Wandverwarming badkamer is onmisbaar

beste elektrische verwarming badkamer badkamer verwarming elektrisch wandverwarming badkamer verwarmen zonder cv

Wat is een wandverwarming badkamer

Een wandverwarming badkamer is een infrarood verwarming welke je strak aan de wand monteert. De uitvoeringen voor een wandverwarming badkamer zijn divers. Van een spiegel verwarming tot een handdoekdroger aan de wand. Deze badkamer verwarmingen maken gebruik van infraroodstraling. We leggen je uit hoe infrarood wandverwarming badkamer werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is infrarood verwarming badkamer?

Infrarood verwarming badkamer warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen die zich in het stralingsbereik bevinden. De objecten houden de warmte lang vast en bovendien weerkaatsen de stralen ook opnieuw de ruimte in. Je voelt daardoor van alle kanten de heerlijke warmte.

Bovendien warmen ook de muren en vloer op. Dit heeft een zeer groot voordeel, met name in vochtige ruimtes. Door de warmte onttrekt het vocht uit de muren, waardoor de isolatie beter werkt en schimmels verdwijnen.

Schimmels ontwikkelen zich in vochtige ruimtes en waar het donker is. Daarom zie je vaak in de badkamer schimmel op de muren. Met een infrarood verwarming badkamer behoort schimmelvorming tot de verleden tijd. En maar goed ook, want schimmels zijn slecht voor de gezondheid en het ziet er op de wanden ook niet fraai uit. Een wandverwarming badkamer is daarom onmisbaar in deze ruimte.

infrarood paneel badkamer van Warmteshop IR panelen badkamer elektrische badkamerverwarming straalkachel badkamer wandverwarming badkamer

Elektrische verwarming wandmontage

Een elektrische verwarming wandmontage bespaart je ruimte. Aangezien de infrarood panelen slecht 1,7 tot 2,2 cm dun zijn. Je monteert de warmtepanelen strak aan de wand, waardoor een wandverwarming badkamer weinig ruimte in beslag neemt. De strakke elektrische verwarming wandmontage staat niet alleen ontzettend mooi, het geeft ook nog eens heerlijke intense warmte af. En dat is wat je wilt in een badkamerruimte.

Korte opwarmtijd elektrische wandverwarming

Een elektrische wandverwarming heeft een korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten. Een metalen infrarood paneel aan de wand is in ongeveer 5 tot 7 minuten warm en een glazen infrarood verwarming in 8 tot 10 minuten. In de badkamer wil je dat het snel warm is, daarom adviseren we altijd een iets hoger vermogen te nemen dan bijvoorbeeld een infrarood verwarming woonkamer.

Is elektrische verwarming wandmontage veilig?

Een elektrische verwarming wandmontage van Warmteshop is veilig te gebruiken in deze ruimte. Dankzij de IP44 klasse zijn de infrarood panelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in de badkamer. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. Tevens bevatten onze infraroodpanelen meerdere veiligheidsschakelaars, waardoor het paneel zichzelf uitschakelt bij overhitting (mocht dit voorkomen).

Soorten badkamer verwarming uitvoeringen

Het badkamer verwarming assortiment van Warmteshop is groot. Van gekleurde infrarood panelen en spiegelpaneel tot handdoekdroger en gepersonaliseerde bedrukte panelen. Als ook een Sunshower (zonne douche), vloerverwarming en de glazen stralingsconvectoren, welke infrarood en convectie warmte afgeven. Met of zonder led-verlichting en ook verkrijgbaar met een frame om het warmtepaneel. De keuze is enorm groot.

spiegel verwarming

Voordelen wandverwarming badkamer

 • Gezonde stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.
 • Een breed scala aan prachtige ontwerpen die perfect aan de badkamer wand passen.
 • Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden.
 • Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag.
 • Geen onderhoudskosten
 • Droge en schimmel vrije muren.
 • Stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie.
 • CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
 • Binnen 5 tot 10 minuten warm.
 • Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
 • Infrarood verwarming is goedkoop.
 • Eenvoudige installatie aan de wand.
 • Op afstand temperatuur regelen en instellen met thermostaat en Smart home app.
  .

Wil je meer informatie ontvangen over wandverwarming badkamer werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals een serre verwarming die zorgt voor een optimaal klimaat. Infrarood verwarming kun je ook aan het plafond monteren, lees hier meer over in ons blog plafond of wand montage infrarood verwarming.

Koop nu infrarood panelen en thermostaten bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wandverwarming badkamer is onmisbaar