Is infrarood licht schadelijk voor mensen

infrarood licht schadelijk filterglas

Is infrarood licht schadelijk of niet?

Wanneer je het woord ‘straling’ hoort, is de eerste gedachte wellicht ‘hoe veilig is infrarood licht eigenlijk?’. Is infrarood licht schadelijk voor mensen en dieren? Een infraroodlamp is veilig voor menselijk gebruik, want de infraroodstraling lijkt op de golven die de zon produceert om de aarde te verwarmen. En ons lichaam is van nature ontworpen om deze straling op te nemen.

infrarood licht schadelijk

Het gebruik van infrarood licht creëert een consistente warmtebron om stof in de lucht te verminderen en de circulatie te verbeteren, wat gunstig is voor mensen met allergieën. Ze zenden geen ultraviolette golven uit, die aan de hogere kant van het elektromagnetische spectrum zitten.

Infraroodgolven zitten aan de onderkant van het spectrum. En daardoor is infrarood licht 100% veilig voor mensen en dieren. Het produceert geen koolstofverbranding of giftige bijproducten, waardoor het veiliger is voor zowel jou als het milieu.

Is infrarood licht schadelijk voor ogen

Infrarood licht is niet schadelijk voor de ogen, integendeel. De luchtvochtigheid in de kamer blijft ongewijzigd wanneer je een infrarood paneel met de lange golf IR-straling aanzet. Met andere woorden, de lucht droogt niet uit. Dit heeft een positief effect op onze slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

Wanneer je last hebt van jeukende of rode ogen, is dat doordat de ruimte verwarmd wordt middels convectie, zoals een cv-ketel.

Met infrarood panelen in huis heb je hier allemaal geen last. Bovendien is de kamerlucht ook schoon, want er is geen luchtcirculatie. En dus ook geen rondzwevende stofdeeltje of bacteriën. Met name contactlensdragers hebben hier veel baat bij.

Heb je last van hoofdpijn als je infrarood verwarming gebruikt?

Nee, van infrarood verwarming krijg je geen hoofdpijn. Als je hoofdpijn hebt in een warme ruimte, komt dat vooral doordat de lucht te droog is. Convectiekachels geven dit effect omdat luchtstromen door de kamer circuleren.

hoe werkt infrarood paneel ir verwarming infrarood verwarming

Deeltjes stof en huismijt zweven in de lucht. Allergiepatiënten kunnen hierdoor hoofdpijn krijgen. In het ergste geval wordt de hoofdpijn veroorzaakt door schimmelsporen in de muren. Het verwarmingssysteem moet dan vervangen worden.

Infrarood straling daarentegen verzacht deze effecten. De lucht in de kamer circuleert namelijk niet met infrarood verwarming. De wanden van de kamers blijven droog. Dit vermindert de kans op schimmel. Het is een unieke manier van verwarmen zonder gas.

Deze manier van huis verwarmen zorgt voor een juiste luchtvochtigheid en zuurstofgehalte in de kamer, zodat hoofdpijn voorkomen wordt. Bovendien zorgt een verbeterde bloedstroom voor een stabiele bloedsomloop. Door de indringende warmte zetten namelijk de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.

Meer over infrarood verwarming gezondheid

keuken paneel infrarood verwarming plafond infrarood licht schadelijk

Infrarood verwarming gezondheid gaan zeer goed samen. De lange golf infraroodstraling die voor een verwarming in huis of kantoor wordt gebruikt, is zelfs gezond voor mens en dier. Het infrarood licht is absoluut niet schadelijk. Sterker nog infrarood verwarming helpt de gezondheid.

  • Geen droge ogen, huid en lippen meer.
  • Schimmels verdwijnen uit de muren, waardoor de isolatie ook beter werkt.
  • Geen luchtcirculatie, dus schone goed. Astmapatiënten en mensen met allergie hebben duidelijk baat bij.
  • Bij verwarmen met infrarood kachel blijft de luchtvochtigheidsgraad in balans. Goed voor het netvlies van onze ogen.
  • Door infrarood warmte zetten de bloedvaten uit en verbetert de doorstroming.
  • Infrarood licht biedt verlichting bij gespannen spieren.
    .

Wil je meer informatie of infrarood licht schadelijk is voor mensen en dieren? Je kan voor infrarood licht schadelijk informatie contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming gezondheid wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood gezondheid, wat is ir straling vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood licht schadelijk voor mensen