Serre verwarming oplossingen

serre verwarming terras verwarmer hoe ver straalt een infrarood paneel design terrasverwarmer heatstrips

Hoe een serre verwarmen

Moderne serres worden gebouwd met geïsoleerde materialen, zodat je het hele jaar door kunt genieten van een aangename ruimte. Maar zonder serre verwarming zal zelfs bij de meest energie-efficiënte uitbouw de temperatuur dalen tijdens de kille wintermaanden.

Een serre verwarming is vaak nodig als je bij kouder weer van een gezellige knusse ruimte wilt genieten. We bespreken een reeks oplossingen voor serre verwarming, zodat je een optie vindt die past bij jouw ruimte en budget.

Waarom is mijn serre koud?

Als de seizoenen veranderen, verandert ook de temperatuur in je serre. Als je geen goede isolatie of een krachtige serre verwarming hebt, kan het in de winter moeilijk zijn om van je ruimte te genieten.

Behalve de tijd van het jaar zijn er nog andere factoren die de temperatuur van je serre beïnvloeden, zoals:

  • Positie van de serre: Serres op het zuiden ontvangen meer natuurlijk licht in de middag en vroege avond, terwijl serres op het noorden het meeste natuurlijk licht ontvangen in de ochtend. Een serre op het oosten en westen ontvangt eerder op de dag meer zonlicht, zodat ze ’s nachts koeler zijn.
  • Serre-isolatie: Isolatie kan helpen om een serre comfortabel te houden. Je kunt je ruimte op verschillende manieren isoleren om koude temperaturen tegen te gaan, bijvoorbeeld met serre-zonwering en het afdichten van tocht.
  • Serrebeglazing: De beglazing van je serredak kan de temperatuur beïnvloeden. Sommige daksystemen houden de kou beter buiten dan andere. Een goede glazen dakbeglazing zorgt bijvoorbeeld voor optimale isolatie en constante temperaturen gedurende het hele jaar. In de zomermaanden profiteer je ook van betere temperaturen in de serreruimte.

terrasverwarmer elektrisch staand terrasverwarming terrasverwarming elektrisch serre verwarming

Soorten serre verwarming oplossingen

Als jij je afvraagt hoe je een serreruimte verwarmt, zijn er tal van opties beschikbaar die passen bij elke ruimte en elk budget. We geven je verschillende oplossingen voor serre verwarming om te overwegen:

1. Centrale verwarming met standaard radiatoren

Radiatoren zijn een waardevolle verwarmingsoptie als je budget centrale verwarming toelaat. Centrale verwarming is zowel energiezuinig als kostenbesparend. Maar serres hebben meestal een beperkte wandruimte, zodat je misschien niet de ruimte hebt voor een grote standaardradiator.

Een nadeel van centrale verwarming is dat je ook de leidingen moet aanleggen. Dit werkt als je een nieuwe serre bouwt, zodat je het gelijk in het bouwplan kan opnemen. Als je het leidingwerk in je serreruimte uitbreidt, moet jij je ook houden aan de geldende bouwvoorschriften. Als je overweegt een nieuwe serrekamer met centrale verwarmingssysteem te bouwen, denk dan goed na over het aanleggen van de leidingen en de plek van de radiatoren.

2. Elektrische radiatoren convectiekachels

Een serre verwarmen met elektrische radiatoren is een prima optie als leidingwerk niet mogelijk is – je hebt namelijk alleen een stopcontact nodig. Bij elektrische radiatoren hoef je niet na te denken over de leidingen aanleggen en kun je bovendien overal de elektrische kachel plaatsen waar je wilt.

De meeste moderne elektrische radiatoren hebben hun eigen warmte-instellingen, die je op elk moment kunt veranderen. Kiezen voor een elektrische radiator met convectiewarmte is vaak een goedkope oplossing en ze leveren snel warmte. Echter het verbruik kan aan de hoge kant zijn, omdat de lucht wordt verwarmd. Mocht de serreruimte niet goed geïsoleerd zijn, dan verdwijnt de warmte naar buiten.

Elektrische radiatoren zijn een goedkope, makkelijke oplossing als serre verwarming, maar niet de meest duurzame en energiezuinige oplossing.

3. Serre verwarming infrarood

De beste oplossing voor serre verwarming is infrarood verwarming. Deze infrarood kachel zendt infraroodstralen de serre in. Infrarood kachels worden aangedreven door elektriciteit en warmen niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor is het snel warm en voelt de warmte ook zeer comfortabel.

Dit soort serreverwarmingen zijn een handige optie om een koude ruimte snel op te warmen. Infrarood warmtestralers zijn namelijk binnen enkele minuten warm. Ze zijn ook voordelig. En omdat ze alleen infraroodstralen uitzenden, maken ze minder lawaai dan andere soorten kachels. Bovendien is een infrarood serre verwarming niet gevoelig voor wind of tocht, dus mocht de serreruimte niet goed geïsoleerd zijn, heb je nauwelijks warmteverlies. De warmte waait niet naar buiten, zoals met convectiekachels wel het geval is.

Je monteert de warmtestraler aan de wand of het plafond. Bovendien heb je ook de mogelijkheid voor een mobiele kachel. Serre verwarmen doe je met infraroodstraling:

  • Eenvoudige montage aan de wand of plafond.
  • Binnen 5 minuten warm.
  • Geen onderhoudskosten.
  • Zeer geschikt als bijverwarming of als zoneverwarming.
  • Geen breekwerk of leidingen aanleggen.
  • Steek de stekker in het stopcontact en de elektrische kachel werkt.
  • Goedkope verwarming en Zuinig in verbruik.

Meer informatie over serre verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over serre verwarming ontvangen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Kom meer te weten over de verschillende soorten verwarmingen, zoals keramische kachel vs plafond of wand montage infrarood verwarming.

Koop nu infrarood panelen op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Serre verwarming oplossingen