Wat is keramische verwarming?

Welke verwarming kiezen warmtepaneel IR verwarming zuinig verwarmen beste elektrische verwarming slimme thermostaat met infrarood panelen verwarming op gas wat is keramische verwarming

Wat is keramische verwarming eigenlijk? 

Ben je benieuwd wat keramische verwarming is? Je bent niet de enige. Deze moderne verwarmingsmethode wint snel aan populariteit, en dat is niet zonder reden. Keramische verwarming maakt gebruik van keramische elementen om warmte te genereren, wat zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige verwarmingservaring.

Keramische verwarmingselementen zijn in staat om snel op te warmen en hun warmte lang vast te houden. Hierdoor is een keramische kachel niet alleen sneller in het verwarmen van een ruimte, maar is het ook energiezuiniger dan een conventionele verwarming. Bovendien is de warmte die ze uitstralen zeer comfortabel, omdat het de lucht in de ruimte niet uitdroogt.

Hoe werkt infraroodstraling?

Nu weet je wat keramische verwarming is, maar hoe werkt het precies? Het geheim zit in de infraroodstraling. Deze vorm van straling is vergelijkbaar met de warmte van de zon. In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmt infraroodstraling direct de objecten en personen in de ruimte.

Dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste voelt de warmte natuurlijker en aangenamer. Ten tweede is het een efficiëntere manier van verwarmen, omdat de warmte direct bij de mensen en objecten komt die het nodig hebben, zonder eerst de hele ruimte te hoeven opwarmen. Dit maakt keramische verwarming niet alleen comfortabeler maar ook economischer en milieuvriendelijker.

is infrarood verwarming zuinig welk infrarood paneel kiezen ir paneel bijverwarming elektrisch heater binnen wat is keramische verwarming

Voordelen keramische verwarming

Nu je weet wat keramische verwarming is en hoe het werkt, laten we eens kijken naar de voordelen:

  • Energie-efficiëntie: Door de directe warmte (stralingswarmte) is er minder energieverlies.
  • Korte opwarmtijd: Keramische infrarood verwarming warmte snel op (5-10 minuten), waardoor je direct van de warmte kunt genieten.
  • Veiligheid: Dankzij meerdere overhittingsschakelaars, schakelt het warmtepaneel automatisch uit, mocht deze te warm worden. Bovendien bevatten de warmtepanelen verschillende keurmerken, waaronder RoHS en Made in Europe.
  • Duurzaamheid: Ze hebben een lange levensduur en vereisen geen onderhoud.

Is keramische infrarood verwarming geschikt voor jou?

Of keramische infrarood verwarming geschikt is voor jou, hangt af van je behoeften en de ruimte die je wilt verwarmen. Deze verwarmingsmethode is ideaal voor zowel kleine als grote ruimtes en is bijzonder effectief in ruimtes waar je snel en efficiënt warmte wilt verspreiden. Een keramische infrarood verwarming is bovendien geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming. Dus eigenlijk is deze manier van verwarmen voor iedereen geschikt en ook voor iedere ruimte. 

Badkamer verwarming elektrische badkamerverwarming straalkachel badkamer mobiele badkamer kopen straalkachel badkamer Een innovatief concept: de handdoekdroger

Meer informatie over infrarood panelen

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood panelen of wil je een uitgebreid antwoord op wat is keramische verwarming? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infraroodstraling, zoals of infrarood sauna schadelijk is of waar je langwerpige spiegels met IR straling kunt toepassen. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is keramische verwarming?