Wat is het bereik van infraroodstralen?

Infrarood verwarming plafond infraroodstralen elektrisch verwarmen wat is een vide infrarood paneel woonkamer infrarood verwarming grote ruimte

Hoe ver stralen infraroodstralen?

Voor woningen worden voor stralingspanelen de lange golf infraroodstralen gebruikt. Deze infraroodstralen zijn onzichtbaar voor het oog en kan je vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder het schadelijke ultraviolette licht. Voor terrasverwarmer wordt de korte golf infraroodstralen gebruikt, welke heel gericht buiten het terras verwarmen. Deze infraroodstralen stralen zijn zichtbaarder, dat zie je aan de rode gloed die het afgeeft.

hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel warmtepaneel infraroodstralen

De vraag wat is het bereik van infraroodstralen voor infrarood panelen in huis? Wandpanelen hebben een bereik van zo’n 3 meter. Dit is de gemeten afstand tussen het stralingspaneel en het te verwarmen object, zoals meubels of mensen.

Een infrarood verwarming plafond heeft een bredere warmteverspreiding. Deze kan wel tot 5 à 6 meter ver stralen. Hiervan is het vermogen vaak hoger en omdat de stralen van bovenaf komen, worden ze niet onderbroken door bijvoorbeeld meubels.

Vermogen infrarood verwarming bepaalt bereik

Het vermogen (aantal watt) van een infrarood verwarming is bepalend voor het bereik van de infraroodstralen. Een klein warmtepaneel van 300 of 400 watt is geschikt voor een ruimte van 3 tot 4 m2.

Voor een badkamer is er altijd een hoger vermogen nodig, omdat je de ruimte snel warmt wilt hebben middels de infraroodstralen. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt geschikt voor een ruimte van 8 m2.

Wil je een grote kamer verwarmen, zoals een woonkamer, dan is een infrarood verwarming 1500 watt geschikt voor ruimtes van 15 tot 20 m2.

Elektrische wandverwarming of plafondverwarming kiezen?

Infrarood verwarming plafond badkamer Infrarood paneel plafond badkamer plafondverwarming

De keuze voor een elektrische wandverwarming of plafondverwarming hangt van meerdere factoren af. De indeling van de kamer, het aantal meubels en de raampartijen. Een plafondverwarming heeft een groter bereik dan een elektrische wandverwarming.

Dit komt omdat de infraroodstralen van bovenaf komen en een plafondverwarming vaak een hoger vermogen en grotere afmeting heeft. In grote ruimtes, zoals de woonkamer is een infraroodpaneel plafond verwarming altijd aan te raden. Maar bijvoorbeeld in een studeerkamer of thuiswerkplek is een wandverwarming weer beter.

Houd altijd in gedachten dat infraroodstralen niet onderbroken mogen worden. Plaats dus niet direct een bank voor de infrarood verwarming. De plaatsing van de infrarood panelen zijn dus zeer belangrijk. Als je hier vragen over hebt, kan je altijd contact opnemen met de adviseurs van Warmteshop.

Bereik van een terrasheater

Elektrische terrasverwarmer terrasheater

Naast verwarming voor binnen, kan je ook buiten verwarmen. Het bereik van de straling van een terrasheater is ver. De terrasheater kan wel 5 tot 7 meter ver stralen, dit komt door de intense korte golf straling die hierbij gebruikt wordt. En het hogere vermogen. Hoe krachtiger het wattage, hoe verder het bereik is. In huis is de lange golf infraroodstraling van toepassing.

Hoe ver is de IR straling van een IR terrasverwarmer

Bij een IR terrasverwarmer is het meestal niet nodig om het hele terras te verwarmen, maar alleen het zit- of loungegedeelte. Een terrasverwarmer werkt namelijk met gerichte IR straling van de korte golf. Dit noemen we ook wel spotverwarming. Een elektrische terrasverwarmer van 1500W kan een terras tot 12 m² terras heerlijk verwarmen. Je kan ook kiezen voor lagere of hogere wattages van de IR terrasverwarmer, afhankelijk van hoeveel ruimte je buiten wilt verwarmen met IR straling.

Meer weten over infrarood verwarming buiten of binnen?

Wil je meer informatie over infraroodstralen en wat het verschil is van infrarood verwarming buiten en binnen? Je kan voor infraroodstralen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infraroodstralen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood panelen vinden, zoals de 3 optie voor badkamer verwarming. Lees meer over terrasverwarmer.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is het bereik van infraroodstralen?