Verwarming met gas: een tijdperk op zijn eind

verwarming gas is niet meer van deze tijd Verwarming met gas en verwarmen met gas

Geschiedenis van verwarming met gas in België

In België was verwarming met gas lange tijd de norm. Deze populariteit is te danken aan de toegankelijkheid en efficiëntie van gas. Het bood een betrouwbare en betaalbare manier om huizen te verwarmen, vooral tijdens de industriële expansie na de Tweede Wereldoorlog. Gas was destijds een revolutionaire stap vooruit, waardoor miljoenen huishoudens comfortabel konden leven tijdens de koude maanden.

Verandering van koers: waarom van het gas af?

We zien nu al jaren een verschuiving. De nadruk ligt nu op het milieu en duurzaamheid. Verwarming met gas heeft een aanzienlijke impact op het milieu, vooral vanwege de uitstoot van broeikasgassen. Deze uitstoot draagt bij aan de klimaatverandering, een probleem dat wereldwijd steeds dringender wordt. Daarnaast zijn de gasreserves eindig en moeten we ons voorbereiden op een toekomst zonder fossiele brandstoffen.

kinderkamer met wit infrarood paneel wat is infrarood verwarming met gas

Alternatieven voor verwarming met gas

Een van de veelbelovende alternatieven voor verwarming met gas is elektrisch verwarmen, met name in de vorm van infrarood verwarming. Deze technologie biedt namelijk verschillende voordelen:

  • Efficiëntie: Infraroodverwarming zet elektriciteit direct om in warmte, wat zorgt voor een hoge efficiëntie.
  • Milieuvriendelijk: Wanneer gekoppeld aan groene stroom, zoals zonne-energie, vermindert het de ecologische voetafdruk aanzienlijk.
  • Gezondheid: Infrarood paneel produceert een gezondere warmte die niet circuleert met stof of allergenen.
    .

Infrarood panelen: de toekomst met groene stroom

In de context van groene stroom zijn infrarood panelen een uitstekende keuze. Deze vorm van verwarmen werkt perfect samen met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Door het gebruik van groene stroom wordt de CO2-uitstoot verminderd, wat bijdraagt aan een gezondere planeet. Bovendien biedt deze combinatie een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor huishoudelijke kachels, zonder de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

elektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer verwarming elektrisch veilig nano infrarood verwarming met stekker metalen panelen

Meer weten over zuinige infrarood verwarming 

Wil je meer informatie ontvangen over de zuinige infrarood verwarming? En hoe je eenvoudig van je verwarming met gas overstapt naar infrarood panelen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarmingwinkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Krijg bijvoorbeeld uitgebreid antwoord op de vraag wat is keramische verwarming en of infrarood sauna schadelijkis of niet. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarming met gas: een tijdperk op zijn eind