Waar plaats je een infrarood paneel?

infrarood verwarming woonkamer infrarood paneel waar plaats je een infrarood paneel goedkoop verwarmen

Waar plaats je een infrarood paneel voor de beste resultaten?

Infrarood panelen zijn een efficiënte en stijlvolle manier om je huis te verwarmen. Maar waar plaats je een infrarood paneel voor de beste resultaten? Aan het plafond, aan de wand of kies voor een vrijstaande infrarood verwarming? De beste plaats voor infrarood paneel is aan het plafond, omdat het dan de weidste verspreiding van infrarood warmte heeft en je geen rekening hoeft te houden met meubels die eventuele obstructie kunnen veroorzaken. 

Infrarood verwarming wand: de voordelen en beste plekken

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel infrarood verwarming wandwarmtepaneel infrarood verwarming wand

Waar plaats je een infrarood paneel aan de wand? Dit is een populaire keuze, omdat het ruimtebesparend is en je interieur een strakke uitstraling geeft. Je kunt het paneel op een centrale muur plaatsen, zodat de warmte zich gelijkmatig door de ruimte verspreidt. Let op ramen en deuren, en zorg dat het paneel niet te dichtbij deze openingen hangt om warmteverlies te beperken. Monteer een infrarood verwarming wand bij voorkeur tegenvoer de buitenmuur, zodat deze ook opwarmt. Hierdoor verdwijnt het vocht uit de buitenmuur, waardoor de isolatie weer optimaal werkt en eventuele schimmels verdwijnen. 

infrarood verwarming plafond waar plaats je een infrarood paneel

Infrarood paneel plafond: optimaal gebruik van ruimte

Waar plaats je een infrarood paneel als je nog meer ruimte wilt besparen? Overweeg dan een infrarood paneel aan het plafond. Dit is ideaal voor kamers met hoge plafonds of beperkte vloer- en wandruimte. Plaats het paneel zodanig dat het gericht is op de gebieden waar je de meeste tijd doorbrengt, zoals de zithoek of de eettafel.

Vrijstaande infrarood panelen: flexibiliteit en mobiliteit

mobiele kachel vrijstaande infrarood panelen

Voor degenen die op zoek zijn naar flexibiliteit, zijn vrijstaande infrarood panelen een uitstekende keuze. Je bent niet beperkt tot één locatie, wat betekent dat je het warmtepaneel gemakkelijk kunt verplaatsen naar waar het nodig is. Zo profiteer je optimaal van de warmte, afhankelijk van de indeling van je huis en je activiteiten.

Tips voor het bepalen van de ideale locatie

Waar plaats je een infrarood paneel voor het beste resultaat? Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte locatie te vinden:

  • Houd rekening met de grootte van de ruimte en het benodigde vermogen van het paneel. Grotere kamers hebben mogelijk meerdere panelen nodig.
  • Vermijd plaatsing bij tochtige ramen en deuren om warmteverlies te minimaliseren.
  • Zorg voor voldoende afstand tussen het paneel en brandbare materialen, zoals gordijnen en meubels, om veiligheidsredenen.
  • Plaats het paneel in de buurt van plekken waar je vaak tijd doorbrengt, zodat je optimaal profiteert van de warmte.
    .

Veelvoorkomende vragen over infrarood panelen

Zijn infrarood panelen geschikt voor elke ruimte?

Ja, infrarood panelen zijn geschikt voor bijna elke ruimte in huis, zoals woonkamers, slaapkamers, keukens en zelfs badkamers. Zorg er wel voor dat je een paneel kiest dat specifiek ontworpen is voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer verwarming spiegel. Deze warmtepanelen bevatten tenminste de IP44 klasse, wat betekent dat ze spatwaterdicht zijn en dus veilig in vochtige ruimtes te gebruiken zijn. 

Hoeveel infrarood panelen heb ik nodig?

Het aantal benodigde panelen hangt af van de grootte van de ruimte en het totale vermogen dat nodig is om de ruimte te verwarmen. Raadpleeg de specificaties van het infrarood paneel of vraag advies aan onze Infrarood Verwarming specialist om te bepalen hoeveel panelen je nodig hebt.

Hoeveel energie verbruiken infrarood panelen?

Infrarood panelen zijn over het algemeen energiezuinig, omdat ze gerichte warmte leveren in plaats van de hele ruimte te verwarmen. Het exacte energieverbruik varieert per model en vermogen. Je bespaart met infrarood panelen 30 tot 50% op de energiekosten. Bovendien heb je een onderhoudskosten.

waar plaats je een infrarood paneel

Waar plaats je een infrarood paneel in de kamer? 

Het antwoord hangt af van je individuele behoeften en de beschikbare ruimte in je huis. Infrarood verwarming muur, infrarood verwarming plafond en mobiele verwarming bieden elk unieke voordelen en mogelijkheden. Door rekening te houden met de Infrarood Verwarming tips en adviezen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over de beste plaats voor jouw infrarood paneel en genieten van een warm en comfortabel huis. 

Wil je meer informatie ontvangen over waar plaats je een infrarood paneel? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarmingwinkels in België. Zoals Warmteshop Veurneinfraroodverwarming Hasselt of verwarmingswinkel Antwerpen.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen, zoals wat is een heatstrip of hoe ziet een infraroodpaneel eruit?

Koop nu infrarood panelen of hybride verwarmingspanelen bij Infrarood Verwarming

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waar plaats je een infrarood paneel?