Verwarming met stekker is efficiënt en makkelijk

elektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer verwarming elektrisch veilig nano infrarood verwarming met stekker metalen panelen waarom elektrisch verwarmen wat is infrarood verwarming

Verwarming met stekker: efficiënter en gemakkelijker

Verwarming is een belangrijk aspect van elke woning. Het is essentieel voor het creëren van een comfortabele leefomgeving, vooral tijdens de koudere maanden van het jaar. Traditionele verwarmingsmethoden, zoals centrale verwarming en radiatoren, zijn niet altijd de beste opties. Gelukkig zijn er nieuwe manieren om je huis efficiënt en gemakkelijk zonder gas te verwarmen, en een verwarming met stekker is er daar één van.

Infrarood verwarming met stekker

Er zijn verschillende soorten verwarmingen met stekker op de markt. Eén daarvan is infrarood verwarming met stekker, die steeds populairder is. Infrarood verwarming werkt door middel van elektromagnetische straling, die warmte afgeeft aan objecten en mensen in de kamer. Het is een zeer efficiënte manier van verwarmen, omdat het niet de lucht verwarmt, maar juist de objecten in de ruimte. Dit betekent dat er minder energie nodig is om dezelfde warmte te creëren als bij traditionele verwarmingsmethoden.

Soorten verwarming met stekker

Naast infrarood verwarming zijn er nog andere soorten kachels met stekker beschikbaar. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten en hun kenmerken:

#1 Convectieverwarmingconvector verwarming

dit is een traditionele vorm van verwarming die werkt door lucht te verwarmen en deze door de ruimte te laten circuleren. Het kan een goede optie zijn voor kleine ruimtes, maar is minder efficiënt dan infrarood verwarming omdat er meer energie nodig is om de lucht te verwarmen.

#2 Ventilatorkachel

Deze verwarmingen werken door middel van een ventilator die lucht door de kachel blaast en zo warme lucht in de kamer verspreidt. Ze zijn relatief goedkoop, maar kunnen lawaaierig zijn en verbruiken veel energie.

#3 Keramische kachelwat is keramische kachel

Dit type verwarming werkt door middel van een keramisch element dat warmte afgeeft. Het is een efficiëntere optie dan convectieverwarming en ventilatorkachels, maar minder efficiënt dan infrarood verwarming.

#4 Infrarood verwarming

infrarood verwarming met stekker

Deze vorm van verwarming werkt door middel van elektromagnetische straling en is de meest efficiënte optie van de genoemde soorten verwarmingen met stekker. Het kan zowel als bijverwarming als hoofdverwarming dienen en is zeer gemakkelijk in gebruik.

Als je op zoek bent naar een efficiënte en gemakkelijke manier om je huis zonder gas te verwarmen, dan is infrarood verwarming met stekker de oplossing. Het is namelijk een duurzame en energiezuinige oplossing die ook nog eens géén onderhoud vereist. Daarnaast is het ook een stijlvolle optie die goed past bij een modern interieur.

Waarom kiezen voor infrarood verwarming

Een ander voordeel van infrarood verwarming met stekker is dat het gemakkelijk te installeren is. Je hoeft geen uitgebreide leidingen aan te leggen en ook geen complexe installaties te plaatsen. Infrarood panelen kun je eenvoudig aan de muur of het plafond bevestigen en in het stopcontact worden gestoken. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact in de buurt en je geniet direct van de warmte die infrarood verwarming afgeeft.

Tot slot is infrarood verwarming ook een veilige optie. Doordat het werkt met elektromagnetische straling, is er geen risico op brandgevaar of het vrijkomen van schadelijke stoffen. Bovendien zijn de verwarmingspanelen zo ontworpen dat ze niet te warm worden en is er geen risico op verbranding als je ze aanraakt.

Zonder gas huis verwarmen

elektrische verwarming muurbevestiging zuinige elektrische verwarmingstoestellen verwarmen met infrarood panelen print poster infrarood verwarming met stekker

Infrarood verwarming met stekker is een efficiënte, gemakkelijke, stijlvolle en veilige manier om je huis zonder gas te verwarmen. Het is een duurzame en energiezuinige oplossing, want maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte.

Naast infrarood verwarming zijn er ook andere soorten verwarmingen met stekker beschikbaar, maar geen van deze opties biedt dezelfde voordelen als infrarood verwarming. Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je huis te verwarmen, dan zijn infrarood panelen de oplossing. Verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals een Stone Art verwarming welke een uitstraling heeft van natuurlijke steenformaties.

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood verwarming met stekker? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Bijvoorbeeld over de onmisbare wandverwarming badkamer.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarming met stekker is efficiënt en makkelijk