Bijverwarming elektrisch, welk toestel past bij jou?

is infrarood verwarming zuinig welk infrarood paneel kiezen ir paneel bijverwarming elektrisch heater binnen wat is keramische verwarming

Populaire bijverwarming elektrisch

Een bijverwarming elektrisch is erg populair. Het biedt een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen zonder afhankelijk te zijn van gas of andere fossiele brandstoffen. Bovendien zet je de elektrische verwarming alleen aan wanneer je extra warmte nodig hebt. Het is ter ondersteuning aan het huidige verwarmingssysteem. Welke soorten bijverwarming elektrisch zijn er, wat zijn de voordelen en welke bijverwarming elektrisch past het beste bij jouw situatie?  

Soorten elektrische bijverwarming

convector kachel is een bijverwarming elektrisch

Convectorkachel

Dit type verwarming maakt gebruik van convectiestromen om lucht te verwarmen en te verspreiden in de ruimte. Ze zijn goedkoop, compact en gemakkelijk te verplaatsen, maar een convectorkachel veroorzaakt ook drogere lucht. Daarnaast is zijn convectoren elektrisch minder energiezuinig dan infrarood verwarming.

Oliegevulde radiatoren

Deze verwarmingstoestellen zijn gevuld met olie, die wordt verwarmd door een elektrisch element. De warmte wordt geleidelijk afgegeven en verspreid door de olie. Oliegevulde radiatoren zijn als bijverwarming elektrisch stil en redelijk energiezuinig, maar warmen langzaam op en zijn vaak zwaarder dan andere opties.

ventilatorkachel met convectie warmte

Ventilatorkachel

Deze kachels gebruiken een ventilator om warme lucht snel door de ruimte te verspreiden. Een ventilatorkachel is klein, draagbaar en verwarmt snel. Maar deze bijverwarming elektrisch luidruchtig en is niet zo energiezuinig als andere opties. Bovendien werkt deze bijverwarming elektrisch door warme lucht te verspreiden. Hierbij zweven er ook veel stofdeeltjes door de lucht. Bovendien wordt de lucht droog. Dit is niet prettig voor leesdragers en mensen met een allergie of bronchiën problemen.

paneelverwarming

Paneelverwarming

Deze platte, lichte verwarmingstoestellen worden aan de muur bevestigd en verspreiden warmte via convectie. Een paneelverwarming als bijverwarming elektrisch is stil en esthetisch aantrekkelijk. Maar deze kachels zijn veel minder efficiënt zijn dan een infrarood verwarming die gebruikmaakt van stralingswarmte. Ook vanwege de convectie warmte, heb je nog altijd last van luchtcirculatie met stofdeeltjes en allergenen in de lucht. 

plafondverwarming badkamer infrarood paneel als bijverwarming elektrisch

Infraroodpaneel

Infraroodpaneel maakt gebruik van stralingswarmte, waarbij niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de vaste objecten en mensen in het stralingsgebied. Dit is een andere manier van verwarmen, welke zeer energiezuinig is als bijverwarming elektrisch. Bovendien voelt de warmte intens aan, waardoor je ook de infrarood kachel een paar graden naar beneden kunt bijstellen. Hierdoor bespaar je 6% op de kosten per graad die je naar beneden draait. Infraroodpaneel is een slank warmtepaneel, welke je eenvoudig aan de wand of plafond monteert. Geschikt als bijverwarming elektrisch of als hoofdverwarming.

Beste elektrische verwarming: infrarood verwarming

elektrische radiator woonkamer beste elektrische verwarming

Infrarood verwarming is de beste elektrische verwarming volgens veel experts. Dit type verwarming maakt namelijk gebruik van infraroodstraling om warmte over te brengen. Het verwarmt objecten en mensen direct, in plaats van de lucht om hen heen. Hierdoor voelt de warmte aangenaam en natuurlijk aan, vergelijkbaar met zonnestralen. Ideaal dus als bijverwarming elektrisch voor iedere ruimte in huis. Van badkamer tot woonkamer en keuken.

De beste elektrische verwarming, infrarood verwarming, is ook energiezuinig, omdat het snel opwarmt en de warmte gelijkmatig verspreidt. Binnen 5 tot 10 minuten is een warmtepaneel al warm. Ook kun je de infrarood verwarmingspanelen afzonderlijk bedienen via een digitale thermostaat of wifi thermostaat. De beste elektrische verwarming is dan ook energiezuinig, behoeft geen onderhoud en de installatie is eenvoudig. Kom meer te weten over het energiezuinige verbruik infrarood verwarming.

Waar rekening mee houden bij kiezen van beste bijverwarming elektrisch?

Bij het kiezen van de beste bijverwarming elektrisch voor jouw situatie, houd rekening met de volgende factoren:

  • Ruimte: De grootte en indeling van de ruimte die je wilt verwarmen, is van invloed op welk type verwarming het meest geschikt is. Infrarood verwarming is ideaal voor grotere ruimtes en kamers met hoge plafonds, terwijl convectorkachels en ventilatorkachels beter geschikt zijn voor kleinere ruimtes.
  • Energieverbruik: Als energie-efficiëntie belangrijk voor je is, dan zijn infrarood verwarming en oliegevulde radiatoren de beste keuzes. Ze verbruiken minder energie en houden de ruimte langer warm, wat uiteindelijk leidt tot een lagere energierekening voor de bijverwarming elektrisch.
  • Budget: Houd rekening met je budget bij het kiezen van een elektrische verwarming. Convectorkachels en ventilatorkachels zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf, terwijl infrarood verwarming en oliegevulde radiatoren duurder kunnen zijn. Echter, de hogere energie-efficiëntie van infrarood verwarming en oliegevulde radiatoren leidt op de lange termijn tot kostenbesparingen. Daarnaast heeft infrarood verwarming als bijverwarming elektrisch geen onderhoudskosten!
  • Comfort: Denk aan je comfort bij het kiezen van een bijverwarming elektrisch. Infrarood verwarming biedt een natuurlijkere, aangenamere warmte, terwijl convector- en ventilatorkachels droge lucht veroorzaken. Oliegevulde radiatoren geven een gelijkmatige warmte af, maar warmen langzaam op.
  • Geluidsniveau: Als je gevoelig bent voor geluid, vermijd dan ventilatorkachels als bijverwarming elektrisch, omdat deze luidruchtig kunnen zijn. Infrarood verwarming, oliegevulde radiatoren en paneelverwarming zijn over het algemeen stillere opties. Ook wel de stille verwarming genoemd.
    .

Samenvattend biedt elk type bijverwarming elektrisch zijn eigen voor- en nadelen. Infrarood verwarming wordt vaak gezien als de beste elektrische verwarming vanwege de efficiëntie, aangename warmte en snelle opwarming. Overweeg de specifieke behoeften van je ruimte, budget, comfort en geluidsniveau bij het kiezen van het juiste elektrische verwarmingstoestel voor jou. 

Meer informatie over bijverwarming elektrisch

Wil je meer informatie ontvangen over hoe infrarood bijverwarming elektrisch werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hoogstraten of verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis. Zoals de voordelen van elektrische radiator woonkamer of terrasverwarmer.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Bijverwarming elektrisch, welk toestel past bij jou?