Welke verwarming kiezen bij renovatie? 

welke verwarming kiezen bij renovatie 1

Welke verwarming kiezen bij renovatie: ontdek de beste opties 

Bij het renoveren van je woning komt onvermijdelijk de vraag naar voren: welke verwarming kiezen bij renovatie? Het goede nieuws is dat er steeds meer innovatieve en duurzame opties beschikbaar zijn die passen bij een milieubewuste toekomst. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van gasloos verwarmen en belichten we twee prominente opties: de warmtepomp en infrarood verwarming.

Warmtepomp: de luxe van comfort

Je hebt vast wel eens van de warmtepomp gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk? Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de grond of het grondwater en zet deze om in bruikbare warmte voor in huis. Hiermee kun je niet alleen je huis verwarmen, maar in sommige gevallen ook koelen. Het werkt via convectiewarmte.

Voordelen warmtepomp

 • Duurzaam: maakt gebruik van natuurlijke bronnen.
 • Kan zowel verwarmen als koelen.

Nadelen warmtepomp

 • Hoge aanschafkosten.
 • Bij een verkeerde meting en installatie kan de efficiëntie afnemen en is de warmtepomp te koud.
 • Mogelijk moeten bestaande radiatoren vervangen worden.
 • Traag verwarmingssysteem: duurt lang voordat je huis warm is.
welke verwarming kiezen bij renovatie 1

Infrarood verwarming: eenvoudig en efficiënt

Wanneer je denkt aan welke verwarming kiezen bij renovatie en je zoekt naar een betaalbare en duurzame optie, dan is infrarood verwarming iets voor jou. Het werkt eenvoudig: de panelen zetten elektriciteit om in infraroodstraling, waardoor een aangename warmte ontstaat.

Voordelen infrarood verwarming

 • Makkelijke installatie: geen leidingen of grote verbouwingen nodig.
 • Aansluiting op de elektra.
 • Duurzaam en energiezuinig: infrarood verwarming met zonnepanelen.
 • Geen opwarmtijd: binnen 5 tot 10 minuten warm.
 • Gezonde warmte: goede luchtvochtigheid en geen stofcirculatie.
 • Infrarood verwarming afbeelding en design: verkrijgbaar in prachtige design modellen, zoals foto verwarming, spiegelverwarming en krijtbord keuken verwarming.
 • Goed te combineren met warmtepomp: geschikt als hoofd- en bijverwarming.

Nadelen infrarood verwarming

 • Vereist een goede positionering in de te verwarmen ruimte.
renovatie badkamer infrarood verwarming

De keuze maken: welke verwarming kiezen bij renovatie?

De vraag welke verwarming kiezen bij renovatie hangt grotendeels af van je budget, de staat van je woning en je persoonlijke voorkeur. Wil je een duurzame oplossing met de mogelijkheid om ook te koelen, dan is een warmtepomp wellicht iets voor jou. Zoek je een betaalbare, eenvoudige en design oplossing, dan is infrarood verwarming de weg te gaan. En vergeet niet dat het ene de andere niet uitsluit!

Hoe je ook kiest, één ding is zeker: de toekomst is gasloos. En dat is goed nieuws voor zowel het milieu als je portemonnee.

Wil je meer informatie over welke verwarming kiezen bij renovatie werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen binnen en buiten, zoals hoe een hangende terrasverwarmer de perfecte buitenoplossing is.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Welke verwarming kiezen bij renovatie?