Waarom verwarming gas niet meer van deze tijd is

verwarming gas en verwarmen met gas

Verwarming gas vervangen door energiezuinige infrarood panelen

Heb je het ook gehad met je oude, inefficiënte gasverwarming? Je bent niet de enige! Het gebruik van verwarming gas wordt steeds meer een ding van het verleden. Ontdek waarom dat zo is en welke alternatieven er zijn die beter passen bij de moderne woning. Een verwarming die energiezuinig, CO2-neutraal is en uiteraard heerlijke comfort warmte biedt. 

verwarming gas is niet meer van deze tijd

De nadelen van verwarming gas

Verwarming gas was ooit de standaard, maar de wereld verandert snel. Hier zijn enkele nadelen van gasverwarming die je moet overwegen:

 1. Milieu-impact: Verbranding van gas zorgt voor de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen.
 2. Efficiëntie: Gasverwarming systemen zijn vaak minder efficiënt dan moderne alternatieven.
 3. Veiligheidsrisico’s: Het risico op gaslekken en daarmee samenhangende gevaren, zoals brand of explosie, is altijd aanwezig.
 4. Kosten: Onderhoud en installatie van gasverwarming zijn prijzig, vooral als er geen gasleiding in de buurt is.
 5. Aanleggen van de verwarmingsbuizen is een kostbare en ingrijpende ingreep.
  .

Deze factoren maken verwarming gas minder aantrekkelijk en zelfs risicovol in vergelijking met andere opties. Dit is ook de reden dat een gasverwarming niet meer van deze tijd is. Er zijn veel betere, schonere en energiezuiniger alternatieven. 

infrarood verwarming

Een modern alternatief: infrarood verwarming

Nu je weet waarom verwarming gas achterhaald is, wil je natuurlijk weten welke opties je hebt, toch? Maak kennis met infrarood verwarming! Hier zijn een paar redenen waarom dit een geweldige keuze is:

 1. Milieuvriendelijk: Infrarood verwarming heeft in combinatie met groene stroom geen CO2-voetafdruk.
 2. Hoge efficiëntie: Deze systemen gebruiken elektriciteit om warmte te genereren, wat veel efficiënter is. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Dit is zeer hoog.
 3. Veiligheid: Geen verbranding, geen gas, geen probleem.
 4. Géén onderhoud: er zijn geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Ook een jaarlijks onderhoudsbeurt is niet van toepassing. 
 5. Eenvoudige installatie: Eenvoudig te installeren en geen noodzaak voor een ingewikkelde infrastructuur zoals bij gas.
  .

En dan hebben we het nog niets eens gehad over de prachtig designs die verkrijgbaar zijn. Zoals een spiegelverwarming badkamer die niet beslaat en een verwarming met foto welke eruitziet als een kunstwerk aan de wand. Ook de installatie is eenvoudig aan de wand of het plafond. Dankzij het slanke ontwerp van slechts 2 cm zijn de verwarmingspanelen ook nog eens ruimtebesparend en eenvoudig te bedienen via de wifi thermostaat.

Hoe overstappen naar infrarood verwarming?

Als je klaar bent om afscheid te nemen van verwarming gas, is het overstappen naar infrarood verwarming gelukkig simpel. Je kunt beginnen met infrarood panelen voor bepaalde ruimtes in je huis en geleidelijk uitbreiden. Per kamer kun je de verwarming gas vervangen door infrarood panelen. Omdat de installatie vrij eenvoudig is, kun je dit meestal zelf doen of met minimale professionele hulp.

Kortom, het is tijd om je oude verwarming gas systeem vaarwel te zeggen en een modern, efficiënt en milieuvriendelijk alternatief te omarmen. Maak een duurzame en efficiënte stap voorwaarts met infrarood verwarming. Ben je klaar om de switch te maken? 

Spiegel met verwarming in badkamer infrarood spiegel beste elektrische verwarming badkamer Infrarood spiegelverwarming verwarming badkamer elektrisch infrarood spiegel infrarood straler badkamer

Meer informatie over infrarood panelen

Wil je weten hoe je de overstap van verwarming gas naar infrarood panelen het beste kunt maken? Of wil je weten welke modellen er beschikbaar zijn? Neem gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne waar diverse infrarood panelen al werkend staan uitgestald.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom je huis. Ontdek waarom je beter voor een infrarood terrasverwarmer kunt kiezen dan een gasverwarming buiten. We hebben een vergelijking voor je op een rij gezet. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom verwarming gas niet meer van deze tijd is