Wattage radiator berekenen

wat kost infrarood verwarming Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel Verwarming installateur wattage berekenen verbruik infrarood verwarming wattage radiator berekenen infra rood verwarming wat verbruikt infrarood verwarming

Waarom is wattage radiator berekenen belangrijk?

Als het gaat om verwarming, wil je er zeker van zijn dat je huis precies de juiste hoeveelheid warmte krijgt. Wattage radiator berekenen is hier cruciaal. Een goed berekend wattage zorgt er namelijk voor dat je kamers snel en efficiënt worden verwarmd zonder dat je te veel betaalt voor energie. Bovendien geeft het je inzicht in welk type radiator het beste bij jouw behoeften past, zoals de populaire infrarood verwarming.

Infrarood panelen zijn geweldig omdat ze niet alleen de lucht verwarmen, maar ook objecten en mensen in de kamer. Hierdoor voelt de warmte natuurlijker aan. Als je overweegt een infrarood verwarming te installeren, is wattage radiator berekenen essentieel om er het maximale uit te halen.

Hoe kun je het wattage infrarood verwarming berekenen?

Nu je weet waarom het belangrijk is, laten we duiken in hoe je het wattage radiator berekenen kunt aanpakken voor een infrarood verwarming. De algemene regel is dat je 80-100 watt per vierkante meter nodig hebt voor goed geïsoleerde ruimtes.

Stel je voor: je hebt een kamer van 20 vierkante meter.

Wattage = Oppervlakte x (80 tot 100 watt)

= 20m² x 90 watt (gemiddelde waarde)

= 1800 watt

Dus, voor een kamer van 20 vierkante meter, heb je een infrarood verwarming nodig met een vermogen van rond de 1800 watt.

verwarmen met infrarood panelen wattage radiator berekenen

Factoren voor Watt berekenen radiator

Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op het Watt berekenen radiator. Zoals: 

  • De ligging van het huis: aan het water, op een berg, in een rij, vrijstaand. 
  • De hoogte van het plafond: hoeveel m3 moet je opwarmen?
  • Het aantal raampartijen in de kamer.
  • De isolatie van de kamer. 
  • Je eigen warmtebehoefte. 

Om exact het wattage te berekenen moeten al deze factoren meegenomen worden. Wil je meer informatie ontvangen over hoe wattage radiator berekenen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne. Onze experts maken een exacte warmte berekening voor je. 

Maak de slimme keuze voor een warm en gezellig huis 

Nu je de kneepjes van het wattage radiator berekenen onder de knie hebt, ben je gewapend met de kennis om een weloverwogen beslissing te nemen voor jouw verwarmingssysteem. Infrarood verwarming is efficiënt, kostenbesparend en biedt een comfortabele warmte. Maar het belangrijkste is dat jij nu weet hoe je de juiste keuze maakt, aangepast aan jouw ruimte. Dus ga aan de slag, bereken het benodigde wattage radiator en geniet van de gezellige warmte in je huis, wetende dat je slimme keuzes hebt gemaakt! 

In ons infrarood verwarming magazine kun je meer lezen over infrarood panelen in huis en overbuitenverwarming. Zoals een thermostaat aansluiten, waardoor je flink bespaart op de energiekosten.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wattage radiator berekenen