Badkamer verwarming blazer voordelen en nadelen 

Badkamer verwarming blazer elektrisch vuurtje badkamer

Wat is een badkamer verwarming blazer?

Een badkamer verwarming blazer is een elektrische verwarming welke speciaal is ontworpen om te gebruiken in badkamers of andere vochtige ruimtes. Het is meestal een compacte en krachtige blazer die warme lucht blaast om de badkamer snel te verwarmen en comfortabel te maken.

Badkamer verwarming blazers zijn er in verschillende maten en stijlen, van kleine draagbare modellen tot grotere muur- of plafond modellen. Sommige hebben ook extra functies, zoals een thermostaat om de temperatuur te regelen en een timer om de verwarming in- en uit te schakelen op specifieke tijden. 

Een badkamer verwarming blazer maakt de ruimte snel warm, maar is niet efficiënt. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze elektrische verwarming blazer en wat is een beter duurzamer en energiezuiniger alternatief?

Voordelen warmteblazer

Een warmteblazer kent een aantal voordelen. We hebben ze op een rij gezet. 

 1. Snel warm: Badkamer verwarming blazers zijn meestal erg snel in het opwarmen van de badkamer, waardoor je het ook snel comfortabel hebt.
 2. Compact: Neemt weinig ruimte in beslag, wat handig is voor kleine badkamers.
 3. Betaalbaar: Relatief goedkoop in de aanschaf. 
 4. Draagbaar: Sommige badkamer verwarming blazers zijn mobiel en kun je in verschillende ruimtes gebruiken als dat nodig is.
 5. Eenvoudige installatie: De meeste badkamerverwarmers zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen uitgebreide bouwwerkzaamheden of ingrijpende veranderingen in de badkamerruimte.

Nadelen badkamer verwarming blazer

 1. Energiekosten: Een badkamer verwarming blazer brengt extra energiekosten met zich mee, vooral als het apparaat niet efficiënt is of als het te lang aanstaat.
 2. Geluid: De meeste verwarming blazers zijn luidruchtig tijdens gebruik, wat storend is.
 3. Veiligheidsrisico’s: Hoewel de meeste badkamer kachels veilig zijn, kunnen er toch risico’s zijn verbonden aan het gebruik van elektrische apparaten in de buurt van water. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Niet alle blazers zijn spatwaterdicht, let op de IP-klasse welke tenminste 44 moet zijn (IP44)
 4. Niet geschikt voor grote ruimtes: Als je een grote badkamer hebt, is een badkamer verwarming blazer mogelijk niet voldoende om de hele ruimte te verwarmen.
 5. Onderhoud: Net als bij andere elektrische apparaten, moet een badkamer verwarming blazer regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden om een goede werking en een lange levensduur te garanderen.

Badkamer verwarming blazers kunnen een handige manier zijn om snel een warme en comfortabele omgeving in de badkamer te creëren, vooral tijdens de koude wintermaanden. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het apparaat veilig wordt gebruikt en dat er geen risico is op oververhitting of brandgevaar. Een beter alternatief is een infrarood verwarming badkamer. 

infrarood paneel badkamer van Warmteshop IR panelen badkamer elektrische badkamerverwarming straalkachel badkamer verwarming blazer

Beste oplossing is infrarood paneel badkamer

De beste oplossing voor een badkamer verwarming is een infrarood paneel badkamer. De voordelen infrarood verwarming zijn dan ook zeer groot. Deze voordelen komen voort uit het feit dat infrarood paneel badkamer niet de lucht verwarmt, maar direct de vaste objecten en mensen in het stralingsgebied. Zoals het badkamermeubel, muren en vloer. Deze absorberen de warmte en weerkaatsen de infraroodstralen ook weer terug de ruimte in. Je voelt van alle kanten de heerlijke en gezonde warmte op je lichaam van het badkamer paneel.

 • Gezonde warmte zonder luchtcirculatie.
 • Geruisloos en ook geurloos
 • Geen onderhouds- of andere bijkomende kosten
 • Lage aanschafkosten.
 • Eenvoudige wand- of plafondmontage.
 • Geen kosten voor schoorsteen en stookruimte.
 • Eenvoudige en snelle installatie.
 • Korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten.
 • Lage verbruikskosten.
 • Energiezuinig en duurzaam in gebruik.
 • Ruimtebesparend aan de wand of plafond.
 • Droge muren, geen schimmels meer in je woning. 
 • Weinig warmteverlies bij ventilatie van de kamer.

Warmtestraler badkamer informatie

Wil je meer informatie ontvangen over warmtestraler badkamer of wil je weten waarom een badkamer verwarming blazer minder goed werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming VeurneWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Antwerpen.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over zonder gas huis verwarmen. Zoals waarom een elektrische chauffage met infrarood de beste keuze is.  

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Badkamer verwarming blazer voordelen en nadelen