Verwarmen met infrarood panelen goed voor milieu?

infrarood paneel met afbeelding stralingspaneel verwarmen met infrarood panelen

Is huis verwarmen met infrarood panelen goed voor het milieu?

We worden voortdurend herinnerd aan de noodzaak om betere beslissingen te nemen voor onze planeet als reactie op de klimaatverandering. En een van de gebieden waar we rekening mee moeten houden, is de manier waarop we onze woning verwarmen. Is huis verwarmen met infrarood panelen goed voor het milieu?

infrarood paneel met afbeelding stralingspaneel verwarmen met infrarood panelen

Naast het vinden van de meest economische verwarmingsoplossingen, spelen ook milieuoverwegingen een rol bij de keuze voor een bepaalde optie. In het klimaatakkoord is afgesproken dat we in 2050 allemaal aardgasvrij verwarmen moeten. Alle nieuwe woningen worden al sinds 2018 niet meer opgeleverd met een gasaansluiting.

We zijn dus al enige tijd op zoek naar koolstofarme alternatieven voor zonder gas huis verwarmen. Kantoor of huis verwarmen met infrarood panelen is een zeer goede oplossing voor gasloos verwarmen.

Stralingsverwarming verspilt geen energie

Bij stralingsverwarming verwarmt de infraroodstraling de voorwerpen in een kamer en niet de lucht, zoals bij traditionele convectiekachels. Dit resulteert in een aanzienlijk contrast in de hoeveelheid gebruikte energie. Lucht is geen goede isolator, dus wordt door convectiekachels veel energie gebruikt (en verspild) om de lucht voortdurend opnieuw te verwarmen. Zo’n 30-35% van de warmte van een convectiekachel gaat verloren via het dak en 18-25% via de muren.

verwarmen met infrarood panelen

Verwarmen met infrarood panelen daarentegen zet alle elektriciteit om in warmte, zonder verspilling, wat een laag energieverbruik oplevert. Er is heel weinig energie nodig om het oppervlak van een paneel te verwarmen en de warmte wordt snel afgegeven aan voorwerpen in de kamer. Als de kamer eenmaal warm is, hoeft de stralingsverwarming alleen de oppervlakte temperatuur te handhaven. Ook hier wordt minder energie gebruikt.

Bij verwarmen met infrarood panelen is er geen verspilling van warmte. Dit komt doordat infraroodwarmte niet door bouwmaterialen heen gaat omdat de lange infraroodgolf te ondoorzichtig is. Dit betekent dat IR panelen energiezuiniger zijn en een kleinere ecologische voetafdruk vormt dan traditionele convectieverwarming, zoals een cv-ketel.

Geen schadelijke chemicaliën

Bij verwarmen met infrarood panelen zijn er geen schadelijke chemicaliën die loskomen, zoals koolmonoxide. In principe voegen ze niets toe aan het milieu en onttrekken er ook niets aan. Daarom is een IR verwarming de oplossing voor gasloos verwarmen.

Infrarood verwarming vermindert vocht en schimmel

hoeveel watt infrarood paneel badkamer verwarming badkamer elektrisch verwarmen met infrarood panelen

Een voordeel voor je persoonlijke woon- of werkomgeving is dat infrarood verwarming vocht en schimmel verminderen, die op hun beurt vreselijke gezondheidseffecten kunnen veroorzaken. Omdat de warmte in de muren, plafonds en vloeren straalt, verdwijnt dat koude, vochtige gevoel en helpt het een gezonde woonomgeving te behouden. Doordat de muren ook warm worden, onttrekt het vocht en hebben schimmels geen kans om te gedijen. Bovendien werkt de isolatie in de muur ook beter als deze droog is.

Groene energieproductie: verwarmen met zonnepanelen

Hoewel infrarood verwarming op zichzelf geen hernieuwbare energie is, kan het worden geïntegreerd met groene energieproductie. Verwarmen met zonnepanelen en infrarood verwarming zorgt voor een nog koolstof efficiëntere oplossing.

Dit kan ook worden gecombineerd met accuopslag van door zonnepanelen opgewekte elektriciteit, zodat overtollige stroom wordt opgeslagen en op andere moment gebruikt kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld ’s nachts of als het regent.

Verwarmen met infrarood panelen kunnen op deze manier aangedreven worden door met zonne-energie opgewekte elektriciteit, wat de gevolgen voor het milieu en je kosten vermindert. Verwarmen met zonnepanelen en infraroodstraling is de oplossing voor lagere kosten.

Huis verwarmen met infrarood panelen – goed voor het milieu

Om de oorspronkelijke vraag te beantwoorden – is huis verwarmen met infrarood panelen goed voor het milieu? – het antwoord is dus ja.

  • Verspilt geen energie: tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte.
  • Geen schadelijke chemicaliën: produceert geen koolmonoxide.
  • Groene energieproductie: combineer infrarood verwarming met zonnepanelen.
  • Geen vocht en schimmel: muren, plafonds en vloeren zijn droog.
    .

infrarood verwarming plafond met verlichting

Infrarood paneel is efficiënt en vermindert het energieverbruik. Hoe meer mensen overstappen op infrarood, hoe minder vraag naar fossiele brandstoffen, die bij verbranding schadelijk zijn voor het milieu. Koolstofemissies zijn rechtstreeks verbonden met de opwarming van de aarde en gezondheidsproblemen, dus laten we allemaal ons steentje bijdragen.

Ben je geïnteresseerd in infrarood verwarmingsoplossingen voor je huis of kantoor? Neem contact op met ons team van Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over huis verwarmen met infrarood panelen. Woning verwarmen zonder gas is milieuvriendelijk en ook nog eens heerlijk warm. Je bedient de verwarmingspanelen bovendien eenvoudig met de thermostaten regeling.

Koop nu infrarood verwarming infrarood bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarmen met infrarood panelen goed voor milieu?