Verbruik infrarood verwarming

wat kost infrarood verwarming Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel Verwarming installateur wattage berekenen verbruik infrarood verwarming wattage radiator berekenen infra rood verwarming wat verbruikt infrarood verwarming

Wat is het verbruik infrarood verwarming?

Het verbruik infrarood verwarming is vele malen lager dan een convectiekachel. Dit komt door de manier waarop een infrarood paneel de ruimte verwarmd. Niet de lucht wordt hierbij verwarmd, maar direct de objecten. Stralingswarmte werkt anders dan convectiewarmte en voelt ook anders. We leggen je het lage verbruik infrarood verwarming uit. 

Factoren die verbruik infrarood verwarming bepalen

Het verbruik infrarood verwarming hangt van een aantal factoren af. Dus zodra je besluit een infrarood verwarming te installeren, moet je dan ook weten hoeveel infrarood panelen je nodig hebt. Een berekening vooraf is zeer aan te bevelen. Je wilt het stroomverbruik en de daaruit voortvloeiende kosten namelijk zo laag mogelijk houden.

De belangrijkste factoren bij het berekenen van het vermogen en het verbruik infrarood verwarming zijn als volgt: 

  • De isolatie van de woning.
  • Het materiaal van de buitenmuren
  • De grootte van iedere kamer.
  • De hoogte van het plafond.
  • Het aantal ramen en/of raampartijen.
  • De individuele warmte behoefte (hoe warm wil je het hebben in huis). 

Een dergelijke berekening wordt de warmtevraag genoemd. Onze ervaren adviseurs van Warmteshop kunnen een berekening van de warmtebehoefte voor je huis of appartement maken. Het is belangrijk om op te merken dat iedere kamer afzonderlijk moet worden berekend. Niet alle kamers worden namelijk op dezelfde manier gebruikt. \

Bij bijvoorbeeld een badkamer ligt de warmtebehoefte hoger dan in een slaapkamer. Je wilt het immers snel lekker warm hebben in de badkamer. Een warmteberekening laten uitvoeren is daarom belangrijk. 

verbruik infrarood verwarming

Voorbeeld infrarood verwarming verbruik berekenen

Om je een idee te geven hoe je infrarood verwarming verbruik berekenen kunt, geven we je een voorbeeld berekening. Hierbij gaan we uit van ene kamer van 20 m2 die goed geïsoleerd is en een aantal ramen heeft. Verder is de gewenste warmtebehoefte 20 graden Celsius. 

Bereken de benodigde wattage per m²

Een vuistregel is om 80-100 watt per m² te gebruiken voor een goed geïsoleerde kamer. Laten we voor dit voorbeeld 90 watt per m² nemen.

Bereken het totale wattage voor de kamer:

Totale wattage = oppervlakte (m²) x wattage per m²

Totale wattage = 20 m² x 90 watt/m² = 1800 watt

Bepaal het aantal gebruiksuren per dag en het aantal dagen per jaar:

Stel dat je de verwarming 5 uur per dag gebruikt gedurende 180 dagen per jaar.

Bereken het jaarlijkse energieverbruik:

Jaarlijks energieverbruik (in kilowattuur, kWh) = totale wattage (in kilowatt, kW) x aantal gebruiksuren per dag x aantal dagen per jaar

Jaarlijks energieverbruik = (1800 watt / 1000) kW x 5 uur/dag x 180 dagen = 1,8 kW x 5 uur/dag x 180 dagen = 1620 kWh

Bereken de kosten infrarood verwarming:

Om de kosten van het infrarood verwarming verbruik te berekenen, vermenigvuldig je het jaarlijkse energieverbruik met de elektriciteitsprijs per kWh. De elektriciteitsprijs varieert per aanbieder. Laten we voor dit voorbeeld €0,50 per kWh nemen.

Jaarlijkse kosten = jaarlijks energieverbruik x elektriciteitsprijs per kWh
Jaarlijkse kosten = 1620 kWh x €0,50/kWh = € 810

Dus in dit voorbeeld is het jaarlijkse verbruik infrarood verwarming 1620 kWh, wat resulteert in een kostenpost van € 810 per jaar. Houd er rekening mee dat dit een geschatte berekening is en dat het werkelijke verbruik en de kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de isolatiewaarde, de buitentemperatuur en het gekozen vermogen en aantal warmtepanelen.

verbruik berekenen badkamer

Verbruik berekenen door Warmteshop

Wil het verbruik berekenen of wil je meer informatie over de factoren die hierbij een rol spelen?  Neem voor verbruik infrarood verwarming berekenen contact met onze deskundige van Warmteshop infrarood verwarmingop. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Zoals de vele voordelen van een elektrische radiator woonkamer. Kom ook meer te weten over waarom een elektrische verwarming met infrarood straling zo duurzaam en zuinig is. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verbruik infrarood verwarming