet daarbij heel efficiënt, en dus zuinig, de energie om in heerlijke infrarood warmte.

Welke terrasverwarmer kiezen?

Er zijn een aantal zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een terrasverwarmer. Zo is het belangrijk om te overwegen wat voor soort verwarming het beste past bij de specifieke behoeften en de beschikbare ruimte. Bovendien moet rekening worden gehouden met de kosten, zowel voor de aanschaf als voor het gebruik van de verwarming.

Ook moet worden gekeken naar de veiligheid van de verwarming, met name bij gasverwarming. Een terrasverwarmer op gas mag nooit in een (half) gesloten ruimte worden gebruikt. Dat wil zeggen niet onder een overkapping of een partytent. Daarentegen is infrarood terrasverwarmer daar wel zeer geschikt voor.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen hoe de verwarming zal worden gebruikt en hoe vaak. Als de verwarming slechts af en toe nodig is, kan een mobiele verwarming wellicht een goede optie zijn. Als de verwarming echter regelmatig nodig is, kan het beter zijn om te kiezen voor een vaste inbouw terrasverwarmer die gemakkelijk kan worden aangezet en uitgeschakeld.

Waarvoor terrasverwarmers elektrisch gebruiken?

elektrische terrasverwarmer terrasverwarming

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat terrasverwarmers elektrisch niet alleen nuttig zijn om het terras aangenaam te verwarmen, maar ook om het gebruik van het terras te verlengen. Dit kan een leuke manier zijn om langer van de buitenlucht te genieten, zelfs wanneer het koud is. Met de beste terrasverwarming is het terras of de tuin een aangename en comfortabele plek zijn om te verblijven, zelfs in de koudere maanden van het jaar.

Wil je meer informatie over terrasverwarming ontvangen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over terrasverwarmer staand of liggend, als ook over infrarood verwarming voor in huis. Zoals is een warmtepaneel in de nacht veilig. Koop nu terrasverwarming infrarood bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Welke terrasverwarming kopen?