Wat is convectie?

wat is convectie en convector elektrisch

Wat is convectie en hoe werkt convectieverwarming?

Welkom in de wondere wereld van verwarmingstechnieken. Vandaag ontdekken we wat convectie is en hoe convectieverwarming werkt. Ook leggen we je uit waarom je wellicht beter kunt kiezen voor een alternatief: infrarood verwarming. Dus laten we duiken in dit warme onderwerp.

Het antwoord op Wat is convectie

Convectie is een natuurkundig proces waarbij warmte wordt overgedragen door de beweging van een vloeistof of een gas. Het principe is eenvoudig: warmere lucht stijgt, terwijl koelere lucht daalt. Dit proces creëert een circulatie van lucht, ook bekend als een convectiestroom.

wat is convectie en hoe werkt convectieverwarming

De werking van convectieverwarming

Nu je weet wat convectie is, begrijp je beter hoe convectieverwarming werkt. Deze toestellen verwarmen de lucht in de kamer, die vervolgens opstijgt en de warmte door de ruimte verspreidt. Terwijl de warme lucht stijgt, daalt de koelere lucht om verwarmd te worden door de kachel, waardoor een continu proces van warmte- en luchtcirculatie ontstaat.

Waarom infrarood verwarming een betere keuze is

Alles over infrarood verwarming gezondheid huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen verwarmen zonder gas

Infrarood verwarming werkt anders. In plaats van de lucht te verwarmen, straalt het infraroodwarmte uit die direct mensen en objecten in de kamer verwarmt. Dit betekent dat er geen luchtcirculatie is en dus ook geen rondzwevende stofdeeltjes.

Daarnaast behoudt infrarood verwarming de juiste luchtvochtigheid, wat zorgt voor een gezondere omgevingslucht. De warmte wordt gelijkmatig verspreid, waardoor er geen koude zones zijn binnen het stralingsgebied. Bovendien zijn infrarood panelen energiezuinig en zorgen ze voor een aanzienlijke besparingen op je energierekening. Wil je toch ook convectie warmte in huis? Denk dan eens na over de zuinig hybride verwarmingspanelen. Deze kachel zendt primair infrarood warmte af en verwarmt secundair de omgevingslucht.

Gezonde infrarood verwarming

wat is convectie en gezonde infrarood verwarming

Nu weet je precies het antwoord op wat is convectie en hoe convectieverwarming werkt. Wellicht overweeg je om over te stappen op de efficiëntere en gezonde infrarood verwarming. Zeg vaarwel tegen rondzwevende stofdeeltjes en geniet van een gezondere, comfortabelere warmte. En ook van een lagere energierekening en géén onderhoudskosten. 

Wil je weten hoe je kunt besparen op de verwarmingskosten? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Hoogstraten, Warmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Tervuren.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over goedkope verwarming voor binnen en buiten. Ontdek bijvoorbeeld de nadelen van terrasverwarmers op gas en waarom infrarood terrasverwarmer de beste keuze is.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen