Wat verbruikt infrarood verwarming

wat kost infrarood verwarming Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel Verwarming installateur wattage berekenen verbruik infrarood verwarming wattage radiator berekenen infra rood verwarming wat verbruikt infrarood verwarming

In dit artikel zullen we onderzoeken wat infraroodverwarming verbruikt en hoe het zich verhoudt tot traditionele verwarmingssystemen. We zullen ook kijken naar de over wat verbruikt infrarood verwarming, dus de verbruikskosten van infraroodverwarming en hoe het helpt om energie te besparen.

Hoe werkt infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van infraroodstraling om warmte te genereren. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht in een ruimte verwarmen, verwarmt infraroodverwarming direct objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een efficiëntere en comfortabelere verwarmingservaring.

Bij infraroodverwarming wordt elektrische energie omgezet in infraroodstraling. Deze straling wordt door objecten in de ruimte geabsorbeerd, waardoor ze warmte afgeven. Hierdoor ontstaat een aangename en gelijkmatige warmte, vergelijkbaar met de warmte die de zon uitstraalt.

Efficiëntie van infraroodverwarming

Een van de voordelen van infraroodverwarming is de efficiëntie ervan. Doordat de warmte direct wordt overgedragen aan objecten en personen, is er minder energie nodig om een ruimte op te warmen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een efficiënter energieverbruik in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Bovendien is infraroodverwarming zeer responsief. Het verwarmt objecten en personen vrijwel direct, waardoor er geen lange opwarmtijd nodig is. Dit draagt bij aan een snellere en efficiëntere verwarming van de ruimte.

Infraroodverwarming versus traditionele verwarming

Infraroodverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Ten eerste is infraroodverwarming gericht en lokaal. Dit betekent dat de warmte alleen wordt afgegeven aan de objecten en personen in de directe omgeving van de verwarming, waardoor er geen energie wordt verspild aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes.

Bovendien zorgt de directe verwarming door infraroodstraling voor een gelijkmatigere warmteverdeling in de ruimte. Dit voorkomt temperatuurverschillen en koude plekken, wat resulteert in een comfortabelere verwarmingservaring.

Daarnaast is infraroodverwarming veilig en milieuvriendelijk. Omdat er geen luchtstromen worden gecirculeerd, worden allergenen en stofdeeltjes niet verspreid, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Bovendien is infraroodverwarming vrij van schadelijke gassen en dampen, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Kortom, infraroodverwarming biedt een efficiëntere en comfortabelere manier van verwarmen in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Het heeft een positieve impact op energiekosten, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en draagt bij aan een veilige en gezonde leefomgeving.

Energieverbruik van infrarood panelen

Bij het overwegen van infraroodverwarming is het belangrijk om het energieverbruik van infrarood panelen te begrijpen. Deze panelen werken op een unieke manier waardoor ze energie-efficiënt kunnen zijn en bijdragen aan energiebesparing.

Infrarood panelen werken door middel van elektrische verwarmingselementen die infraroodstraling produceren. Deze straling verwarmt objecten en oppervlakken in de omgeving, waaronder muren, vloeren en meubels. In tegenstelling tot traditionele radiatoren die de lucht verwarmen, zorgt infraroodverwarming ervoor dat de warmte direct naar de objecten wordt gestuurd. Dit resulteert in een snellere en efficiëntere verwarming van de ruimte.

Energiebesparing met infrarood verwarming

Door de directe verwarming van objecten en oppervlakken, kan infraroodverwarming leiden tot energiebesparing. Omdat de warmte niet verloren gaat in de lucht, zoals bij traditionele verwarmingssystemen, kan er minder energie worden verbruikt om dezelfde gewenste temperatuur te bereiken.

Bovendien kunnen infrarood panelen in zones worden geïnstalleerd, waardoor specifieke ruimtes worden verwarmd zonder onnodig energieverbruik in andere delen van het gebouw. Dit zorgt voor een gerichte en efficiënte verwarming, waardoor de energiekosten kunnen worden verlaagd.

