Gasbrander terras: de nadelen blootgelegd 

gasbrander terras Gas terrasverwarming terrasverwarmers op gas tuin verwarming op gas

Hoe werkt een gasbrander terras?

Een gasbrander terras is vaak de keuze van velen om een buitenruimte te verwarmen. Dit apparaat werkt door gas te verbranden om warmte op te wekken. Simpelweg, een gasfles wordt aangesloten, de brander ontsteekt het gas en voilà, warmte straalt uit naar je terras. Een gasbrander terras kan snel een grote ruimte verwarmen, en je hoeft je geen zorgen te maken over elektriciteitskabels. 

Maar is een gasbrander terras wel de juiste keuze? Wat zijn de nadelen en is er een andere optie om je terras veilig, zuinige en snel te verwarmen. 

In het kort de voordelen terras gasverwarming

Wat is een gasbrander terras eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Een terras gasbrander maakt gebruik van propaan of butaan als brandstof. Dit gas wordt in de brander verbrand, waardoor hitte wordt opgewekt die de omringende lucht verwarmt. De warmte wordt meestal gereguleerd door een thermostaat, zodat je het op je comfort kunt afstemmen. 

Waarom kiezen sommigen voor een gasbrander terras? Ten eerste is er de snelle opwarming. Ook de ambiance die een vlam creëert kan een sfeervolle toevoeging aan je avonden zijn. Hoewel ze snel opwarmen en veel warmte kunnen uitstoten, hebben gasbranders ook een aantal belangrijke nadelen.

gasbrander terras

Gasbrander terras nadelen uitgelicht 

Een gasbrander terras heeft aanzienlijke nadelen. Ten eerste, de veiligheidsrisico’s. Omdat het gas verbrandt, is er een risico op brandgevaar. Ook kan de verbranding koolmonoxide produceren, een gevaarlijk gas. De brander moet altijd onder toezicht blijven wanneer deze aan staat. En mag alleen in open ruimtes gebruikt worden, nooit in gesloten ruimtes, zoals een partytent.

Een ander nadeel is het gesleep met zware gasflessen, wat niet alleen inspannend kan zijn maar ook een veiligheidsrisico inhoudt. Bovendien moet je de flessen voor gasbrander terras veilig opslaan, wat extra ruimte in beslag neemt. 

Een gas terrasverwarming is niet bestand tegen windvlagen, zodra de wind opsteekt waait de warmte weg, voordat dit het terras heeft bereikt. Daarnaast produceert een gasbrander terras soms nare geuren. Tot slot is het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals gas, niet duurzaam en draagt het bij aan de uitstoot van broeikasgassen.

Het veilige alternatief: infrarood terrasverwarmer

terrasverwarmer infrarood lamp gezond terraskachel onder overkapping

Er is een geweldig alternatief voor de gasbrander terras: de infrarood terrasverwarmer die op elektriciteit werkt. Deze terrasverwarming is veiliger omdat het geen open vlam heeft, wat betekent dat er geen brandgevaar is en geen koolmonoxide wordt geproduceerd. 

Ook mogen infrarood terrasheaters in gesloten ruimtes worden gebruikt. Je zult geen nare geuren ervaren en geen zware gasflessen hoeven te hanteren. Bovendien zijn ze efficiënter en milieuvriendelijker. Dus, als je op zoek bent naar een veilige en duurzame manier om je terras te verwarmen, is een infrarood terrasverwarmer de ideale keuze. 

Wil je meer informatie ontvangen over waarom infrarood terrasverwarming het beste alternatief is voor een gasbrander terras? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasseltof verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe een badkamer verwarmen zonder CV en wat de voordelen zijn van een buitenverwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Gasbrander terras: de nadelen blootgelegd