Vermogen infrarood verwarming berekenen

elektrische kachel woonkamer goedkoop verwarmen zonder gas infrarood panelen infrarood paneelverwarming infrarood verwarming berekenen kleine verwarming

Wattage infrarood verwarming berekenen

Bij infrarood verwarming berekenen zijn er een aantal factoren die van belang zijn. Het is namelijk belangrijk dat je het juiste vermogen voor je infrarood verwarming neemt. Bij te weinig vermogen staat de kachel onnodig aan, en geniet je niet van het zuinige voordeel van een infrarood verwarming.

elektrische kachel woonkamer goedkoop verwarmen zonder gas infrarood panelen infrarood paneelverwarming infrarood verwarming berekenen

Wanneer het juiste watt infrarood verwarming is berekend, slaat de kachel uit zodra het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Dat wil zeggen dat de kachel op temperatuur is en deze nog heerlijke warmte uitstraalt. Daarnaast houden de vaste objecten in de kamer de warmte lang vast, waardoor je de warmte om je heen voelt.

Wanneer je een infrarood kachel met een te laag vermogen kiest, staat deze dus onnodig lang aan. Te hoog vermogen voor de ruimte kiezen is zonde, want het is niet nodig. Laat daarom altijd het vermogen infrarood verwarming berekenen, zodat je optimaal profiteert van de voordelen infrarood verwarming.

Vermogen infrarood panelen berekenen

Bij het een vermogen infrarood panelen berekenen moet rekening worden gehouden met een aantal factoren:

  • hoogte van het plafond
  • aantal raampartijen
  • indeling van de kamer
  • inrichting van de ruimte (veel of weinig meubels die de warmte kunnen vasthouden)
  • isolatie van de ruimte
  • ligging van de woning (aan het water, op de hoek, vrijstaand, tussenwoning).
    .

Om een berekening te maken voor het juiste vermogen, is dit het meest nauwkeurig door dit te doen per m3 (kubieke meters). Dat is de meest ideale manier. Kubieke meters worden berekend door hoogte met breedte met lengte te vermenigvuldigen. De hoogte van de ruimte is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je kan voor je infrarood verwarming het ook per vierkante meter berekenen.

De waarden moeten zo nauwkeurig mogelijk zijn, wil de analyse opvallende resultaten opleveren. Het berekenen van het volume van de kamer in meters m3 is nodig voor een nauwkeurige bepaling van de benodigde hoeveelheid energie. En dus het vermogen van de infrarood panelen berekenen die goed zijn om de ruimte te verwarmen.

Hoeveel watt per m3 verwarming

Infrarood verwarming plafond keuken goedkoop verwarmen zonder gas Hoeveel watt per m3 verwarming

Hoeveel watt per m3 verwarming nodig is, kan je door onze experts van Warmteshop laten berekenen. Zodat je niet een te hoog of een te laat wattage warmtepaneel koopt voor de ruimte die je wilt verwarmen.

Heb je een goed geïsoleerde woning, zoals een nieuwbouwwoning met hoogwaardige isolatie en triple glas, dan kan je een schatting aanhouden van een vermogen tussen de 20 en 25 watt per m3.

Bij woningen met een lagere isolatiewaarden ligt de schatting van hoeveel watt per m3 verwarming tussen de 25 en 30 watt per m3. Een woning die minder goed geïsoleerd is, ligt het verbruik wat hoger, maar nog altijd goed. Dit komt doordat infrarood verwarming niet gevoelig is voor tocht. Het verwarmt niet de lucht, maar de vaste objecten die de warmte lang vasthouden. Bij een convectiekachel gaat de warme lucht door de minder goede isolatie naar buiten. Met warmtepanelen van Warmteshop in huis, heb je daar geen last van.

Berekening wattage radiator door experts

Wil je een berekening wattage radiator door een expert laten berekenen? Laat dit dan over aan de deskundigen van Warmteshop. Wij maken een nauwkeurige warmte- en kostenberekening voor je. Waarbij we ook advies geven over de positie van de warmtepanelen.

Tip: Als de temperatuur met 1 graad Celsius verlaagd wordt, is er een besparing van ongeveer 6 tot 7 procent op de jaarlijkse rekening. In plaats van de verwarming 24 uur per dag aan te laten, kun je de app voor de bediening van je slimme huis gebruiken om de temperatuur te regelen en Infrarood verwarming kosten naar beneden te brengen.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming berekenen? Je kan voor infrarood verwarming berekenen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming berekenen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over onze veelzijdige krijtbord keuken verwarming kan vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelendie convectie combineert met stralingswarmte.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Vermogen infrarood verwarming berekenen