Wat zijn elektrische accumulatoren?

Accummulatieverwawrming problemen elektrische accumulatoren elektrische verwarming accumulatie verwarming

Alternatief voor elektrische accumulatoren

Ben je klaar om je kennis over verwarmingssystemen uit te breiden? Laten we dan eens kijken naar elektrische accumulatoren. Deze apparaten zijn meer dan alleen een technisch wonder; ze zijn een manier om je huis warm en uitnodigend te maken. Maar zijn ze de beste keuze voor jou? We gaan dieper in op wat elektrische accumulatoren zijn, hoe ze werken en waarom er een beter, efficiënter alternatief beschikbaar is: infrarood verwarming. 

Hoe functioneren elektrische accumulatoren?

Elektrische accumulatoren zijn verwarmingstoestellen die energie opslaan wanneer deze beschikbaar is – vaak ’s nachts wanneer de vraag naar energie laag is – en deze dan langzaam vrijgeven in de vorm van warmte gedurende de dag. Ze maken gebruik van speciale stenen die warmte opslaan en geleidelijk vrijgeven. Hoewel elektrische accumulatoren nuttig zijn, zijn ze niet de meest efficiënte vorm van verwarming.

accumulatieverwarming vervangen accumulator verwarming elektrische accumulatoren

De beperkingen van elektrische accumulatoren

Elektrische accumulatoren kampen met een aantal uitdagingen. Ze verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie om op te warmen en vereisen regelmatig onderhoud om optimaal te kunnen functioneren. Bovendien is de installatie vaak complex en tijdrovend. Ten slotte is het lastig om de warmteafgifte precies te regelen, wat kan leiden tot een over- of onderverhitte ruimte.

Nadelen elektrische verwarming accumulatie

  • Hoog energieverbruik: Elektrische verwarming accumulatie verbruikt aanzienlijk meer energie dan andere, meer efficiënte verwarmingssystemen.
  • Onderhoudsvereisten: Ze vereisen regelmatig onderhoud om optimaal te kunnen functioneren.
  • Complexe installatie: Het installeren van elektrische accumulatoren is complex en tijdrovend.
  • Onnauwkeurige temperatuurregeling: Het is lastig om de warmteafgifte van een accumulatieverwarming precies te regelen, wat vervolgens leidt tot over- of onderverhitte ruimtes.
hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig infrarood warmtepanelen infraroodverwarmingen elektrische verwarming muurbevestiging infrarood panelen

Het beste alternatief: infrarood panelen

Nu komt het spannende deel! Er is een innovatief alternatief voor accumulatieverwarming dat niet alleen efficiënter is, maar ook nog eens gemakkelijker te installeren en te onderhouden is: infrarood panelen.

Infrarood panelen zijn opmerkelijk energiezuinig. Ze gebruiken de energie direct om warmte te produceren, in plaats van deze eerst op te slaan zoals elektrische accumulatoren dat doen. Bovendien behoeven ze geen onderhoud en zijn ze eenvoudig te installeren – vaak een kwestie van plug-and-play.

Nog beter, infrarood paneel is CO2-neutraal wanneer deze wordt gecombineerd met groene stroom. Dat betekent dat je jouw huis kunt verwarmen zonder bij te dragen aan de klimaatverandering. Een verwarming met zonnepanelen is nog een duurzamer alternatief. Infrarood verwarming en zonnepanelen gaan zeer goed samen.

Als je op zoek bent naar een efficiënte, duurzame en gebruiksvriendelijke manier om je huis zonder gas te verwarmen, dan is infrarood verwarming de weg vooruit. Zeg vaarwel tegen elektrische accumulatoren en verwelkom de toekomst van verwarming.

Elektrische accumulatoren vervangen door infrarood panelen

Wil je meer informatie ontvangen hoe elektrische accumulatoren vervangen door infrarood panelen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België, zoals Warmteshop Antwerpen, infrarood verwarming winkel Roeselare of Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals welke buiten verwarming de beste is en waar op letten bij nieuwe verwarmingen kopen

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat zijn elektrische accumulatoren?