Hoeveel verbruikt IR verwarming?

Welke verwarming kiezen warmtepaneel IR verwarming zuinig verwarmen beste elektrische verwarming slimme thermostaat met infrarood panelen verwarming op gas wat is keramische verwarming

Hoeveel verbruikt IR verwarming gemiddeld?

Een IR verwarming verbruikt tussen een 0,25 kW en 3 kW per warmtepaneel. Per ruimte is de warmtebehoefte anders. In de slaapkamer ligt deze bijvoorbeeld lager dan in de woonkamer of badkamer. Je wilt namelijk in de badkamer dat het snel warm is, waardoor de warmtebehoefte hoger ligt. Een hoger vermogen is dan gewenst.

Bij het verbruik spelen nog andere factoren mee. Zoals de isolatie van de woning, het aantal raampartijen, de hoogte van het plafond, de ligging van de woning en de indeling van de kamer.

Heb je veel meubels in de ruimte staan, die de infraroodwarmte kunnen vasthouden of niet. Het aantal ramen weegt ook mee, omdat glas de infraroodstralen niet kunnen weerkaatsen, zoals ze wel op muren, vloer en meubels doen. De straling weerkaatst opnieuw de ruimte in. Het exacte benodigde vermogen en het aantal panelen kan precies worden berekend door de experts van Warmteshop.

hoe werkt infrarood paneel ir verwarming

Verbruik IR paneel per ruimte

Een klein IR paneel van 0,3 of 0,4 kW is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Denk hierbij aan een hobbyruimte, thuis kantoor of toilet. Voor badkamers wordt altijd aanbevolen een groter model te nemen zoals de 0,4 tot 0,6 kW voor 8 m².

Een middelgrote IR verwarming zoals 1 of 1,5 kW is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals slaapkamer van 15 tot 20 m².

Een IR paneel zoals 2 of 3 kW is geschikt voor grote ruimtes, zoals huiskamer of kantoor van 30 tot 40 m².

IR verwarming kan je ook combineren om de ruimte optimaal te verwarmen. Je kan dus ook meerdere IR panelen aan de wand en plafond monteren, zodat je profiteert van een optimaal rendement. Ook kan je een IR paneel inzetten als bijverwarming bij je huidige verwarmingssysteem. Bijvoorbeeld in de koudere hoek in de woonkamer of als bijverwarming badkamer.

Hoe bespaar je geld met infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is goedkoop in het dagelijks verbruik, want er is minder energie nodig om een prettige gevoelstemperatuur te bereiken. De besparing die je kan verwachten met infrarood verwarming is meer dan een paar honderd euro per jaar op onderhoudskosten en energieverbruik. In tegenstelling tot een cv ketel heeft een IR verwarming géén onderhoudskosten.

Bij infrarood panelen kun je goed van tevoren inschatten wat het benodigde vermogen is en welk verbruik daarbij hoort. Op deze manier kun je de periodieke verbruikskosten beter inschatten. Door gebruik te maken van zonnepanelen, kun je de elektriciteitskosten behoorlijk naar beneden krijgen.

Doordat de infraroodstralen de huid raken, heb je al snel een warm en behaaglijk gevoel. Hierdoor kun je de verwarming 2 tot 3 graden lager zetten dan bij een centraal verwarmingssysteem die de lucht verwarmt. Je bespaart hierdoor in je energieverbruik.

hoeveel watt infrarood paneel hoeveel infrarood panelen nodigi infrarood paneel badkamer handdoekdroger elektrisch

Hoe werkt IR straling?

IR straling zendt lange warmtegolven naar de muren, meubels en mensen die zich in de ruimte bevinden. Deze warme infraroodstralen weerkaatsen vrijwel overal op, zodat je woning op een natuurlijke manier snel en gemoedelijker warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd.

De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur, waardoor je de thermostaat verwarming lager kan zetten. En je dus bespaart op het verbruik. De vaste objecten houden de warmte ook nog eens drie keer langer vast dan bij een conventioneel verwarmingssysteem.

Wil je meer informatie over hoe werkt IR verwarming? Je kan voor IR verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe werkt een stralingskachel vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen, waarbij de verwarming stralings- en convectiewarmte combineert.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoeveel verbruikt IR verwarming?