Bespaar energie met keramische kachel

wat is keramische kachel

Wat is keramische kachel

Een keramische kachel is een elektrische verwarming die gebruik maakt van keramische elementen om warmte te genereren. Het toestel heeft een metalen behuizing en het keramische element wordt verwarmd door een interne spoel die elektriciteit omzet in warmte. Een ventilator in de kachel blaast de warme lucht de ruimte in.

Hoe werkt een keramische kachel?

Het element in deze elektrische verwarming is opgebouwd uit kleine keramische plaatjes die elektrisch met elkaar verbonden zijn. Deze plaatjes hebben een groot oppervlak en kunnen hierdoor efficiënter warmte genereren dan andere soorten verwarmingselementen. De interne spoel van de keramische kachel zorgt voor een constante stroom van warme lucht die door de ventilator in de ruimte geblazen wordt.

Verschillende types keramische verwarming

Er zijn verschillende types keramische verwarming, waaronder vrijstaande, wandmontage en draagbare modellen. Wandmontage modellen zijn ideaal voor kleine ruimtes, terwijl vrijstaande modellen meer geschikt zijn voor grotere ruimtes. Draagbare modellen zijn handig als je de kachel wilt verplaatsen naar verschillende ruimtes in je huis.

keramische kachel en verwarming

Voordelen keramische kachel

Een keramische kachel heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten elektrische verwarming. Zo zijn ze bijvoorbeeld energie-efficiënter dan traditionele een elektrische verwarming, omdat ze snel opwarmen en de warmte vasthouden. Bovendien zijn ze veiliger, omdat het keramische element minder heet wordt dan andere verwarmingselementen.

Waarom een keramische verwarming badkamer ideaal is

Een keramische verwarming badkamer is een uitstekende optie, omdat het snel warmte genereert en vochtbestendig is. Het keramische element zorgt bovendien voor een constante warmte die de kou uit de badkamer verdrijft en vocht vermindert. Daarnaast zijn er speciale keramische verwarming badkamer muurmodellen die je veilig aan de wand monteert, zodat je ruimte bespaart.

Keramische verwarming muurmodel

Een keramische verwarming kan ook als muurmodel worden geïnstalleerd, waardoor je nog meer ruimte kunt besparen. Het is een ideale optie voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en efficiënte manier om hun huis te verwarmen. Een keramische muurverwarming kan ook in combinatie met infrarood verwarming worden gebruikt voor een nog betere verwarmingservaring.

Verschil convector kachel, keramische kachel en infrarood verwarming

Een convector kachel werkt door middel van convectie, waarbij warme lucht vanuit de kachel wordt uitgestoten om de kamer te verwarmen. In vergelijking met ventilatorkachels hebben convectorkachels vaak een kleiner warmtebereik, maar ze zijn daarentegen wel stiller in gebruik. Olievrije kachels werken op dezelfde manier als convectorkachels.

Een keramische kachel daarentegen maakt gebruik van een keramische plaat in plaats van een gloeidraad, waardoor het in staat is om meer warmte vast te houden en efficiënter warmte te genereren. Het keramische element wordt opgewarmd en een ventilator in de kachel blaast de warme lucht de kamer in. Hoewel keramische kachels over het algemeen stiller zijn dan ventilatorkachels, maken ze wel geluid vanwege de ingebouwde ventilator. Desondanks zijn keramische kachels over het algemeen energiezuiniger en veiliger dan andere kachels.

Infrarood verwarming maakt gebruik van onzichtbare infraroodstralen om objecten direct te verwarmen, in plaats van de lucht. Hierdoor wordt er minder energie verspild en wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld. Het is een energiezuinige en effectieve manier om je huis te verwarmen en kan ook worden gecombineerd met een keramische kachel om een optimale temperatuur te bereiken. Infrarood verwarming hang je op aan de muur of aan het plafond, zoals op de foto, waarbij het een grote warmte verspreiding van bovenaf heeft.

Infrarood verwarming plafond infraroodstralen Elektrisch verwarmen of gas verwarmingspaneel plafond verwarmen zonder gas chauffages kopen

Overwegingen bij elektrische kachel kiezen

Een keramische kachel is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte, veilige en stijlvolle manier om hun huis zonder gas te verwarmen. Deze elektrische verwarming werkt middels keramische elementen die snel opwarmen en warmte vasthouden, waardoor het minder energie verbruikt dan traditionele kachels.

Daarnaast is het vochtbestendig en daarom een goede keuze voor badkamers. Het kan als vrijstaand, draagbaar of muurmodel worden geïnstalleerd, en kan worden gecombineerd met infraroodverwarming voor een nog betere verwarmingservaring. Overweeg een keramische kachel als een duurzame en energiezuinige oplossing voor het verwarmen van jouw huis.

Een nadeel van een keramische convectie kachel is dat de warme lucht kan ontsnappen door slechte isolatie en het lang duurt voordat de ruimte gevuld is met warme lucht. De oplossing hiervoor is om te kiezen voor infrarood verwarming, waarbij niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Er geen verlies bij een slechte isolatie, want de objecten houden de warmte lang vast. Je kan daardoor ook de kamer gerust luchten, zonder dat de temperatuur enorm daalt.

Meer informatie over elektrische verwarming kiezen

Wil je meer informatie ontvangen over het verschil tussen keramische kachel en infrarood verwarming? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Zoals plafond of wand montage infrarood verwarming of bekijk de stijlvolle handdoekdroger zwart eens voor in de badkamer. Infrarood verwarming kan ook gecombineerd worden met convectie, bekijk onze hybride verwarmingspanelen.

Koop nu infrarood panelen op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Bespaar energie met keramische kachel