Andere voordelen van infrarood verwarming

 • Infrarood panelen hebben geen opwarmtijd nodig, waardoor de warmte direct voelbaar is zodra het systeem wordt ingeschakeld. Dit zorgt voor een snelle en comfortabele verwarming.
 • Omdat infraroodverwarming geen gebruik maakt van circulerende lucht, kan het een goede optie zijn voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor stofdeeltjes.
 • Infrarood panelen hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud, wat kan leiden tot lagere kosten op de lange termijn.

Kortom, het energieverbruik van infrarood panelen kan leiden tot energiebesparing en efficiënte verwarming van ruimtes. Door de directe verwarming van objecten en oppervlakken, kan infraroodverwarming een duurzame en comfortabele keuze zijn voor thuis en op kantoor.

wat verbruikt infrarood verwarming

Verbruikskosten van infraroodverwarming

In dit gedeelte zullen we de verbruikskosten van infraroodverwarming bespreken en enkele tips delen om energie te besparen bij het gebruik van infraroodverwarming.

Verbruikskosten infrarood verwarming

Een van de voordelen van infraroodverwarming is het lagere energieverbruik in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Deze verwarmingssystemen werken efficiënter en verwarmen selectief de zones waar warmte nodig is, waardoor er minder energie verloren gaat.

Tips om energie te besparen met infraroodverwarming

Naast de inherent lagere verbruikskosten biedt infraroodverwarming ook mogelijkheden om extra energie te besparen. Hier zijn enkele handige tips:

 1. Gebruik een thermostaat: Installeer een programmeerbare thermostaat om de verwarming op de juiste momenten in te schakelen. Stel lagere temperaturen in wanneer de ruimte niet in gebruik is, zoals ’s nachts of wanneer u niet thuis bent.
 2. Isoleer uw woning: Zorg voor goede isolatie in uw huis om warmteverlies te minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat de infraroodverwarming efficiënter kan werken en minder energie verbruikt.
 3. Maak gebruik van zoneverwarming: Met infraroodverwarming kunt u specifieke zones in uw huis verwarmen. Maak gebruik van deze functie door alleen de ruimtes te verwarmen waar u zich bevindt, in plaats van het hele huis te verwarmen.
 4. Houd deuren en ramen gesloten: Zorg ervoor dat deuren en ramen goed gesloten zijn om warmteverlies te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de infraroodverwarming optimale prestaties kan leveren en minder energie hoeft te verbruiken.
 5. Onderhoud uw infraroodverwarmingssysteem: Zorg ervoor dat uw infraroodverwarmingssysteem regelmatig wordt onderhouden. Een goed onderhouden systeem werkt efficiënter en verbruikt daardoor minder energie.

Door rekening te houden met deze tips kunt u niet alleen de verbruikskosten van infraroodverwarming verminderen, maar ook uw energieverbruik in het algemeen optimaliseren.

Duurzaamheid van infrarood verwarming

In dit gedeelte zullen we de duurzaamheid van infraroodverwarming onderzoeken. Infraroodverwarming kan bijdragen aan een duurzamere levensstijl door efficiënter gebruik te maken van energiebronnen en een lagere CO2-uitstoot te genereren in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Door de directe stralingswarmte die infraroodverwarming biedt, kan het energiebesparing mogelijk maken doordat het gericht verwarmt waar nodig. Dit in tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen die de lucht in de kamer verwarmen. Hierdoor kunnen lagere temperaturen worden gehandhaafd, terwijl toch een comfortabel gevoel wordt gecreëerd.

Dankzij de efficiënte warmteoverdracht van infraroodverwarming kan het ook helpen om het energieverbruik te verminderen. Infraroodpanelen kunnen snel opwarmen en de warmte blijft lang behouden, waardoor het mogelijk is om de verwarming slechts kortstondig of op lage vermogensstand te gebruiken. Dit resulteert in minder energieverbruik en lagere kosten.

Voordelen van infrarood verwarming voor het milieu:

 • Vermindert de CO2-footprint door efficiënter energiegebruik
 • Gerichte verwarming maakt het mogelijk om lagere temperaturen te handhaven en zo energie te besparen
 • Geen luchtcirculatie, waardoor allergenen en stofdeeltjes niet worden verspreid
 • Geen uitstoot van schadelijke gassen of dampen

Kortom, infraroodverwarming biedt een duurzamere verwarmingsoplossing met voordelen op het gebied van energiebesparing en milieuvriendelijkheid. Het is een efficiënte manier om een comfortabel binnenklimaat te creëren, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan het verminderen van de impact op het milieu.

