Wat is een hybride infrarood verwarming

stralingskachel hybride infrarood verwarming hybride kachel

Hybride infrarood verwarming: convectie en stralingswarmte

Een hybride infrarood verwarming is een toestel dat convectiewarmte combineert met stralingswarmte. De moderne infrarood technologie met luchtverwarming. Bij een hybride infrarood verwarming is de metalen behuizing zo ontwikkeld dat infraroodstraling ook de lucht verwarmd, die door het toestel gaat. We leggen uit het dit werkt en wat de voordelen zijn.

hybride verwarmingspanelen hybride infrarood verwarming

Hoe werkt een hybride verwarming?

Een hybride verwarming is zo ontworpen dat om lucht die binnen het toestel wordt gezogen ook te verwarmen. Een hybride verwarming heeft boven en onder een speciale opening voor convectie. Het ziet eruit als een ‘normale’ elektrische verwarming, maar niets is minder waar.

Aan de onderkant komt de omgevingslucht naar binnen, waarna deze tussen de convectieplaten in de behuizing verwarmd wordt met infraroodstraling. Een klein deel van de IR straling is namelijk naar binnen gericht, speciaal voor de hybride verwarming.

De interne convectoren zorgen voor warmte. Aan de onderkant wordt de koude lucht opgezogen, in het midden verwarmd en komt aan de bovenkant als warme lucht naar buiten. Dezelfde techniek zoals bij een schoorsteen.

Het warmtepaneel is net als een standaard IR paneel naar voren gericht. En straalt met dezelfde intensiteit de infrarood warmte de kamer in. Je voelt daardoor 100% dezelfde stralingswarmte.

Alkari hybride infrarood paneel

Alkari is het effectieve hybride infrarood paneel welke zorgt voor aangename warmte in de woning. De hoogwaardige infrarood technologie is gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak. Je geniet dan ook van een gelijkmatige warmte verdeling in de kamer.

hybride verwarming

Alkari hybride infrarood paneel is verkrijgbaar in verschillende wattages; 500, 900 en 1200 watt voor de witte metalen panelen. En 900 en 1200 watt als handdoekdroger in de badkamer. Voorzien van meerdere handdoek beugels, zodat je altijd profiteert van een warmte badkamer en droge (en warme) handdoeken.

Het model is verkrijgbaar als wandverwarming, maar ook als mobiele eenheid. De mobiele verwarming wordt geleverd met een stevige voet, waardoor de elektrische kachel 5 cm boven de vloer staat. Dit heeft als doel dat de convectiestroming van onderen ongehinderd kan plaatsvinden.

Voordelen van hybride kachel

De voordelen van hybride kachel zijn dat je profiteert van twee verwarmingstechnieken. Dit zorgt dat de kamer nog sneller effectief warm is. De hybride kachel van Infrarood Verwarming zijn gemaakt van 1 mm dik staal. Dit brengt een groot kwaliteitsverschil met zich mee ten aanzien van goedkoper Chinese modellen.

mobiele hybride verwarming

De kwaliteit is voor de klant aan de buitenkant niet zichtbaar, maar je ziet het wel terug op je energierekening. De robuuste kwaliteit biedt een zeer lange levensduur en werkt uiterst efficiënt.

Door de combinatie van convectie- en stralingswarmte levert zo’n 35% extra warmte. Je verwarmt de woonkamer, slaapkamer of andere ruimte nog sneller in vergelijking met een los infrarood paneel of losse elektrische convectie kachel. Dit is ook de reden waarom deze elektrische kachel zo populair is bij hostels, kleinere hotels en vakantiehuisjes.

Deze ruimtes worden tijdelijk gebruikt en voor kortere periodes, waarbij de ruimtes snel verwarmd moeten worden voor de gasten. Hybride infrarood kachel verleent zich daar uitstekend voor.

• Dun ontwerp, slechts 4 centimeter dik.
• Gehele ontwerp is van metaal gemaakt en wit of wit satijn verkrijgbaar.
• Hoogwaardige infrarood technologie.
• Hoge energie-efficiëntie door extra convectie technologie.
• Direct klaar voor gebruik: steek gewoon de stekker in het stopcontact.
• Hoog rendement en duurzaam met groene stroom:

Meer details over hybride verwarmingspanelen

Wil je meer informatie over hybride infrarood verwarming? Je kan voor hybride verwarmingspanelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over onze IR panelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over IR verwarming vinden. Zoals onze verwarming installateur montage tips. Lees meer over hybride verwarmingspanelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is een hybride infrarood verwarming