Badkamer verwarming wandmontage stap voor stap

elektrische stralingskachel badkamer verwarming wandmontage infrarood verwarming als hoofdverwarming Infrarood verwarming badkamer 1000 watt

De magie van badkamer verwarming wandmontage

Stel je eens voor: je stapt ’s ochtends de badkamer binnen en in plaats van de gebruikelijke kou, word je verwelkomd door een aangename warmte. Dit is geen droom meer, maar een haalbare realiteit dankzij badkamer verwarming wandmontage. Deze infrarood verwarming verwarmt direct de objecten en mensen die in het stralingsgebied bevinden. De infraroodstralen hebben bovendien een helende werking op je spieren en verbeteren ook nog eens je bloedsomloop. 

Eenvoudige installatie infrarood verwarming: zonder breekwerkzaamheden

Wil je ook een infrarood badkamerverwarming installeren? Kies dan uit één van de vele modellen, zoals een handdoekverwarming, infrarood spiegelverwarming of een RAL-kleur infrarood verwarming. De montage is eenvoudig en snel. Er hoeven immers geen leidingen te worden getrokken en er komen geen breekwerkzaamheden aan de pas!

Badkamer verwarming wandmontage

Waarom kiezen voor wandmontage in de badkamer?

Wandmontage heeft verschillende voordelen. Het bespaart ruimte, is esthetisch aantrekkelijk en kan eenvoudig worden geïnstalleerd. Met badkamer verwarming wandmontage, kun je je badkamer niet alleen warmer maar ook mooier maken. Naast wandmontage kun je ook kiezen voor een plafondmontage. Dit is vooral handig als je geen ruimte hebt aan de wand. We gaan verder in op de montage voor een wandverwarming, zoals een handdoekverwarming of een badkamer spiegel verwarming

De benodigdheden en voorbereiding voor installatie verwarming in badkamer

Je hebt besloten voor wandmontage voor de verwarming in badkamer. Fantastisch! Maar hoe pak je dat aan? Voordat je begint, zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. We leggen je stapsgewijs uit hoe je aan de slag gaat. 

De warmtepanelen zijn IPX4 geclassificeerd, wat betekent dat ze spatwaterdicht zijn. Houd echter wel altijd een veilige afstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Stap 1: De perfecte plek kiezen

De eerste stap is het vinden van de perfecte plek. Kijk rond in je badkamer en zoek een muur uit die zowel dicht bij een stopcontact ligt als sterk genoeg is om het paneel te dragen. 

Stap 2: Wat zit er in de doos?

Open de doos en maak jezelf vertrouwd met de inhoud. Naast het infrarood paneel vind je ook een template op ware grootte, instructieboekje, boormal en bevestigingsmateriaal (schroeven en pluggen). Dit is je gereedschapskist voor het installatieproces.

Het meegeleverde bevestigingsmateriaal is ideaal voor wanden van beton, baksteen en steen. Als je echter te maken hebt met wanden van hout of gipsplaat, let dan op: het standaard bevestigingsmateriaal is hier niet voor ontworpen. In zo’n geval zul je specifieke montagemiddelen moeten aanschaffen die passen bij het type en de draagkracht van je muur.

Stap 3: De boormal plaatsen

Hang het template aan de muur waar je het infrarood paneel wilt installeren. Gebruik een waterpas om zeker te weten dat het recht hangt. Deze precisie is belangrijk voor een veilige en efficiënte installatie.

Stap 4: Schroef maar vast

Boor de gaten m.b.v. de boormal en plaats de schroeven met bijbehorende pluggen. Laat een klein stukje van de schroef uit de muur steken, ongeveer 1-2 cm. Breng vervolgens de vilten muurbeschermers aan op de achterzijde van je paneel om de muur te beschermen.

Stap 5: Ophangen en genieten

Hang je paneel op aan de schroeven en draai deze goed vast. Steek daarna de stekker in het stopcontact. Je badkamer verwarming wandmontage is nu klaar voor gebruik!

spiegel badkamer verwarming met infrarood

Verander je badkamerervaring vandaag nog

Of het nu de eerste koude ochtend van het jaar is of gewoon een dag waarop je wat extra comfort nodig hebt, badkamer verwarming wandmontage is de oplossing. Het installeren is eenvoudig, en de voordelen zijn enorm. Dus waar wacht je nog op? Maak van jouw badkamer een luxe oase vandaag nog!

Heb je nog vragen over de badkamer verwarming wandmontage? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Wil je weten welke infrarood verwarming badkamer modellen er beschikbaar zijn? Breng dan een keer een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Tervuren, Warmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Hoogstraten. Hier staan diverse modellen al werkend uitgestald. 

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals waarom een verwarming gas niet meer van deze tijd is. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Badkamer verwarming wandmontage stap voor stap