Pellet terrasverwarmer voordelen & nadelen 

pellet terrasverwarmer

Wat is een pellet terrasverwarmer?

Een pellet terrasverwarmer is je beste vriend op die kille avonden wanneer je toch buiten wilt zitten. Deze buiten verwarming gebruikt houtpellets als brandstof en levert een hoog rendement en een langdurige warmteafgifte. Je zult al snel merken dat een pellet terrasverwarmer niet alleen praktisch is, maar ook sfeer verhogend werkt. Stel je voor: je zit buiten onder de sterren, met een warme deken van comfort, dankzij je pellet terrasverwarmer.

pellet verwarming pellet terrasverwarmer

Waarom kiezen voor een pellet terrasverwarmer?

Nu vraag je je misschien af, waarom zou ik voor een pellet terrasverwarmer kiezen? Er is een aantal goede redenen:

  1. Milieuvriendelijk: Houtpellets zijn een duurzame brandstofkeuze.
  2. Hoge warmteopbrengst: Deze terrasverwarmer is zeer efficiënt in het omzetten van brandstof in warmte.
  3. Sfeervol: De gloed en het knetterende geluid van brandend hout dragen bij aan een gezellige ambiance.
  4. Lange brandtijd: Je kunt urenlang van de warmte genieten zonder constant brandstof toe te voegen.

Wat zijn de nadelen pellet terrasverwarming?

Maar wees eerlijk, er zijn altijd twee kanten aan een verhaal. De pellet terrasverwarmer heeft ook zijn nadelen. 

  1. Ten eerste, ze vereisen enige opslagruimte voor de pellets, die je ook regelmatig moet aankopen. 
  2. Ten tweede, houtpellets kunnen soms vocht aantrekken, wat kan leiden tot verminderde prestaties. 
  3. Ten derde, het opstarten en onderhouden van de pellet terrasverwarmer vergt meer moeite dan andere soorten terrasverwarmers.

Zijn er andere opties?

infrarood terrasverwarmer hangend

Ja, die zijn er zeker! Als de nadelen van een pellet terrasverwarmer je ontmoedigen, is een infrarood terrasverwarmer de oplossing voor jou. Deze terrasverwarming gebruikt elektriciteit en stralen infraroodwarmte uit, die direct objecten en mensen verwarmt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, vereisen geen onderhoud en zijn ideaal voor kleine en grote terrassen te verwarmen.

Plus, je hoeft je geen zorgen te maken over het opslaan van brandstof! Daarnaast voel je altijd direct de warmte, ook als er wind staat. De korte golf infraroodstraling zijn namelijk niet gevoelig voor wind of tocht. En je kan het ook binnen gebruiken, bijvoorbeeld in een partytent of overdekt terras. 

Meer informatie over terrasverwarmer

warmtestralers terras

Een pellet terrasverwarmer is een geweldige manier om van je buitenruimte te genieten, zelfs als de temperatuur daalt. Ze zijn milieuvriendelijk, efficiënt en voegen een knusse sfeer toe aan je terras. Maar als je op zoek bent naar iets dat minder onderhoud vergt en snel opwarmt, is een infrarood terrasverwarmer een uitstekende optie. Bovendien verkrijgbaar in prachtige terrasheater design modellen. De keuze is aan jou!

Wil je meer informatie ontvangen over terrasverwarming of wil je weten hoe pellet terrasverwarmer werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Antwerpen, Warmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals waarom wattage berekenen radiator je geld kan besparen. 

Koop nu terrasverwarmer bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Pellet terrasverwarmer voordelen & nadelen