Wat zijn de straalkachel badkamer voordelen?

Badkamer verwarming elektrische badkamerverwarming straalkachel badkamer mobiele badkamer kopen straalkachel badkamer Een innovatief concept: de handdoekdroger

Straalkachel badkamer geeft infrarood warmte

Een straalkachel badkamer is een type verwarming voor de badkamer die warmte uitstraalt en de ruimte opwarmt. Het werkt door elektriciteit te gebruiken om een infrarood element te verwarmen, waardoor de warmte wordt uitgestraald naar de omgeving.

Infrarood verwarming in de badkamer is een nieuwe ervaring van warmte

Infrarood verwarming wordt ook wel stralingsverwarming of thermische golfverwarming genoemd. Dit type verwarming zorgt voor een aangenaam klimaat in de kamer en bespaart tegelijkertijd ruimte en energie. Infrarood verwarming is bijzonder geschikt in de badkamer. Dit komt doordat een straalkachel badkamer infraroodwarmte uitstraalt, wat zorgt voor een comfortabel ruimteklimaat met een aangename temperatuur. De vele mogelijkheden brengen diverse voordelen met zich mee.

  • Eenvoudige installatie
  • Hoog rendement
  • Slanke infrarood paneel van 2 cm
  • Voorkomt schimmelvorming
  • Verwarmen met thermische golven is gezond
  • Zuinige verwarming
  • Infrarood verwarming gezond en heilzaam
  • Creëer aangenaam gevoel van warmte

infrarood paneel badkamer van Warmteshop IR panelen badkamer elektrische badkamerverwarming straalkachel badkamer

Wat is een badkamer verwarming infrarood en hoe werkt het?

Een badkamer verwarming infrarood is een modern elektrisch verwarmingssysteem dat aangename en weldadige infraroodstraling opwekt. De straalkachel badkamer kan worden gebruikt als volwaardig verwarmingssysteem voor de volledige verwarming van je huis of als bijverwarming voor koudere ruimtes. Een bijverwarming badkamer zorgt voor dagelijkse warmte in deze ruimte. Bovendien is een badkamer verwarming infrarood ook geschikt voor gebruik tijdens de zogenaamde overgangsperiode, waarin het inschakelen van de centrale verwarming nog geen zin heeft.

Infrarood paneel verwarmt comfortabeler

In tegenstelling tot conventionele verwarming geeft een infrarood paneel niet alleen warmte af aan de lucht, maar verwarmt vooral de voorwerpen in de omgeving. De infraroodgolven dringen door elk materiaal en lichaam heen en geven de warmte af aan de diepte. Dit geldt vooral voor meubels en vaste objecten zoals muren, die de warmte opslaan en weer afgeven aan de omgeving.

Een infrarood paneel kan aan de muur worden bevestigd als wandverwarming of aan het plafond als plafondverwarming, en creëert een aangenaam gevoel van warmte als deze in werking is. Het effect van een infrarood straalkachel is vergelijkbaar met dat van aangenaam zonlicht. De lucht in de kamer blijft frisser en schoner in vergelijking met convectieverwarming, omdat een infrarood paneel geen stofdeeltjes doet op wervelen.

Soorten straalkachels badkamer

Er zijn verschillende manieren om straalkachels badkamer te gebruiken. Alles is mogelijk, van klassieke witte modellen tot een spiegelverwarming of kies een infrarood verwarming foto, waarbij je creativiteit de grootst mogelijke vrijheid krijgt. Geniet altijd van warme en droge handdoeken met een handdoekverwarming. De keuze is ongelooflijk groot voor een straalkachel badkamer.

Een spiegel verwarming die niet beslaat, is een veel gekozen straalkachel badkamer. Ander voordeel is dat je deze spiegel verwarming gewoon op de huidige plek van je spiegel monteert. Dankzij de IP44 klasse is een straalkachel badkamer spatwaterdicht en dus veilig in vochtige kamers te gebruiken, net zoals alle andere infrarood panelen badkamer van Warmteshop.

wat kost infrarood verwarming badkamer handdoekdroger elektrisch infrarood badkamer verwarming wattage berekenen

8 Voordelen infrarood verwarming

De aanschaf van een straalkachel badkamer bied je meerdere voordelen. Wat zijn de infrarood verwarming voordelen? We hebben de belangrijkste 8 voordelen infrarood verwarming voor je opsgesomd.

