Wat is de beste elektrische verwarming

infrarood verwarming poster beste elektrische verwarming speksteen radiator infrarood panelen in huis

Welke elektrische verwarming is de beste?

beste elektrische verwarming

Bij elektrische verwarming is er onderscheid in de manier van huis verwarmen. Dit kan met convectie warmte (lucht verwarming) of stralingswarmte (infraroodstraling). De manier van verwarmen is een groot verschil. Zowel qua verbruik en warmtegevoel. We leggen het verschil uit tussen elektrische convectoren en infrarood verwarming en welke de beste elektrische verwarming is.

Wat is een elektrische convector?

Elektrische convector verwarmt de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convector, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. De elektrische verwarmingstoestellen zijn voorzien van elektronische temperatuur regeling en een aan- en uitschakelaar.

Wat is een infrarood verwarming?

elektrische kachel woonkamer infrarood verwarming

Infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte in de vorm van onschadelijke infraroodstraling. Deze stralen zijn te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV. Vervolgens warmen de infrarood stralen van de infraroodverwarming de objecten en mensen in de kamer op, denk hierbij aan meubels, vloer en muren. De objecten houden de warmte lang vast. Ook weerkaatsen de IR stralen op de objecten, waardoor je van alle kanten de warmte voelt als jij je in het stralingsgebied bevindt.

Wat is een hybride verwarming?

mobiele hybride verwarming

Een hybride verwarming maakt gebruik van beide technieken. Zowel convectie- als stralingswarmte. De modernste infrarood technologie in combinatie met convectie. Bij hybride verwarming is de metalen behuizing speciaal ontwikkeld, zodat ook de lucht door de infrarood stralen wordt verwarmd. Het is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Dit is pas echte innovatie.

Infrarood is de beste elektrische verwarming

De beste elektrische verwarming is zuinig in verbruik, geeft heerlijke warmte af en heeft lage onderhoudskosten. Dan is een infrarood paneel de beste elektrische verwarming die er bestaat. De elektrische verwarming met infrarood is zeer zuinig in verbruik, heeft geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. Bovendien zijn infrarood panelen In vele prachtige designs verkrijgbaar.

Voor iedere ruimte is er een model te vinden. Een badkamer spiegel met verwarming, een infrarood paneel met een foto afdruk, een elektrische handdoekdroger, een wand- of plafondverwarming met led-verlichting. De keuze is zeer groot.

Waarom verwarmen op elektriciteit?

Verwarmen op elektriciteit is de toekomst, beter gezegd stap nu over op verwarmen op elektriciteit. De gasprijzen rijzen de pan uit en is bovendien slecht voor het milieu. Met elektrische verwarming ben je niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. En bovendien stoot je in combinatie met groene stroom nul CO2 uit!

De voordelen van huis verwarmen met infraroodstraling

  • Gezonde warmte: geen luchtcirculatie en dus een schone lucht.
  • Direct warm: binnen 5 tot 10 minuten draait een infrarood paneel op volle kracht.
  • Te bedienen met een thermostaat (wifi of draadloze thermostaat).
  • Vele uitvoeringen verkrijgbaar.
  • In combinatie met groene stroom géén CO2 uitstoot.
  • Géén onderhoud: verwarmingspaneel heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.
  • Eenvoudige installatie aan de wand of plafond: installatiekit is meegeleverd inclusief boormal.
  • Uitstekend te combineren met zonnepanelen.
  • Zuinig in verbruik: bespaar tot 50% op de energiekosten.

Meer over elektrische kachel van Warmteshop

Infrarood verwarming plafond badkamer Infrarood paneel plafond badkamer plafondverwarming beste elektrische verwarming

Wil je ook overstappen op zonder gas verwarmen? Kies voor elektrische kachel van Warmteshop.

Wil je meer informatie over elektrische verwarming? Je kan voor elektrische kachel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Wat is het bereik van infraroodstralen vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen ,welke stralingswarmte met convectiewarmte combineert.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is de beste elektrische verwarming