Wat is een bijverwarming


Wanneer we een kamer optimaal wensen te verwarmen en het geïnstalleerde vermogen is ontoereikend dan is een bijverwarming de meest voor de hand liggende oplossing. Maar ook wanneer de temperatuur wel gehaald kan worden kan men een bij-verwarming gebruiken om het comfort in de woning te verhogen.

Denken we bijvoorbeeld aan slecht geïsoleerde woningen waar de koude lucht kan binnendringen en zodoende de temperatuur omlaag haalt zal een bijverwarming op basis van warme lucht de ideale oplossing zijn.

Hiervoor zijn verschillende soorten elektrische bij verwarming mogelijk zoals een keramische verwarming of een elektrische convector. Deze toestellen zullen vooral extra warme lucht toevoegen aan de ruimte

Wanneer je woning met een vloerverwarming verwarmt wordt of wanneer je het comfort gevoel in de woning wenst te verhogen is een elektrische infrarood verwarming een betere oplossing. Deze verwarming zal alle aanwezige objecten gaan opwarmen waardoor het comfortgevoel behoorlijk zal stijgen.

Andere soorten bijverwarming werken op basis van petroleum of gas, maar die gaan we hier niet bespreken daar deze op fossiele brandstoffen werken en dus schadelijk voor het milieu zijn. Bovendien geven deze meestal ook een geur af welke niet gewaardeerd wordt in de huiskamer.

Kan men een bijverwarming als hoofdverwarming gebruiken


Ja dat kan. Stel je hebt een centrale verwarming welke je nodig hebt om je woning te verwarmen. Je huis beschikt over verschillende kamer die allemaal verwarmt worden .

Je beslist om een infrarood verwarming bij te plaatsen om het comfort te verhogen in de living en de badkamer. Deze panelen kan je perfect voeden met je zonnepanelen op het dak.

Het systeem is dus volledig geconfigureerd als bij-verwarming om comfortverhogend te werken. Wanneer men nu in het voor- en naseizoen wenst te profiteren van deze met zonnepanelen gevoede infrarood verwarming kan men deze inzetten als hoofdverwarming.

Het vermogen dat men nodig heeft om de woning in dit seizoen te verwarmen is dermate beperkt dat men de ruimte snel en efficiënt kan verwarmen. Dat het vermogen van de zonnepanelen waarschijnlijk voldoende is om deze bij verwarming volledig te voeden is natuurlijk mooi meegenomen.


Een bijverwarming in de badkamer


Er is geen enkele kamer in de woning waar de warmtevraag zo hoog is. Men wil een maximaal comfort in de badkamer ook al gebruiken we deze kamer slecht een heel klein gedeelte van de dag. Hier is het verstandig om een elektrische verwarming en beter nog een elektrisch infrarood verwarming te gebruiken om een optimaal comfort te garanderen.

In een badkamer, zelfs als deze verwarmt wordt men een centrale verwarming is het zeer eenvoudig om met een infrarood paneel het comfort gevoelig te verhogen. Het is ook logisch dat veel mensen een infrarood spiegelverwarming als de ideale bij-verwarming in de badkamer weten te waarderen.

Het grote voordeel van een verwarmde spiegel is dat je badkamer heerlijk warm wordt en dat deze spiegel nooit zal bedampen. Hij blijft dus altijd netjes en proper.

Wanneer je badkamer reeds een spiegel hangen heeft en je wil of kan deze niet vervangen dan nog zijn er verschillende mogelijkheden. Een andere zeer nuttige bijverwarming in de badkamer is uiteraard een infrarood paneel met handdoekdroger.

Deze infrarood verwarming levert het nodige vermogen om je badkamer naar het gewenst warmte niveau te tillen en je handdoeken worden heerlijk warm en droog. Zo sla je twee vliegen in klap.

Een bijverwarming in de studeerkamer


Als je studerende kinderen hebt, wensen deze een iets hogere temperatuur op de kamer tijdens het studeren. Doch wanneer ze daarna gaan slapen zou de temperatuur terug moeten gedaald zijn om een goede nachtrust te kunnen garanderen.

Als je echt niet weet welke soort verwarming hiertoe in staat is dan kunnen wij je hiermee helpen. Met een infrarood bureel verwarming kan je perfect de ruimte waar uw kind studeert verwarmen naar het juiste niveau terwijl de rest van de kamer fris blijft en geschikt is voor een verkwikkende nachtrust.

