Hoe ziet een infraroodpaneel eruit?

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel ir paneel ir paneel ESG veiligheidsglas Soorten verwarming stralingspaneel hoe ziet een infraroodpaneel eruit infrarood lange golf

Hoe ziet en werkt een infraroodpaneel?

Aan de buitenkant ziet een infraroodpaneel er rechthoekig of vierkant uit, waarbij het slanke paneel van 2cm de warmte aan de voorkant afgeeft. De afgifteplaat is gemaakt van metaal of veiligheidsglas en zorgt voor een optimale verspreiding van de infraroodstraling. 

Een infraroodpaneel bestaat uit verschillende onderdelen, welke samen zorgen voor een goede warmte verspreiding. De kwaliteit van de onderdelen van een infraroodpaneel zijn bepalend voor de werking en kracht van het paneel.

Een infrarood paneel verwarmt niet de lucht, zoals een traditionele convectie kachel doet, maar direct de vaste objecten in de kamer. De muren, vloer, meubels en mensen in het stralingsgebied worden warm. De voorwerpen houden de warmte allereerst lang vast en weerkaatsen daarnaast de infrarood stralen opnieuw de kamer in. Daardoor voel je van alle kanten de warmte. Bovendien is infraroodstraling niet gevoelig voor tocht, dus ook voor minder goed geïsoleerde woningen zijn infrarood panelen een uitstekende keuze!

hoe ziet een infraroodpaneel eruit

Uit welke onderdelen bestaan infraroodpanelen?

elektrische verwarmingstoestellen onderdelen infraroodpanelen

Infraroodpanelen bestaan uit de volgende onderdelen: 

 • Warmte afgifteplaat: deze zit aan de voorkant van het infraroodpaneel. Het materiaal dat gebruikt wordt is van gehard glas of metaal. Hierbij zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals een spiegelverwarming, RAL-kleur infraroodpanelen en krijtbord verwarming. Bekijk de verschillende uitvoeringen in onze verwarmingswinkel
 • Verwarmingstechniek: achter de afgifteplaat zit de techniek van de infrarood verwarming. De energie wordt door een folie of mat omgezet naar stralingswarmte, welke door de afgifteplaat de kamer wordt ingestraald. 
 • Stekker: een infraroodpaneel sluit je met behulp van een stekker in het stopcontact. 
 • Thermostaat: een thermostaat zorgt voor een constante temperatuur in de kamer. Ieder infraroodpaneel kun je apart van elkaar bedienen. 
 • Isolatiemateriaal: aan de achterkant van het verwarmingspaneel zit isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de energie via de voorkant de kamer in gaat. Hierdoor verlies je geen warmte aan de achterzijde. 
  Bij goedkope minder kwalitatieve ir panelen is dit isolatiemateriaal vaak zeer dun, waardoor je dus aan warmte verliest. Een goed geïsoleerd IR paneel is na 10 minuten stralen lauwwarm aan de achterkant. 
 • Afdekplaat: de zij- en achterkant is afgedekt met een metalen plaat. Goedkopere modellen zijn afgewerkt met een plastic afdekplaat, welke minder van kwaliteit zijn en ook erg heet worden.
 • Bewegingssensor: een bewegingssensor reageert wanneer jij de kamer betreedt. Het paneel springt dan aan. Zodra je de kamer verlaat, gaat hij na enige tijde weer uit. Het is een slimme manier van verwarmen, waarmee je energie bespaart.
  .

Aangezien een infraroodpaneel geen losse onderdelen heeft die kapot kunnen gaan, is er ook géén onderhoud nodig. Dit scheelt je in de jaarlijkse kosten, naast dat infraroodpanelen ook zeer zuinig in verbruik zijn.

Meer informatie over infraroodpaneel verwarming

infraroodpaneel

Wil je meer informatie ontvangen over infraroodpaneel verwarming of wil je weten hoe infraroodpaneel werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infraroodverwarmingen in en rondom huis. Zoals de heerlijke terrasverwarmer 3000 watt

Koop nu infrarood panelen of industriele verwarming bij Warmteshop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe ziet een infraroodpaneel eruit?