Met infrarood huis verwarmen

infrarood paneel keuken infrarood huis verwarmen infrarood verwarming keuken

Kan infrarood verwarming je huis warm en behaaglijk houden?

Het korte antwoord is ja, een infrarood verwarming is een geweldige kosteneffectieve en efficiëntere manier om zonder gas je huis te verwarmen. In feite is infrarood verwarming een betere oplossing voor huis verwarmen dan traditionele convectieradiatoren. Infrarood panelen met moderne technologie verwarmen personen in een ruimte direct door middel van IR-stralen, waardoor je gericht verwarmd wordt.

Hoe werkt infrarood verwarming precies?

elektrische verwarming muurbevestiging zuinige elektrische verwarmingstoestellen verwarmen met infrarood panelen

Infrarood maakt deel uit van het elektromagnetisch spectrum en is onzichtbaar voor het menselijk oog. Infrarood warmtepanelen gebruiken stralingswarmte en zetten 98% van hun elektriciteitsverbruik om in warmte. De warmte die de verwarming produceert gebruikt IR-stralen om de muren, voorwerpen en mensen in een kamer te weerkaatsen. Hierdoor kunnen personen in een kamer of ruimte direct worden verwarmd, wat betekent dat er heel weinig energie wordt verspild.

Traditionele gasverwarming verwarmen de omringende lucht in een kamer, waarbij de verwarmde lucht uiteindelijk opstijgt en ontsnapt. Dit heeft tot gevolg dat je de gasverwarming lange tijd aan moet houden, omdat de cyclus zich herhaalt en er veel energie wordt verspild.

Infraroodstralers verwarmen gericht, zodat er geen energie wordt gebruikt om gebieden te verwarmen die niet verwarmd hoeven te worden. Alleen gebieden waar personen aanwezig zijn worden verwarmd. Onderzoek suggereert dat je tot 50% op je energierekening kunt besparen door af te stappen van conventionele verwarmingssystemen en over te stappen op infrarood verwarmingssystemen.

Wat zijn de verschillende soorten infrarood systemen voor in huis?

Lange golf infraroodstraling: IR-C

infrarood paneel verwarmingspanelen Warmte panelen

Lange golf infraroodstraling, ook wel IR-C genoemd, levert zachte warmte, die moeiteloos door onze huid wordt opgenomen. Lange infraroodstralen zijn perfect voor gebruik binnenshuis, waar het een subtiele warmte geeft die mensen op een dieper niveau verwarmt. Wij mensen absorberen infrarood C-straling opmerkelijk goed, omdat ons menselijk lichaam voor 80% uit water bestaat, waardoor infraroodgolven hier efficiënt op inwerken. IR-C infraroodstraling is terug te vinden in onze infrarood verwarmingspanelen, glaspanelen en metalen panelen.

Korte golf infraroodstraling: IR-A

terrasverwarmer elektrisch hangend Terrasverwarming infrarood

IR-A is de korte golf infraroodstraling, welke op korte afstand infraroodwarmte produceert. Deze warmte is krachtiger dan de lange golf infraroodstraling en daardoor ideaal voor gebruik buitenshuis. Dit type infraroodwarmte gaat vaak gepaard met intens licht. Korte golf infraroodstraling is te vinden in onze terrasverwarming en patioverwarming. Waarbij voor een halfopen ruimte, zoals een serre of patio ook de middengolf IR straling wordt gebruikt. Voor terrasverwarming is het altijd de korte IR-A straling, want deze niet gevoelig voor windvlagen, waardoor je het altijd warm hebt op het terras.

Infrarood verwarming voor verschillende kamers in huis

Woonkamer & slaapkamer infrarood panelen

Ons Alkari, Ecaros en Welltherm infrarood panelen gebruikt zachte en subtiele IR-C warmte om een behaaglijke warmte te leveren. Dit is perfect voor als je na een lange werkdag wilt ontspannen voor de TV in je woonkamer of slaapkamer. We bieden onze klanten wifi-gestuurde verwarmingspanelen, zodat je volledige controle hebt over de elektrische kachel door alleen maar je telefoon aan te raken. Hiermee heb je overal direct toegang tot je verwarmingssysteem. Je kunt wekelijkse schema’s maken door te selecteren welke dagen en hoe laat je de IR verwarming wilt laten draaien, en een doeltemperatuur voor elke kamer te selecteren.

Verwarming badkamer en keuken

infrarood paneel badkamer infrarood badkamer verwarming mobiele kachel

De spiegel- en glaspanelen zijn ideaal voor als verwarming badkamer en keuken. Ze hebben een modern slank en strak ontwerp dat gemakkelijk past bij alle interieurs. Deze verwarmingspanelen zijn zo ontworpen dat hun reflecterende oppervlakken helder blijven als ze in gebruik zijn. Dus als je kookt of een warme douche neemt, zullen de panelen niet beslaan door de omringende condensatie. Een verwarming die niet beslaat! Nooit meer zorgen over het schoonmaken van beslagen spiegels Dit warmtepaneel kan ook schimmel en vochtigheid voorkomen in huizen, kantoren, restaurants, enz. Het houdt ook de stofcirculatie tegen, perfect voor mensen met een stofallergie.

Tuin, tuinhuisje & terras verwarmen

Infrarood verwarming buiten is een ideale manier om in de tuin, op je terras of tuinhuisje heerlijk warm te blijven. Bij Warmteshop bieden we een breed scala aan buiten verwarming en terrasverwarmers. Deze gebruiken de krachtige korte golf infraroodstraling om direct en gericht warmte te leveren. Ook kan je deze patio heaters via wifi op je telefoon bedienen, zodat je buiten verwarming altijd de juiste temperatuur heeft om jou en je gasten te verwarmen.

Meer weten over huis verwarmen met infrarood

Wil je meer informatie over huis verwarmen met infrarood verwarming? Neem dan contact op met de infrarooddeskundigen van Warmteshop. Ook kan je in ons ons infrarood verwarming magazine meer lezen over terrasverwarmer staand of liggend, als ook over infrarood panelen voor in huis. Zoals wat zijn de straalkachel badkamer voordelen.

Koop nu terrasverwarming of infrarood panelen bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Met infrarood huis verwarmen