Waar op letten bij verwarmingen kopen?

verwarmingen kopen aardgasverwarming

Verwarmingen kopen: de belangrijke punten om te overwegen

Wil je een nieuwe verwarmingen kopen, dan zijn er een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden. Niet alleen moet de verwarming efficiënt zijn, maar het moet ook passen bij je woonstijl en comfortbehoeften.

In de complexe wereld van verwarmingssystemen kan het moeilijk zijn om te beslissen welke soort verwarming je wilt kopen. Van de warmtecapaciteit tot het ontwerp, het type verwarming dat je kiest, kan een enorme impact hebben op je comfort en de efficiëntie van je huis. We geven je daarom enkele tips waar op letten bij verwarmingen kopen. 

Welke soorten verwarmingen zijn er?

Bij het kopen van verwarmingen heb je keuze uit diverse soorten zoals een gasverwarming, elektrische verwarming, en infrarood verwarming. Elektrische en infrarood verwarmingen zijn over het algemeen energiezuiniger en milieuvriendelijker dan hun gasgestookte tegenhangers.

Als je van plan bent om een verwarming te kopen, sta je voor een breed scala aan keuzes. Er zijn verschillende soorten verwarmingssystemen die werken op verschillende brandstoffen, zoals gas, elektriciteit en olie. 

Een gasverwarming wordt vaak gebruikt vanwege zijn efficiëntie en betrouwbaarheid, maar het vereist wel een gasaansluiting, wat niet overal (meer) beschikbaar is. Bovendien moeten we allemaal gaan verwarmen zonder gas, dus als je nieuwe verwarmingen kopen wilt, kun je beter kijken naar milieuvriendelijke en moderne opties. 

Een andere optie is dan ook de elektrische verwarming, die werkt door het omzetten van elektriciteit in warmte. Dit type verwarming is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en heeft geen schoorsteen of ventilatiesysteem nodig.

Dan hebben we ook nog de infrarood verwarming, een innovatieve oplossing die infraroodstraling gebruikt om warmte te genereren. Dit type verwarming biedt verschillende voordelen die verderop bespreken.

Het is belangrijk om een verwarmingssysteem te kiezen dat past bij je behoeften en budget. Zoek naar een systeem dat energiezuinig is, om je stookkosten laag te houden, en dat ook past bij de stijl en indeling van je huis.

plafond slaapkamer voordelen infrarood panelen elektrische chauffage verwarmingen kopen

Voordelen infrarood verwarming

De voordelen infrarood verwarming zijn ongekend groot. In tegenstelling tot een traditionele convectie verwarming, zorgt infraroodstraling voor een schone lucht in je huis, zonder luchtcirculatie. Hierdoor zweven er geen kleine stofdeeltjes in de lucht. En bovendien blijft de luchtvochtigheid in balans, waardoor je geen last hebt van een droge lucht.

Bovendien is infrarood verwarming zuinig in verbruik en heeft een korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten. Dit is een groot voordeel, vooral in de koude wintermaanden wanneer je snel warmte wilt voelen. Ten slotte biedt infrarood verwarming woning ook een breed scala aan prachtige design modellen, zodat je er zeker één kunt vinden die bij je interieur past.

Hoe werkt infraroodstraling?

Infraroodstraling werkt op een unieke manier. Het verwarmt objecten en mensen in een kamer direct, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit levert een comfortabele, gelijkmatige warmteverdeling op. Doordat de infraroodstralen weerkaatsen op de vaste objecten, voel je van alle kanten de warmte en niet slechts vanuit één punt, zoals bij traditionele convectie verwarmingssystemen.

Daarnaast houden de objecten, zoals de muur, vloer en meubels de warmte ook lang vast. Hierdoor heb je geen last van dat warme lucht ontsnapt vanwege slechte isolatie, zoals bij luchtverwarming wel het geval is. Je kunt met infraroodstraling ook gerust een raam open zetten om de kamer te luchten. Zoals in de slaapkamer. Doordat de muren ook opwarmen, onttrekt het vocht zich hieruit, wat resulteert in schimmelvrije muren en goed werkende isolatie.

badkamer verwarming kopen

Goedkoop verwarmen zonder gas

Goedkoop verwarmen zonder gas is mogelijk met infraroodstraling. De voordelen van goedkoop verwarmen zonder gas met IR straling zijn als volgt: 

 • Gezonde warmte zonder luchtcirculatie.
 • Geruisloos en ook geurloos
 • Geen onderhouds- of andere bijkomende kosten
 • Lage aanschafkosten.
 • Eenvoudige wand- of plafondmontage.
 • Geen kosten voor schoorsteen en stookruimte.
 • Eenvoudige en snelle installatie.
 • Korte opwarmtijd.
 • Lage verbruikskosten.
 • Energiezuinig in gebruik.
 • Ruimtebesparend
 • Droge muren, geen schimmels meer in je woning. 
 • Weinig warmteverlies bij ventilatie van de kamer.

Waar verwarmingen kopen?

Dus, wil je nieuwe verwarmingen kopen? Overweeg dan zeker infrarood verwarmingen van Warmteshop. Met de voordelen van schone lucht, goede luchtvochtigheid, efficiënt energieverbruik, snelle opwarming en prachtige designs, zijn infrarood panelen een uitstekende keuze voor jouw verwarmingsbehoeften.

Wil je meer informatie ontvangen over verwarmingen kopen met infraroodstraling? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Antwerpen, Warmteshop Roeselare of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over verwarmingen kopen. Zoals uitleg over de heatstrips voor patio’s of hoge ruimtes te verwarmen.  

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waar op letten bij verwarmingen kopen?