Hoe werkt een stralingskachel?

stralingskachel hybride infrarood verwarming hybride kachel

De werking van stralingskachel

Stralingskachel werkt met onschadelijke infrarood warmtestralen. Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. Net als de zon schijnen deze de kamer in, waardoor deze opwarmt.

hoe werkt infrarood paneel wat kost een infrarood paneel stralingskachel

Een stralingskachel zendt directe warmtegolven naar muren, meubels, apparatuur en mensen. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Een stralingskachel sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Je hangt het slanke paneel van 1,8 of 2,2 cm aan de wand of plafond.

Infrarood verwarming werkt zoals de zonnestralen

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is een stralingskachel, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe de zon je hele lichaam opwarmt. Dit zijn de directe stralen en daarom wordt een infrarood verwarming ook wel directe verwarming genoemd.

• Stralingskachel werkt op elektriciteit en energie wordt omgezet in infraroodstralen.
• Stralingspaneel werkt met veilige en onschadelijke infraroodstralen.
• Infrarood verwarming werkt net als de zon en stuurt directe warme stralen de kamer in.
• Infrarood paneel warmt wanden, vloer, meubilair en mensen op.
• De infraroodstraling weerkaatst op objecten en verspreidt de warmte door de kamer.

Stralingspaneel is zuinig in verbruik

hoe werkt infrarood paneel IR paneel

Iedere stralingspaneel moet goed in de kamer gepositioneerd worden, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. De opwarming van de muren, vloer en meubels zorgen voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Daardoor heb je minder energie nodig om een comfortabel gevoel te bereiken. Iedere graad die je middels de thermostaat verwarming bijstelt, bespaart je 6% op de energiekosten.

Voor een ruimte van zo’n 20m² bedraagt het aanbevolen vermogen (bij een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m²/a) voor een stralingspaneel slechts 500 watt. Dit kan natuurlijk afwijken, afhankelijk van de warmte-isolatie van de wanden en ramen.

De meest energiezuinige elektrische verwarming

wat kost infrarood verwarming infrarood paneel badkamer handdoekdroger elektrisch stralingskachel

De meeste energiezuinig elektrische verwarming is infrarood verwarming van Warmteshop. Onze stralingskachel levert in verhouding tot een centrale verwarming een veel hogere warmteprestatie. Maar liefst 93% van de energie wordt namelijk omgezet in infraroodwarmte. Een verwarmingspaneel in combinatie met zonne-energie is de zuinigste, schoonste en meest duurzame manier van elektrisch verwarmen.

Wil je meer informatie over stralingskachel ? Je kan voor stralingskachel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over stralingspanelen worden zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over stralingskachel vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe werkt een stralingskachel?