Ecaros infrarood panelen

Ecaros infrarood panelen zijn een uitstekende keuze voor efficiënte en energiezuinige verwarmingssystemen. Ze bieden verschillende kenmerken en voordelen die uw huis of bedrijf comfortabel en duurzaam maken.

Kenmerken van Ecaros infrarood panelen

Ecaros infrarood panelen zijn ontworpen met geavanceerde technologieën om optimale prestaties te garanderen. Enkele kenmerken van Ecaros infrarood panelen zijn:

 • Een slank en modern ontwerp dat naadloos in elk interieur past
 • Hoogwaardige materialen en afwerking voor duurzaamheid
 • Verschillende maten en wattages om aan uw specifieke verwarmingsbehoeften te voldoen
 • Eenvoudige installatie en gebruiksgemak

Voordelen van Ecaros infrarood panelen

Het gebruik van Ecaros infrarood panelen biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Energie-efficiëntie: Ecaros infrarood panelen zetten elektrische energie efficiënt om in warmte, waardoor ze minder energie verbruiken in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.
 • Snelle verwarming: De panelen geven direct warmte af zodra ze zijn ingeschakeld, waardoor u snel een aangename temperatuur kunt bereiken.
 • Gezonde warmte: Infraroodstraling van Ecaros panelen verwarmt objecten en mensen direct, zonder de lucht te drogen of stofdeeltjes te verspreiden, wat zorgt voor een aangename en gezonde warmte.
 • Zonachtige warmte: De infraroodstraling van Ecaros panelen bootst de warmte van de zon na, waardoor u kunt genieten van een comfortabele warmte-ervaring die vergelijkbaar is met buiten zijn op een zonnige dag.
 • Lange levensduur: De panelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze een lange levensduur hebben en u jarenlang betrouwbare verwarming kunnen bieden.

Met de efficiëntie en energiebesparing die Ecaros infrarood panelen bieden, kunt u niet alleen genieten van een comfortabele leefomgeving, maar ook uw energiekosten verlagen. Maak vandaag nog de overstap naar Ecaros infrarood panelen en ervaar de vele voordelen die ze te bieden hebben.

Alkari infrarood verwarming

In dit gedeelte zullen we de Alkari infrarood verwarming bespreken, inclusief informatie over de efficiëntie en prestaties van hun systemen.

Alkari infrarood verwarming biedt geavanceerde oplossingen voor efficiënte verwarmingssystemen. Met hun innovatieve technologie en hoogwaardige panelen leveren ze een optimale warmte-ervaring voor zowel particuliere als commerciële toepassingen.

Energie-efficiëntie:

 • De Alkari infrarood verwarmingssystemen zijn ontworpen om maximale energie-efficiëntie te bieden. Ze zetten elektriciteit direct om in warmte, waardoor er geen energie verloren gaat in het proces.
 • Deze gerichte verwarmingstechnologie verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor wordt de warmte effectiever benut en kan er energie worden bespaard.
 • Alkari infrarood panelen hebben een snelle opwarmtijd, waardoor je snel kunt genieten van een comfortabele warmte in de ruimte. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van energie.

Prestaties:

 • De Alkari infrarood verwarmingssystemen leveren een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de ruimte. Dit zorgt voor een aangename omgeving zonder koude plekken of temperatuurschommelingen.
 • De panelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een lange levensduur. Ze zijn ontworpen om betrouwbare en duurzame prestaties te leveren, zelfs bij intensief gebruik.
 • Met verschillende beschikbare modellen en designs biedt Alkari infrarood verwarming flexibiliteit in het integreren van verwarmingssystemen in diverse ruimtes en interieurs.

Als je op zoek bent naar een efficiënte en betrouwbare oplossing voor verwarming, biedt Alkari infrarood verwarming een uitstekende keuze. Met hun geavanceerde technologie en focus op energie-efficiëntie en prestaties, kunnen ze bijdragen aan een comfortabele en duurzame verwarming van je ruimtes.

Welltherm infrarood panelen

Welltherm biedt hoogwaardige infrarood panelen die zorgen voor efficiënte verwarming met een laag energieverbruik. Deze panelen maken gebruik van geavanceerde technologieën om u een comfortabele en duurzame verwarmingsoplossing te bieden.

