Hoe ver straalt elektrische wandverwarming?

elektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer verwarming elektrisch veilig nano infrarood verwarming met stekker metalen panelen waarom elektrisch verwarmen wat is infrarood verwarming

Hoe ver straalt elektrische wandverwarming precies?

Een vraag die we vaak krijgen is hoe ver straalt een elektrische wandverwarming eigenlijk. We hebben het hier dan over een infrarood paneel. Hoe ver deze de kamer instraalt is afhankelijk van de maximale temperatuur van de elektrische wandverwarming infrarood.

Een infrarood paneel aan de wand die een maximale temperatuur bereikt van 120 graden Celsius straalt deze 3 meter de kamer in. Dit zijn alle infrarood panelen van het merk Alkari, Welltherm en Ecaros. Dit is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object, zoal mensen, muur, stoel of bank.

Bij Welltherm infrarood verwarming zijn er ook elektrische warmtepanelen te verkrijgen die maximaal 150 graden Celsius bereiken. Deze infrarood kachel straalt 4 meter ver.

elektrische kachel woonkamer infrarood verwarming elektrische wandverwarming

Wat is het bereik van infrarood verwarming?

Het bereik van infrarood verwarming is afhankelijke van het vermogen. Het vermogen van een elektrische wandverwarming is daarom bepalend hoeveel m2 je kan verwarmen, en dus niet voor hoe ver de straling komt.

Het bereik is daarnaast ook afhankelijk van het warmteverlies. Hierbij is de isolatie van de woning of ruimte bepalend. Als ook hoeveel ramen er zijn, want infraroodstraling kan niet weerkaatsen op raampartijen. Net zoals de zon. Als je binnen in de woonkamer zit en de zon schijnt naar binnen, dan voel je jezelf opwarmen. Dit komt omdat de infraroodstraling van de zon door het raam naar binnen gaat.

  • Een kleine elektrische wandverwarming van 300 of 400 watt is geschikt voor een kamer van 3 tot 4 m2.
  • Voor een badkamer is er altijd een hoger wattage nodig, omdat je de badkamer snel warmt wilt hebben. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt geschikt voor 8 m2.
  • Infrarood verwarming 1500 watt is geschikt voor ruimtes van 15 tot 20 m2.
    .

Wil je precies weten wat het benodigde vermogen is dan kan je dit door onze Warmteshop deskundige laten berekenen middels een warmteverlies berekening.

Indicatie benodigd vermogen wandverwarming

Wanneer er geen warmteverlies berekening beschikbaar is, kan een indicatie van de wandverwarming vermogen worden gegeven met behulp van onderstaande tabel.

Woonruimte of kantoor tot max 3 meter hoog:

buitenmuren goede isolatie normale isolatie slechte isolatie
 1 55 Watt/m²  75 Watt/m² 95 Watt/m²
 2 65 Watt/m²  85 Watt/m² 105 Watt/m²
 3 75 Watt/m²  95 Watt/m² 115 Watt/m²
 4 85 Watt/m²  105 Watt/m² 125 Watt/m²

Badkamers tot max 3 meter hoog:

buitenmuren goede isolatie normale isolatie slechte isolatie
 1 75 Watt/m² 95 Watt/m² 115 Watt/m²
 2 85 Watt/m² 105 Watt/m² 125 Watt/m²
 3 95 Watt/m² 115 Watt/m² 135 Watt/m²
 4 105 Watt/m² 125 Watt/m² 145 Watt/m²

Noot: De genoemde vermogens in het overzicht zijn indicatief. Voor het bepalen van het exacte vermogen van een elektrische wandverwarming gebruik je een officiële warmteverlies berekening.

Juiste positie van wandverwarming is belangrijk

woonkamer met wit infrarood paneel wattage radiator berekenen bijverwarming

De positie van een wandverwarming bepaalt ook het stralingsbereik. Infraroodstraling kan niet door een muur, een mens, of een ander voorwerp in de kamer dringen. De warmte wordt door de objecten daarom weer teruggekaatst. Het is van cruciaal belang grondig te onderzoeken wat je wilt verwarmen en het infrarood verwarmingselement erop te richten.

Wil je meer weten over de juiste positie en het vermogen van een elektrische wandverwarming? Neem dan zeker eens contact op. Je kan voor het bereik, vermogen en werking van elektrische wandverwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische wandverwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de verschillende modellen lezen, zoals wat is een spiegel verwarming. Lees ook meer over hybride verwarmingspanelen, die convectie- en stralingswarmte combineert.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe ver straalt elektrische wandverwarming?