Hoe thermostaat aansluiten?

elektrische verwarming met thermostaat hoe werkt een draadloze thermostaat aansluiten

Waarom thermostaat aansluiten een slim idee is

Wat is er nu fijner dan thuiskomen in een heerlijk warm huis? Met infrarood verwarming gaat dit gemakkelijk en efficiënt. Om de temperatuur perfect onder controle te houden, is het belangrijk om een thermostaat aan te sluiten. We leggen je uit hoe je stap voor stap een thermostaat aansluiten kunt voor je infrarood verwarming.

De voordelen van thermostaat aansluiten

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig infrarood warmtepanelen infraroodverwarmingen elektrische verwarming muurbevestiging infrarood panelen

Een thermostaat aansluiten op je infrarood verwarming biedt verschillende voordelen. Ten eerste, door de thermostaat nauwkeurig in te stellen, zorg je ervoor dat de ruimte altijd de gewenste temperatuur heeft. Dit verhoogt het comfort en kan zelfs je energierekening verlagen. Doordat de infrarood verwarming niet onnodig aanstaat bespaar je op de kosten. Bovendien is een thermostaat aansluiten een klus die je gemakkelijk zelf kunt doen, waardoor je geen dure installateur hoeft in te schakelen. 

De voordelen elektrische verwarming met thermostaat zijn groot. Zoals: 

  • lagere energiekosten: de infrarood verwarming staat niet onnodig aan. 
  • eenvoudig exacte temperatuur regelen.
  • wifi thermostaat bedien je eenvoudig van je smartphone.
  • bewegingssensoren schakelen het infrarood paneel automatisch in en uit.
  • met thermstaat aansluiten bedien je ieder infrarood paneel afzonderlijk van elkaar.

Wat heb je nodig voor thermostaten installeren?

Voordat je begint met het thermostaat aansluiten, is het goed om te controleren of je alle benodigde materialen hebt. Dit zijn meestal een schroevendraaier, striptang, kroonsteentjes en natuurlijk de thermostaat zelf.

thermostaat aansluiten

De stappen voor thermostaat aansluiten

Laten we beginnen met het thermostaat aansluiten! Volg deze eenvoudige stappen om het correct te doen:

  • Schakel de stroom uit: Veiligheid eerst! Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld voordat je begint met het aansluiten van de thermostaat.
  • Verwijder de oude thermostaat: Als er al een oude thermostaat aanwezig is, verwijder deze dan voorzichtig.
  • Plaats de nieuwe thermostaat: Plaats de nieuwe thermostaat op de gewenste plek en sluit de draden aan volgens de handleiding.
  • Stel de thermostaat in: Nadat je de thermostaat hebt aangesloten, stel je de gewenste temperatuur en tijdschema’s in.
  • Geniet van je warme huis: Nu je de thermostaat hebt aangesloten, is het tijd om te genieten van het comfort dat infrarood verwarming biedt!
draadloze thermostaat aansluiten

Draadloze thermostaat aansluiten

Een draadloze thermostaat is steevast voorzien van een afzonderlijke ontvanger. Deze ontvanger synchroniseert met de thermostaat, waardoor hij responsief is op de signalen die de thermostaat uitzendt. De ontvanger wordt strategisch geïnstalleerd tussen de energiebron en het infrarood paneel. Het is belangrijk te weten dat thermostaten niet met elke willekeurige ontvanger verbonden kunnen worden; ze hebben namelijk een eigen ontvanger waarmee ze communiceren. 

Testen en genieten van je nieuwe thermostaat

Na het thermostaat aansluiten, is het tijd om het te testen. Zet de stroom weer aan en stel de thermostaat in op een comfortabele temperatuur. Voel de aangename warmte van de infrarood verwarming en geniet van je prestatie.

Het thermostaat aansluiten hoeft geen intimiderende taak te zijn. Met de juiste kennis en voorbereiding kan iedereen een infrarood thermostaat verwarming aansluiten. Het resultaat? Een huis dat comfortabeler en energiezuiniger is!

Wil je meer informatie ontvangen over hoe thermostaat aansluiten? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Roeselare of verwarmingswinkel Tervuren.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming. Zoals waarom aardgasverwarming vervangen voor een zuinigere en schonere verwarming. Kom ook meer te weten over folie verwarming, die zorgt voor een constante temperatuur in huis.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Thermostaten | Hoe thermostaat aansluiten?