#1 Eenvoudige installatie

Straalkachels badkamer kunnen gemakkelijk in de ruimte worden geïnstalleerd. Een specialist of speciaal gereedschap is niet nodig, want de montage van een straalkachel badkamer is heel eenvoudig.

#2 Hoog rendement elektrisch kacheltje

Vergeleken met conventionele radiatoren zet een elektrisch kacheltje veel meer energie om in de gewenste warmte. Bij normale verwarmingssystemen wordt maximaal 80 procent van de energie omgezet in warmte; bij infrarood elektrisch kacheltje wordt 100 procent van de toegevoerde energie omgezet.

#3 Slanke straalkachel badkamer: 2 cm dun

In tegenstelling tot de conventionele en lelijke radiatoren heeft een badkamer straalkachel weinig ruimte nodig, omdat deze plat tegen de muur of het plafond ligt. Het warmtepaneel is slechts 1,7 tot 2,2 cm dik. Bovendien kan de straalkachel badkamer functioneel in de ruimte worden geïntegreerd, bijvoorbeeld als spiegelverwarming. Met een handdoekenrek erbij kan de straalkachel badkamer zelfs de functionaliteit vergroten. Bovendien is de badkamer straalkachel niet alleen nuttig, maar ziet hij er ook heel goed uit dankzij de vele varianten.

#4Schimmelvorming voorkomen

In ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad is de kans op schimmelvorming op muren en plafond groot. Het feit dat conventionele radiatoren alleen de lucht verwarmen en niet de muren, betekent dat de warmte de schimmelvorming niet kan voorkomen. De warmte van de infraroodstraling dringt door in het metselwerk, waardoor de muren drogen. Hierdoor wordt de levensbasis voor schimmel weggenomen en bestaande schimmel effectief bestreden.

#5 Voordeel van thermische golven

Het voordeel van infrarood badkamer panelen, ook wel thermische golfstralers genoemd, is dat vaste voorwerpen of meubels het warmte-effect niet beperken en de warmte zich door de hele ruimte verspreidt. Je voelt met badkamer panelen van alle kanten de heerlijke warmte. En niet alleen in de badkamer zijn infrarood panelen geschikt, voor iedere ruimte in huis is er een infrarood oplossing.

#6 Zuinige verwarming

Infraroodstralers gebruiken minder stroom dan conventionele elektrische kachels en kunnen door intelligente thermostaten worden geregeld om alleen te verwarmen als de kamertemperatuur daalt. Omdat de voorwerpen in de kamer de warmte absorberen en lange tijd opslaan, komt er bij het ventileren maar heel weinig warmte naar buiten en blijft de kamer aangenaam warm. Zelfs nadat er frisse lucht is binnengelaten. Huis verwarmen met zuinige verwarming bespaart je veel geld.

hoeveel watt infrarood paneel badkamer verwarming badkamer elektrisch verwarmen met infrarood panelen straalkachel badkamer

#7 Infrarood verwarming gezond en heilzaam

Een infrarood straalkachel is zeer geschikt voor astmapatiënten en allergiepatiënten. Omdat er geen stof wordt opgerakeld, raken de slijmvliezen niet geïrriteerd en vertoont het lichaam geen typische tekenen van allergie. Bovendien wordt de luchtvochtigheid op peil gehouden met een straalkachel badkamer. Daarom is infrarood verwarming gezond en zeer heilzaam voor mens en dier.

De infraroodwarmte van een straalkachel badkamer helpt spierspanning, en de daarmee gepaard gaande pijn, te verlichten. Infrarood verwarming werkt volgens hetzelfde principe als de zon en zijn daarom goed voor de gezondheid. In de wellness- en medische sector wordt infraroodstraling al vele jaren met succes gebruikt voor diverse vormen van therapie.

#8 Een aangenaam gevoel van warmte

De infraroodgolven van een straalkachel badkamer creëren een aangenaam warmtegevoel op de huid, dat sterk lijkt op de warmte van de zon. Dit heeft een ontspannend en kalmerend effect op het lichaam.

Meer informatie over badkamer straalkachels

Wil je meer informatie over badkamer straalkachels ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop over de verschillende modellen van straalkachel badkamer. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over badkamer verwarming en waarom verwarmen met infrarood panelen goed voor het milieu is. Bekijk ook de andere soorten infrarood panelen woonkamer, keuken of slaapkamer. Voor iedere ruimte is er een infrarood oplossing.

Koop nu badkamer verwarming bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat zijn de straalkachel badkamer voordelen?