Energieverbruik

De Welltherm infrarood panelen staan bekend om hun energiezuinigheid. Ze maken gebruik van infraroodstraling om warmte direct aan objecten en mensen over te dragen, waardoor er geen energie verloren gaat aan het verwarmen van de lucht in een ruimte. Dit resulteert in een efficiënter energieverbruik in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Duurzaamheid

Welltherm infrarood panelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een lange levensduur. Ze zijn ontworpen om efficiënt te werken en te voldoen aan strenge milieunormen. Daarnaast zijn de panelen volledig recyclebaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor verwarmingssystemen.

Kostenbesparing

Een bijkomend voordeel van de Welltherm infrarood panelen is de kostenbesparing. Doordat ze efficiënt verwarmen en de warmte direct op de gewenste plek wordt afgegeven, kan er bespaard worden op energiekosten. Bovendien kunnen de panelen individueel worden bediend, waardoor u de verwarming kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften en alleen de ruimtes kunt verwarmen die in gebruik zijn.

Welltherm infrarood panelen zijn een duurzame en energiezuinige keuze voor verwarmingssystemen. Ze bieden efficiënte verwarming, hebben een lange levensduur en zorgen voor kostenbesparing. Als u op zoek bent naar een hoogwaardig infrarood verwarmingssysteem, zijn de Welltherm panelen een uitstekende optie.

Warmteshop.be voor infrarood verwarming

In dit gedeelte zullen we Warmteshop.be bespreken, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen. Bij Warmteshop.be vindt u een uitgebreid assortiment aan producten die uw huis of bedrijf efficiënt kunnen verwarmen.

Ontdek het ruime assortiment

Bij Warmteshop.be vindt u een breed scala aan infrarood verwarmingsopties. Of u nu op zoek bent naar infrarood panelen, spiegelverwarming, glasverwarming of infrarood terrasverwarming, Warmteshop.be heeft het allemaal. Met hun uitgebreide assortiment hebben ze voor elke ruimte en behoefte een passende verwarmingsoplossing.

Kwaliteit en duurzaamheid

Warmteshop.be staat bekend om zijn hoogwaardige producten die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. De infrarood verwarmingssystemen zijn energiezuinig en duurzaam, waardoor ze niet alleen bijdragen aan een comfortabele leefomgeving, maar ook aan een duurzame toekomst.

Persoonlijk advies en service

Bij Warmteshop.be staat een team van experts klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste infrarood verwarmingssystemen. Ze begrijpen dat elke situatie uniek is en zullen samen met u kijken naar uw specifieke behoeften en wensen. Bovendien biedt Warmteshop.be een uitstekende after-sales service, zodat u altijd kunt rekenen op ondersteuning, zelfs na uw aankoop.

Bestel vandaag nog uw infrarood verwarmingssysteem

Bent u op zoek naar een efficiënte en duurzame manier om uw huis te verwarmen? Neem dan een kijkje op de website van Warmteshop.be en ontdek het uitgebreide assortiment aan infrarood verwarmingssystemen. Bestel vandaag nog uw systeem en geniet van de voordelen van infrarood verwarming.

warmtestraler infrarood plafondverwarming aangename warmte wat verbruikt infrarood verwarming

Infrarood verwarming in België

België heeft de afgelopen jaren een groeiende interesse getoond in infraroodverwarmingssystemen. Deze innovatieve vorm van verwarming wint aan populariteit vanwege de vele voordelen die het biedt.

Populariteit van infrarood verwarming

 • Een belangrijke reden voor de populariteit van infraroodverwarming in België is de efficiëntie ervan. Infraroodstraling verwarmt objecten direct, waardoor er minder energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht. Dit resulteert in een snellere opwarming van de ruimte en lagere energiekosten.
 • Bovendien is infraroodverwarming milieuvriendelijk. Het maakt gebruik van natuurlijke stralingswarmte en veroorzaakt geen schadelijke uitstoot, in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen. Dit heeft geleid tot een groeiende bewustwording van duurzame verwarmingsoplossingen in België.

