Heatstrip comfortabele verwarming voor diverse ruimtes

heatstrip verwarming

Wat is een Heatstrip?

Een heatstrip is een innovatieve verwarmingsoplossing die gebruik maakt van infraroodstraling. Deze verwarming is de oplossing voor half overdekte ruimtes zoals serres, terrassen en veranda’s, maar ook voor industriële toepassingen zoals in bedrijfshallen en magazijnen. Heatstrips zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en zijn energiezuinig, wat zowel comfort als besparing oplevert.

Hoe werkt een heatstrip?

Een heatstrip werkt op basis van infraroodstraling. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, die lucht opwarmen, zenden heatstrips infrarode stralen uit die direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmen. Hierdoor wordt de warmte efficiënter verdeeld en gaat er minder energie verloren aan het opwarmen van de lucht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lange of middellange infraroodstraling. 

heatstrip

Voordelen heatstrips

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het gebruik van heatstrips. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet: 

 • Energie-efficiëntie: Doordat heatstrips objecten en mensen direct verwarmen in plaats van de lucht, is er minder energie nodig voor het bereiken van een comfortabele temperatuur. Dit resulteert in lagere energiekosten.
 • Snelle opwarming: Heatstrips verwarmen de ruimte snel, waardoor je niet lang hoeft te wachten voordat je kunt genieten van de aangename warmte. En er is bovendien een korte opwarmtijd.
 • Geluidloos: In tegenstelling tot sommige andere verwarmingssystemen, produceren heatstrips geen geluid. Dit zorgt voor een rustige en aangename omgeving.
 • Onderhoudsarm: Heatstrips vereisen geen onderhoud, waardoor je zorgeloos kunt genieten van de warmte.
 • Veelzijdigheid: Heatstrips zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en voor verschillende soorten ruimtes, waaronder serres, terrassen, bedrijfshallen en magazijnen.
  .

Waar let je op bij heatstrip kopen? 

Bij het kiezen van de juiste heatstrip voor je situatie, zijn er enkele factoren om rekening mee te houden:

 1. Vermogen: Het vermogen van een heatstrip bepaalt hoeveel warmte het apparaat kan produceren. Kies een heatstrip met voldoende vermogen voor de ruimte die je wilt verwarmen.
 2. Afmetingen: De afmetingen van de heatstrip moeten passen bij de beschikbare ruimte en het gewenste warmtebereik.
 3. Montage: Heatstrips zijn verkrijgbaar in verschillende montagemogelijkheden, zoals wand montage, plafondmontage of vrijstaand. Kies een optie die het beste past bij jouw ruimte en installatiemogelijkheden.
 4. Design: Heatstrips zijn verkrijgbaar in verschillende designs en afwerkingen. Kies een stijl die aansluit bij jouw smaak en de uitstraling van de ruimte.
 5. Prijs: Heatstrips variëren in prijs, afhankelijk van het vermogen, design en andere specificaties. Bepaal je budget en zoek naar een heatstrip die voldoet aan je eisen en past binnen je budget.

Heatstrip installeren en toepassingen

De installatie van een heatstrip is relatief eenvoudig en kan vaak zelf gedaan worden. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig om ervoor te zorgen dat de heatstrip correct en veilig wordt geïnstalleerd. Houd rekening met de aanbevolen afstand van de infrarood verwarming tot objecten en zorg voor voldoende ventilatie.

Het gebruik van een heatstrip is ook simpel. Schakel het apparaat in en geniet vrijwel direct van de aangename warmte. Sommige heatstrips zijn uitgerust met een thermostaat of timer, waardoor je de temperatuur en verwarmingstijd eenvoudig regelt.

industriele verwarming

Efficiënte en comfortabele infrarood verwarming oplossing

Heatstrips bieden een efficiënte en comfortabele infrarood verwarming oplossing voor half overdekte ruimtes en industriële toepassingen. Door de energiezuinigheid, korte opwarmtijd, snelle opwarming en veelzijdigheid zijn ze een uitstekende keuze voor serres, terrassen, bedrijfshallen en magazijnen. Let bij de aanschaf op het vermogen, afmetingen, montage, design en prijs om de perfecte heatstrip voor jouw situatie te vinden. Met de juiste keuze en correcte installatie, geniet je in een mum van tijd van een aangename, gelijkmatige warmte.

Wil je meer informatie ontvangen over deze unieke infrarood verwarming of wil je weten hoe een heatstrip werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Wil je de warmte zelf eerst ervaren? Kom dan langs bij één van de infrarood verwarming winkels van Warmteshop. Met ruim 30 Warmteshop winkels in de Benelux is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Zoals Warmteshop Hoogstraten, Antwerpen of infraroodverwarming Tervuren.

Ook kun je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming voor particulieren en bedrijven. Zoals onze veelzijdige infrarood spiegel in de badkamer, woonkamer of kledingkamer. Of over onze terrasverwarmer 3000 Watt die altijd voor aangename warmte buiten zorgt. 

Koop nu infrarood panelen of industriele verwarming bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Heatstrip comfortabele verwarming voor diverse ruimtes