Waarom verwarming op gas passé is

Welke verwarming kiezen warmtepaneel IR verwarming zuinig verwarmen beste elektrische verwarming slimme thermostaat met infrarood panelen verwarming op gas wat is keramische verwarming

Stap over van verwarming op gas naar elektrisch verwarmen

Ben jij klaar om een duurzame switch te maken? Zeg vaarwel tegen je oude verwarming op gas en omarm de toekomst met elektrische verwarming. We leggen je uit waarom gasverwarming steeds meer een probleemkindje is en hoe jij makkelijk en efficiënt kunt overstappen naar een duurzamer alternatief. Namelijk verwarmen met elektriciteit. Ontdek alles over de voordelen van een energiezuinige en duurzame infrarood verwarming.

Waarom verwarming op gas niet duurzaam is

Als je nog een verwarming op gas hebt, is het tijd om eens kritisch te kijken naar de duurzaamheid ervan. Gas is een fossiele brandstof, en bij de verbranding komen CO2 en andere broeikasgassen vrij. Deze gassen dragen bij aan klimaatverandering, en we weten allemaal dat dit geen goed nieuws is voor onze planeet. Bovendien wordt de beschikbaarheid van gas steeds meer een geopolitiek probleem, wat leidt tot flinke prijsschommelingen. Het is dus zowel ecologisch als economisch verstandig om te kijken naar alternatieven.

verwarming op gas

Wat is groene stroom en waarom is het een beter alternatief?

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt uit duurzame bronnen zoals zon, wind of water. Geen CO2-uitstoot, geen vervuiling! Je kunt groene stroom afnemen van je energieleverancier of zelf opwekken met zonnepanelen op je dak. De voordelen zijn legio: je vermindert je ecologische voetafdruk, en als je je eigen stroom opwekt, ben je minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen.

Waarom infrarood verwarming het beste alternatief is

infrarood verwarming badkamer ervaring

Nu je weet waarom verwarming op gas niet de meest duurzame keuze is, en wat groene stroom inhoudt, is het tijd om te praten over de beste vervanger: infrarood verwarming. Infrarood verwarming is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens zuinig in verbruik. Het verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten in de ruimte. Hierbij gaat geen kostbare energie verloren.

Topmerken zoals Welltherm, Ecaros en Alkari zetten maar liefst 93% van de energie om in infraroodwarmte. Dat is ongekend efficiënt! Met infrarood verwarming kies je dus voor een milieuvriendelijke, energiebesparende oplossing die past bij een duurzame levensstijl. Dit is de beste elektrische verwarming die jou en je gezin zorgt voor comfortabele warmte in huis. Zonder gas huis verwarmen en het heerlijk warm hebben, en dat zonder een torenhoge energierekening. En infrarood verwarming en zonnepanelen gaan heel goed samen.

Van gas naar groen: waarom infrarood verwarming de toekomst is

Alles over infrarood verwarming gezondheid huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen verwarmen zonder gas verwarming op gas

Met al deze informatie ben je nu goed uitgerust om de overstap te maken van een verwarming op gas naar een duurzaam alternatief. Of je nu kiest voor groene stroom van een leverancier of zelf je energie opwekt met zonnepanelen, infrarood verwarming is dé manier om je huis duurzaam te verwarmen. Maak de switch en draag bij aan een betere toekomst voor jezelf en onze planeet door verwarmen goedkoop.

Wil je jouw verwarming op gas vervangen door een energiezuinige infrarood verwarming? Neem dan eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Roeselare of verwarmingswinkel Tervuren.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over energiezuinig verwarmen zonder gas. Zoals wat de voordelen en nadelen pellet terrasverwarmer zijn en waarom wattage berekenen radiatorbelangrijk is voor zuinig verwarmen. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom verwarming op gas passé is