Beschikbaarheid van infrarood verwarmingssystemen

 • Infrarood verwarmingssystemen zijn steeds gemakkelijker verkrijgbaar in België. Er zijn verschillende gespecialiseerde winkels en online retailers die een breed scala aan infraroodpanelen en -systemen aanbieden.
 • Daarnaast zijn er ook professionals in de verwarmingsindustrie die gespecialiseerd zijn in infraroodverwarming en deskundig advies kunnen geven. Ze kunnen helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor specifieke behoeften en bij de installatie ervan.

Al met al evolueert de markt voor infrarood verwarming in België snel en groeit de populariteit. Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van deze moderne en efficiënte manier van verwarmen. Of het nu gaat om residentieel of commercieel gebruik, infraroodverwarming wordt steeds vaker gezien als een aantrekkelijke verwarmingsoplossing in België.

Tips voor energiebesparing met infrarood verwarming

Als u gebruikmaakt van infraroodverwarming, zijn er verschillende manieren waarop u energie kunt besparen en de efficiëntie van het systeem kunt optimaliseren. Hier zijn enkele handige tips:

 1. Isoleer uw woning: Goede isolatie is essentieel om energieverlies te beperken. Controleer of uw woning goed geïsoleerd is, met name de muren, ramen en dak.
 2. Gebruik thermostaten en timers: Maak gebruik van programmabare thermostaten en timers om de verwarming alleen in te schakelen wanneer dit nodig is. Stel de temperatuur in op een comfortabel niveau en zorg ervoor dat de verwarming wordt uitgeschakeld wanneer u niet thuis bent of wanneer u naar bed gaat.
 3. Plaats panelen op strategische locaties: Plaats de infrarood panelen op strategische locaties in de ruimte, zodat u gericht kunt verwarmen. Hierdoor kunt u de benodigde energie verminderen en toch genieten van de gewenste warmte.
 4. Onderhoud uw verwarmingssysteem: Zorg ervoor dat uw infrarood verwarmingssysteem regelmatig wordt onderhouden. Stof en vuil kunnen de efficiëntie verminderen, dus reinig de panelen regelmatig en zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de warmteafgifte belemmeren.
 5. Combineer met andere energiebesparende maatregelen: Combineer uw infrarood verwarmingssysteem met andere energiebesparende maatregelen, zoals het gebruik van LED-verlichting, het isoleren van leidingen en het verminderen van onnodig stroomverbruik door elektrische apparaten uit te schakelen wanneer ze niet worden gebruikt.

Met deze tips kunt u energie besparen en tegelijkertijd genieten van de voordelen van infraroodverwarming. Door bewust om te gaan met uw energieverbruik, draagt u bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere levensstijl.

Tot slot over wat verbruikt infrarood verwarming

In deze laatste sectie hebben we de belangrijkste punten besproken over wat infraroodverwarming verbruikt en hoe het zich verhoudt tot traditionele verwarmingssystemen. We hebben ontdekt dat infraroodverwarming een efficiënte en energiebesparende optie kan zijn voor het verwarmen van uw huis of bedrijf.

Door gebruik te maken van infrarood panelen kunt u genieten van directe en gerichte warmte, wat resulteert in een lager energieverbruik. Bovendien is infraroodverwarming duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het geen gebruik maakt van luchtconvectie en geen warmteverlies veroorzaakt door leidingen of kanalen.

Ten slotte bieden verschillende merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm hoogwaardige infrarood panelen met een goede energie-efficiëntie en duurzaamheid. U kunt ook terecht bij Warmteshop.be voor een breed scala aan producten en systemen die aansluiten bij uw verwarmingsbehoeften.

Als u op zoek bent naar een energiezuinige en comfortabele manier om uw huis of bedrijf te verwarmen, overweeg dan infraroodverwarming. Met de juiste kennis en de beste producten kunt u energie besparen en een positieve impact hebben op het milieu. Neem vandaag nog een weloverwogen beslissing en geniet van de voordelen die infraroodverwarming te bieden heeft.

Meer informatie over wat verbruikt infrarood verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over wat verbruikt infrarood verwarming? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met Warmteshop Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Mechelen, Warmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout. We kunnen ook gratis een warmteberekening voor je maken en kom erachter hoe onze heater energiezuinig je woning warmt houdt.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoalshoe werkt infrarood verwarming nu precies.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ wat gebruikt infrarood verwarming

Wat is het energieverbruik van infraroodverwarming?

