Verwarming installateur montage tips

wat kost infrarood verwarming Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel Verwarming installateur wattage berekenen verbruik infrarood verwarming wattage radiator berekenen infra rood verwarming wat verbruikt infrarood verwarming

Montage tips van verwarming installateur

Onze verwarming installateur geeft tips over de montage van een infrarood verwarming. Om een maximaal rendement uit het een warmtepaneel te halen is de positiebepaling heel belangrijk. Om jouw infrarood verwarming optimaal en efficiënt te laten werken, geven we je een aantal tips van de Warmteshop verwarming installateur.

wat is een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel ir verwarmingspanelen Verwarming installateur

Onze infrarood panelen kan je zelf installeren, maar je kan natuurlijk ook altijd een beroep doen op expertise van onze verwarming installateur. Bij infrarood verwarming kopen is altijd een installatiekit meegeleverd, welke bestaat uit een instructieboekje, boormal, schroeven en ophangbeugel.

Positie infrarood verwarming: waar monteren?

Hoe bepaal je de beste positie van een infrarood verwarming? Je kan namelijk kiezen voor een plafondmontage of een wandmontage. Voor een wandmontage is de positiebepaling uiterst belangrijk. Onze verwarming installateur van Warmteshop kan je hierover advies geven, als ook een berekening maken.

Het is het beste om de infrarood verwarming zo te plaatsen dat het te verwarmen object (inclusief de muur of de tegenoverliggende vloer) op een afstand van 3 tot 4 meter kan worden bereikt.

Het bereik van een verwarmingspaneel is maximaal 10 meter, afhankelijk van de kwaliteit en technologie. De stralingshoek van de infraroodstralen is circa 100-120 graden, maar soms ook 180 graden.

Tips montage infrarood paneel

  • Zorg dat bij de montage infrarood paneel deze vrij kan stralen: obstructie vermindert namelijk de prestatie van het warmtepaneel. Plaats niet direct meubels voor het paneel en hang nooit gordijnen over het warmte paneel.
  • Plaats in de slaapkamer het infrarood paneel tegenover de buitenmuur, zodat deze ook warm wordt. Vochtige muren zijn broedplekken voor schimmels. Vaak zijn de buitenmuren van slaapkamers vochtig, omdat er niet goed genoeg gelucht en verwarmd wordt. Met een IR paneel tegenover de buitenmuur wordt deze warm, trekt het vocht en schimmels weg en werkt de isolatie ook beter.
  • Monteer een IR verwarming liever niet tegenover een raam, want het raam kan de infraroodstraling niet weerkaatsen.

Badkamer verwarming wandmontage

Spiegel met verwarming in badkamer infrarood spiegel beste elektrische verwarming badkamer Infrarood spiegelverwarming

De badkamer verwarming van Warmteshop is dankzij de IP44 klasse geschikt voor montage in vochtige ruimtes. Voor een goede badkamer verwarming wandmontage zijn er pluggen en schroeven meegeleverd bij het installatiepakket. Lees voor de badkamer verwarming wandmontage altijd het instructieboekje even door.

Bij onze hoogwaardige panelen is een boorsjabloon meegeleverd. Het boorsjabloon bestaat meestal uit massief papier. Met het boorsjabloon boor je op de juiste plek de gaten. Dit zijn er 4, voor iedere hoek 1. Bij langwerpige infrarood panelen zijn er altijd 6 gaten. Een waterpas biedt extra hulp.

Als je het infrarood paneel aan het plafond wilt monteren, zorg er dan bij aankoop voor dat de beugel ook geschikt is voor plafondmontage.

Elektrische verwarming wandmontage door Warmteshop

infrarood verwarming woonkamer hoeveel watt Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

Wil je een elektrische verwarming wandmontage laten uitvoeren? Dan is dat ook heel goed mogelijk door onze installatiedienst. De verwarming installateur van Warmteshop geeft je ook gelijk advies voer de beste positie van het warmtepaneel. Zodat je optimaal profiteert van de esthetiek en het rendement.

Wil je meer informatie over hoe werkt infrarood verwarming? Je kan voor een verwarming installateur contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische verwarming wandmontage of plafondmontage wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is het bereik van infraroodstralen vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarming installateur montage tips