Het systeem werkt zeer eenvoudig. We plaatsen een klein infrarood paneeltje onder het bureel of het werkblad. Dit is de ideale bijverwarming. Het paneel verwarmd de benen, de voeten en de vloer onder het bureau en de bloedcirculatie doet de rest.

De student geniet dus van een heerlijke cocoon warmte terwijl de rest van de kamer lekker fris blijft. Een ander groot voordeel is dat het opgenomen vermogen van zulk infrarood paneel slechts 150 Watt is. We spreken dus ook nog van een energiezuinige bijverwarming.

Kan een bijverwarming energie besparen?


Absoluut, indien een bijverwarming goed ingezet wordt zal deze het comfort verhogen en de energierekening doen dalen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een woning met een vloerverwarming. Het maakt niet uit of deze met gas, met stookolie of met een warmtepomp gevoed wordt. Een vloerverwarming is van nature uit zeer traag en heeft een hoog thermisch vermogen nodig om op temperatuur te komen.

Kijken we dan naar het leefgedrag van de meeste mensen dan merken we dat 78% van de bevolking 's avonds de verwarming een paar graden hoger zet. Dit om het comfort in de woning te verhogen. Jammer genoeg is dit bij een vloerverwarming een onmogelijke zaak. Vooraleer men de temperatuur een paar graden hoger krijgt zijn er al snel 24 uur voorbij.

R

esultaat is dat met een hoger verbruik heeft en men comfort moet missen. Dit wegens een te zware massa welke eerst dienen op te warmen.

Hier is een bijverwarming dus het juiste middel om in te zetten. Wanneer men in deze ruimte een paar infrarood panelen zou plaatsen kunnen we snel en eenvoudig 's avonds de temperatuur een paar graden doen stijgen. Een vloerverwarming is een stralingsverwarming en hier kunnen we perfect een andere stralingswarmte aan toevoegen. Met een infrarood paneel heb je dus je comfort gevoelig verhoogd zonder dat dit een extreem hoge energie rekening met zich meebrengt.

Kan een bij verwarming op de werkplaats?


een werkplaats welke zich in een grote loods bevind is zeer moeilijk te verwarmen. Meestal is de loods een paar duizenden M² groot en bevind de werkplaats zich ergens in deze grote ruimte. Met de juiste bijverwarming op basis van korte golf infrarood kunnen we echter deze werkplek zeer eenvoudig aangenaam warm maken.

Belangrijk is om te weten dat we hier enkel de objecten en de mensen verwarmen en niet de aanwezige lucht. Wanneer we hier een verwarming op basis van warme lucht zouden plaatsen zijn we al ons thermisch vermogen kwijt. Warme lucht zou immers onmiddellijk naar het hoge plafond stijgen en daar wachten tot het weer afkoelt.

Korte golf infrarood straling zal met een beperkt vermogen de mensen op de werkvloer een aangenaam warm gevoel geven zonder dat deze warmte op stijgt. Het verbruikte vermogen komt dus effectief aan bij de te verwarmen doelgroep.

Dus ook hier zal de bijverwarming een energiebesparende functie hebben. Het is niet uitzonderlijk dat het verwarmen met korte golf infrarood stralers een energie besparing van 70% kan opleveren in vergelijking met gas verwarming. Vooral in loodsen met hoge plafonds is dit geen alleenstaand feit.

Infrarood bijverwarming

Ben jij op zoek naar energiezuinige verwarming?


Wij kunnen je hier perfect mee helpen. Wij hebben een team van verwarming experts welke u bijstaan bij de juiste keuze van uw verwarming. Wil u een kleine kamer bijverwarmen, of zoekt u een werk atelier op een betaalbare manier te verwarmen? Voor elke uitdaging hebben wij de gepaste oplossing.

Zelfs voor productie processen waar u enkel op een kleine oppervlakte wat extra warmte nodig heeft, of wens je dat de medewerkers zich comfortabel voelen in hun werkomgeving?

Zelfs wanneer u dacht dat het onmogelijk was om deze plaatsen te verwarmen, wij vinden de juiste oplossing voor u.

Wist u dat wij ook rookportalen, bushokjes en een compleet glazen buitenkantoor kunnen verwarmen?Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!