Hoe haal je het beste uit pellet verwarming?

pellet verwarming pellet terrasverwarmer

Pellet verwarming: duurzaamheid ontmoet comfort

Bij het zoeken naar een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om je huis te verwarmen, is een pellet verwarming een prima keuze. Pellet verwarming biedt een breed scala aan voordelen, maar zoals elk systeem, heeft het ook enkele nadelen. Wat is de oplossing voor de nadelen van pellet verwarming? 

Voordelen pellet verwarming

Het meest prominente voordeel van een pellet verwarming is de milieuvriendelijkheid. De pellets zijn meestal gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals houtafval, waardoor ze een koolstofarme optie zijn. Bovendien is deze kachel zeer efficiënt, met conversieratio’s tot 90%, wat resulteert in een aanzienlijke besparing op energiekosten. Dankzij de automatische voedingssystemen hoef je je geen zorgen te maken over het constant bijvullen van de brandstof.

pelletverwarming pellet verwarming

Nadelen pellet verwarming

Ondanks deze voordelen, heeft een pellet verwarming enkele nadelen. De initiële kosten kunnen hoger zijn dan bij traditionele verwarmingssystemen en de installatie kan gecompliceerd zijn. Bovendien is regelmatig onderhoud vereist om de efficiëntie te behouden en hoewel pellets over het algemeen gemakkelijk verkrijgbaar zijn, kunnen leveringsonderbrekingen optreden.

Oplossing is infrarood verwarming: zuinig, groen en geen onderhoud 

Wil je genieten van een milieuvriendelijke kachel die ook nog eens zuinig in verbruik is? Dan is infrarood verwarming de oplossing. Infrarood panelen maken gebruik van elektriciteit, waarbij de energie voor tenminste 93% wordt omgezet in infraroodwarmte, dat is meer dan een pellet verwarming. Bovendien heb je met een infrarood verwarming geen onderhoudskosten en de installatie is zeer eenvoudig. 

Pelletverwarming met aanvullende infraroodverwarming

In koudere klimaten kan pelletverwarming soms onvoldoende zijn. Gelukkig is een elektrische kachel met infraroodstraling een perfecte aanvulling. Infraroodverwarming kan per kamer worden gebruikt en is ideaal als bijverwarming, bijvoorbeeld in ruimtes als de badkamer, thuiswerkplek, garage of serre.

Infrarood verwarming badkamer

Meer over infrarood panelen 

Alles in overweging genomen, kan een pellet verwarming een zeer effectieve en duurzame manier zijn om je huis te verwarmen. Ondanks enkele nadelen, biedt de combinatie van milieuvriendelijkheid, efficiëntie en de mogelijkheid om het met infrarood panelen te combineren, een zeer aantrekkelijke oplossing voor verwarmingsbehoeften.

Wil je meer informatie ontvangen over zonder gas huis verwarmen of wil je weten hoe pellet verwarming tezamen met infrarood bijverwarming werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infraroodverwarming winkels in België. Zoals infraroodverwarming Antwerpen, Warmteshop Roeselare of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe plafondpanelen badkamer ideaal zijn als bijverwarming. En wat is convectie warmte precies, hoe werkt het, zoals de pelletkachel en wat het verschil is met infraroodwarmte.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe haal je het beste uit pellet verwarming?