Wat is elektrische chauffage en waarom is het populair?

plafond slaapkamer voordelen infrarood panelen elektrische chauffage verwarmingen kopen

Elektrische chauffage: Waarom infrarood verwarming de beste keuze is

Elektrische chauffage is een moderne verwarmingsmethode die gebruikmaakt van elektriciteit om ruimtes te verwarmen. In de afgelopen jaren is de populariteit van elektrische verwarming enorm toegenomen vanwege de vele voordelen, zoals energiezuinigheid, snelle opwarming en eenvoudige installatie. Bovendien komt er geen gas aan de pas en in combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Een van de meest efficiënte en kostenbesparende vormen van elektrische chauffage is infrarood verwarming.

Infrarood verwarming als de beste elektrische chauffage

Infrarood verwarming is een uitstekend alternatief voor traditionele elektrische chauffages. Dit type verwarming werkt op basis van infrarode straling, die direct objecten en mensen verwarmt in plaats van de lucht eromheen. Dit zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de ruimte. Bovendien verbruikt infrarood verwarming minder energie, waardoor je bespaart op energiekosten, dit kan oplopen tot 50%.

elektrische chauffage badkamer

Infrarood elektrische chauffage badkamer

Een chauffage badkamer is een essentieel onderdeel van elk huis. Infrarood verwarming is ideaal voor gebruik in de badkamer, omdat het snel opwarmt en een aangename warmte creëert zonder de luchtvochtigheid te verhogen. Bovendien zijn infraroodpanelen slank en stijlvol, waardoor ze perfect passen in elke badkamer. Ze zijn in diverse badkamer paneel uitvoeringen verkrijgbaar, zoals een spiegelverwarming of een handdoekdroger. Heb je geen plek aan de wand? Dan is een infrarood plafondverwarming ideaal, bovendien wordt de vloer dan ook lekker warm waardoor je een vloerverwarming meer nodig hebt. 

Hoe sluit je een elektrische chauffage aan?

Het aansluiten van een elektrische chauffage is relatief eenvoudig. Je hebt geen complexe leidingen of gasinstallaties nodig, wat de installatiekosten verlaagt. Voor het aansluiten van de chauffage volg je de volgende stappen:

  1. Kies de juiste locatie voor de elektrische chauffage aan de wand of het plafond. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de verwarming en dat er geen obstakels in de weg staan.
  2. Monteer de beugels of het ophangsysteem voor de chauffage volgens de instructies. Een boormal is bovendien meegeleverd bij de infrarood panelen van Warmteshop.
  3. Hang de chauffage aan de beugels of het ophangsysteem en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
  4. Sluit de chauffage aan op een geschikt stopcontact of laat een elektricien de bedrading verzorgen als het om een vaste aansluiting gaat.
plafond of wand montage infrarood verwarming elektrische chauffage

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is de beste keuze als je zoekt naar een energiezuinige en effectieve elektrische chauffage. De voordelen zijn onder andere:

  1. Snelle opwarming: Infrarood verwarming zorgt voor onmiddellijke warmte, waardoor je snel een comfortabele temperatuur bereikt.
  2. Energiezuinig: Infrarood verwarming verbruikt minder energie dan traditionele elektrische chauffages, wat leidt tot lagere energiekosten.
  3. Gezonde warmte: Infraroodstraling verwarmt direct objecten en mensen, zonder de luchtvochtigheid te beïnvloeden, wat zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.
  4. Stijlvol en ruimtebesparend: Infrarood panelen zijn slank en modern, waardoor ze gemakkelijk in elk interieur passen.
  5. Eenvoudige installatie: Het aansluiten van een infrarood elektrische chauffage is relatief eenvoudig en vereist geen ingewikkelde leidingen of gasinstallaties.

Als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame manier om je huis zonder gas te verwarmen, is infrarood verwarming de ideale elektrische chauffage voor jou. Of je nu een chauffage badkamer, woonkamer of slaapkamer nodig hebt. Infrarood verwarming biedt een uitstekende oplossing die zowel energiebesparend als comfortabel is. Maak de overstap naar infrarood verwarming en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Elektrische chauffage kopen

Elektrische chauffage kun je kopen bij Warmteshop, de infrarood verwarming leverancier en groothandel in België. Wil je meer informatie ontvangen over hoe elektrische chauffage werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming VeurneWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Antwerpen.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Zoals waar plaats je een infrarood paneel?

Koop nu infrarood panelen en thermostaten bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is elektrische chauffage en waarom is het populair?