Infraroodverwarming verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen. De precieze hoeveelheid energie die gebruikt wordt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en de isolatie. Over het algemeen is het energieverbruik van infraroodverwarming echter efficiënter en kan het leiden tot lagere energiekosten.

Hoe kunnen infrarood panelen helpen energie te besparen?

Infrarood panelen kunnen energie besparen omdat ze gericht warmte afgeven naar specifieke plekken in een ruimte. Hierdoor hoeft de verwarming niet de hele ruimte op te warmen, wat resulteert in minder energieverbruik. Bovendien hebben infrarood panelen geen opwarmtijd nodig en kunnen ze snel worden uitgeschakeld wanneer ze niet nodig zijn, waardoor er nog meer energie wordt bespaard.

Wat zijn de verbruikskosten van infraroodverwarming?

De verbruikskosten van infraroodverwarming zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte, het energietarief en hoe vaak de verwarming wordt gebruikt. Over het algemeen zijn de verbruikskosten van infraroodverwarming lager dan die van traditionele verwarmingssystemen vanwege de efficiëntie en gerichte warmteafgifte. Het is echter altijd aan te raden om een energiecalculator te gebruiken om het precieze verbruik en de kosten voor uw specifieke situatie te bepalen.

Wat is de efficiëntie van infraroodverwarming ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen?

Infraroodverwarming is over het algemeen efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen omdat het gericht warmte afgeeft naar specifieke plekken in een ruimte. Dit zorgt voor snellere opwarming en minder energieverlies. Bovendien heeft infraroodverwarming geen opwarmtijd nodig, waardoor er geen energie verloren gaat aan het opwarmen van de verwarmingselementen.

Hoe duurzaam is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een duurzaam verwarmingssysteem omdat het gebruikmaakt van elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen. Hierdoor stoot het geen schadelijke gassen uit en draagt het niet bij aan de opwarming van de aarde. Bovendien kunnen infrarood panelen ook gemaakt worden van duurzame materialen en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn.

Waar kan ik Ecaros infrarood panelen kopen?

U kunt Ecaros infrarood panelen kopen bij erkende dealers of online winkels die gespecialiseerd zijn in infraroodverwarming. Een bekende leverancier in België is Warmteshop.be, waar u een breed assortiment aan Ecaros infrarood panelen kunt vinden.

Wat zijn de voordelen van Alkari infrarood verwarming?

Alkari infrarood verwarmingssystemen hebben verschillende voordelen. Ze zijn energiezuinig, duurzaam, hebben een lange levensduur en verwarmen de ruimte snel en gelijkmatig. Bovendien zijn Alkari panelen verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, waardoor ze naadloos passen in elk interieur.

Wat zijn de kenmerken van Welltherm infrarood panelen?

Welltherm infrarood panelen hebben een hoog rendement, een snelle opwarmtijd en een lange levensduur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote ruimtes. Bovendien zijn de panelen gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben ze een strak en modern design.

Waar kan ik terecht voor infrarood verwarming van Warmteshop.be?

Warmteshop.be is een gespecialiseerde winkel in infrarood verwarmingssystemen. U kunt zowel online als in de fysieke winkels terecht voor een uitgebreid assortiment infrarood panelen van verschillende merken, waaronder Ecaros, Alkari en Welltherm.

Hoe populair is infrarood verwarming in België?

Infrarood verwarming wordt steeds populairder in België vanwege de vele voordelen die het biedt, zoals energie-efficiëntie, comfort en lagere verbruikskosten. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor infraroodverwarming als een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen.

Welke tips heeft u om energie te besparen met infrarood verwarming?

Hier zijn enkele tips om energie te besparen met infrarood verwarming:
Zorg ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd is om warmteverlies te verminderen.
Gebruik thermostaten of timers om de verwarming alleen in te schakelen wanneer dat nodig is.
Maak gebruik van zoneverwarming door de infrarood panelen alleen in de ruimtes te gebruiken waar warmte nodig is.
– Hou ramen en deuren gesloten om tocht te vermijden.
– Plaats geen meubels of gordijnen voor de infrarood panelen, zodat de warmte vrij kan circuleren.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat verbruikt infrarood verwarming