Wat is hybride verwarming?

hybride verwarmingspanelen hybride infrarood verwarming wat is hybride verwarming hybride kachel

Wat is hybride verwarming eigenlijk?

Hybride verwarming is een elektrische verwarming die twee aangename warmtebronnen combineert. Te weten stralingswarmte met convectiewarmte. De kachel is een slank infrarood paneel van 4 cm breed welke je kan gebruiken als hoofd- of als bijverwarming.

Primair gebruikt een hybride verwarming de infraroodstraling en secundair de warme luchtstroming. Deze combinatie levert een dubbel warm gevoel op, voor een nog snellere en intensere warmte in huis.

De hybride verwarming kan je kopen van het merk hoogstaande merk Alkari, welke gemaakt zijn in Duitsland. Alkari staat voor hoge Duitse kwaliteit tegen een scherpe prijs.

hybride verwarmingspanelen hybride infrarood verwarming wat is hybride verwarming

Hoe werkt hybride infrarood verwarming?

Een hybride infrarood verwarming werkt middels elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood straling en daarnaast ook convectiewarmte. Aan de onder- en bovenkant van het verwarmingspaneel zitten sleuven. Als eerste verwarmt een hybride infrarood verwarming de ruimte voor ruim 80% met infraroodstraling. De overige 20% wordt aangevuld met warme lucht. Dit werkt als volgt.

De heater trekt aan de onderkant koude luchtstroom door de infrarood kachel. Binnenin wordt de lucht door de restwarmte, die aan de achterkant van het paneel wordt opgevangen, verwarmd middels interne convectoren. Deze warme lucht verspreidt zich via de ventilatie sleuven bovenaan het paneel.

Aan de onderkant zuigt de het hybride infrarood paneel nieuwe koude lucht op, om deze vervolgens weer te verwarmen. Dezelfde techniek zoals bij een schoorsteen. Alle energie wordt dus gebruikt om warmte in de kamer te verspreiden. Met de geïntegreerde thermostaat regel je eenvoudig de temperatuur, eventueel ook op afstand te bedienen.

Techniek hybride Infrarood paneel van Warmteshop

Hybride is niet helemaal hybride. Een hybride infrarood paneel van Warmteshop heeft als kenmerk dat ze interne convectoren hebben. Deze warmte behuizing vergroot het verwarmingsoppervlak in de infrarood kachel. Daardoor produceert een hybride infrarood paneel ongeveer 34% meer warmte in vergelijking met andere goedkopere modellen die deze convectoren niet hebben.

hybride verwarming

Het vergrote warmte oppervlak zorgt voor een sterker schoorsteeneffect. Dat de koele lucht snel van onder naar boven verwarmt met meer kracht en volume. De Alkari hybride kachels zijn van hoge kwaliteit en in verschillende wattages verkrijgbaar.

Je kan kiezen voor een Alkari hybride infrarood paneel van 500, 900 of 1200 watt. Daarbij heb je ook nog keuze voor een slank satijn wit model aan de wand of kies een badkamer verwarming in de vorm van een hybride handdoekdroger. Altijd warme en droge handdoeken in de badkamer en natuurlijk een warmte ruimte.

Aangename warmte in huis

Met hybride verwarming creëer je aangename warmte in huis. Infrarood verwarming gecombineerd met luchtverwarming is de oplossing voor huis verwarmen zonder gas. Je profiteert van twee verwarmingswerelden tegelijkertijd. Bovendien is de aangename warmte verspreiding zuinig in verbruik, van hoge kwaliteit een eenvoudig aan de muur te installeren.

Wil je meer informatie over wat is hybride verwarming? Je kan voor hybride infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat is hybride verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is de beste elektrische verwarming vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is hybride verwarming?