Nadelen terrasverwarmers op gas onthuld 

gasbrander terras Gas terrasverwarming terrasverwarmers op gas tuin verwarming op gas

Wat zijn de nadelen terrasverwarmers op gas

Ontdek de verschillende soorten terrasverwarmers op gas en de nadelen in deze uitgebreide gids. Buiten zitten op een frisse avond is alleen prettig als je een terrasverwarmer hebt die je warmte houdt. Een van de opties hiervoor is terrasverwarmers op gas, maar is dit wel een goed idee? We belichten de nadelen van terrasverwermers op gas en wat de beste oplossing is om je terras warm te houden. Denk hierbij aan elektrishe terrasverwarming infrarood. Veilig, zuinig en altijd warm (of het nu waait of niet). 

terrasverwarmers op gas

De verschillende soorten terrasverwarmers op gas

Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers op gas beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen. De patioheater, bijvoorbeeld, is zeer geschikt voor grotere ruimtes, terwijl de flame heater met zijn sfeervolle vlammen voor een aangename ambiance zorgt. De lounge heater is perfect voor kleinere ruimtes, maar is minder krachtig dan de andere opties. Elk van deze terrasverwarmers op gas heeft zijn eigen specifieke nadelen, wat het belangrijk maakt om je opties te overwegen voordat je een keuze maakt. 

Nadelen van terrasverwarmer op gas

1. Het hanteren en bijvullen van gasflessen

Eén nadeel van terrasverwarmers op gas is het regelmatig moeten vervangen van de gasflessen. Vooral de grotere gasflessen van 11 kg kunnen onhandig en zwaar zijn om te hanteren. Daarnaast moeten deze flessen ook regelmatig bijgevuld worden, wat weer extra tijd en moeite kost. Bovendien moet je zorgen voor een veilige opslag van deze flessen, wat extra ruimte in beslag neemt en voorzorgsmaatregelen behoeft.

2. Windgevoeligheid en geur

Terrasverwarmers op gas zijn zeer gevoelig voor wind. Bij een sterke windvlaag kan de vlam doven, waardoor je terrasverwarmer niet meer functioneert. Dit kan vooral frustrerend zijn op winderige avonden wanneer je juist behoefte hebt aan de warmte. Daarnaast kan het gebruik van terrasverwarmers op gas een benauwende geur produceren, die sommige mensen als onaangenaam ervaren.

3. Gasbranders terras zijn niet geschikt voor overdekte ruimtes

Gasbranders terras zijn enkel geschikt om open ruimtes in de buitenlucht te verwarmen. Voor gesloten ruimte, zoals tuin overkapping of partytent en is een gasbrander terras niet geschikt, vanwege het brandgevaar. De oplossing hiervoor is een infrarood terrasverwarmer. Deze kun je overal veilig buiten en binnen gebruiken.

Meer informatie over elektrische terrasverwarmer infrarood

terrasverwarmer wand terrasheater amberlight terrasverwarming

Hoewel terrasverwarmers op gas voor een gezellige, warme sfeer kunnen zorgen, is het belangrijk om rekening te houden met de nadelen. Hopelijk helpt dit artikel je om een geïnformeerde keuze te maken, en te kiezen voor een veilige terrasheater.

Wil je meer informatie ontvangen over elektrische terrasverwarming infrarood of wil je weten waarom terrasverwarmers op gas minder goed werken dan infraroodstralers? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming.

Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming RoeselareWarmteshop Tervuren of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe je de infrarood verwarming op afstand bediend met een thermostaat wifi

Koop nu terrasverwarmer bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Nadelen terrasverwarmers op gas onthuld