Buitenverwarming voor het perfecte terras 

Elektrische terrasverwarmer terrasheater buitenverwarming

Gasheater vs infrarood buitenverwarming: wat is het verschil?

Wil jij jouw buitenruimte upgraden? Ontdek het verschil tussen gasheater en infrarood terrasverwarmer en kies voor de beste buitenverwarming. 

Laten we starten met de basis: er zijn twee populaire types buitenverwarming, namelijk gasheater en infrarood terrasverwarmer. Gasheaters gebruiken gas om warmte te genereren, terwijl infrarood terrasverwarmer elektriciteit gebruikt om stralingswarmte te produceren.

Een gas terrasverwarming is best aangenaam, maar het slepen met gasflessen is wel een gedoe. Ook moet je altijd denken aan de veilige opslag van deze flessen. Daarnaast zijn gasheaters gevoeliger voor wind, waardoor de warmte soms letterlijk wegwaait.

Waarom infrarood terrasverwarmer de kroon spant

Terrasverwarmer 3000 Watt verwarming buiten terras terrasverwarmer met verlichting buitenverwarming

Nu we de basis hebben besproken, laten we eens kijken waarom infrarood terrasverwarmer de kroon spant als het gaat om buitenverwarming.

Ten eerste zijn korte golf infraroodstralen niet gevoelig voor wind. Dit betekent dat de warmte die ze produceren, niet wegwaait, wat ze efficiënter maakt in het verwarmen van een buitenruimte. 

Infrarood buitenverwarming is ook veelzijdiger. Je kunt ze in overdekte ruimtes gebruiken, zoals onder een parasol, in een partytent, of onder een overkapping. Dit maakt ze perfect voor elk buitenevenement, ongeacht het weer. Een gas heater mag je enkel in open ruimtes gebruiken. 

Gemak en veiligheid met infrarood buitenverwarming

Naast efficiëntie en veelzijdigheid biedt infrarood buitenverwarming ook gemak. Geen gesleep meer met zware gasflessen en geen zorgen over veilige opslag. Bovendien warmen infrarood terrasverwarmers snel op, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten om van de warmte te genieten. Sterker nog, je zet de heater aan en je profiteert direct van de warmte.

Infrarood buitenverwarming is ook een veiligere optie. Zonder open vlam is er minder risico op brand, wat een geruststellende gedachte is als je kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Ook geeft het geen nare geuren af en is geruisloos.

De keuze is duidelijk voor jouw buitenruimte

Terrasverwarmer 3000 Watt verwarming buiten terras terraskachel onder overkapping buiten verwarming

Gezien de voordelen is het geen wonder dat infrarood buitenverwarming de voorkeur krijgt. Het biedt een consistente warmtebron die niet afhankelijk is van het weer, en het is gemakkelijker en veiliger in gebruik dan gasverwarming. Of je nu een groot feest plant, of gewoon op een koude avond van je tuin wilt genieten, infrarood buitenverwarming is de beste keuze.

Meer weten over infrarood verwarming?

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood verwarming of wil je weten hoe deze buitenverwarming werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming HasseltWarmteshop Roeselare of verwarmingswinkel Hoogstraten.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen binnen en buiten. Zoals waarom een thermostaat aansluiten op je infrarood verwarming een slim en energiezuinig idee is. En waarom overstappen van aardgasverwarming naar elektrische verwarming nu het moment is.

Koop nu terrasverwarmer bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Buitenverwarming voor het perfecte terras