Wat kost infrarood verwarming

Wat kost infrarood verwarming per jaar?

De kosten infrarood verwarming bestaan uit meerdere onderdelen. Zoals de kosten voor aanschaf, onderhoud, installatie en verbruik. Het verbruik is duurzaam, installatie is eenvoudig en er zijn geen onderhoudskosten. Verlaag de verbruikskosten nog meer door middel van een thermostaat en goede isolatie van de woning.

wat kost infrarood verwarming

Infrarood paneel is goedkoop

Zodra je jouw woning wilt verwarmen met infrarood warmte moet je natuurlijk eerst één infrarood paneel of meerdere panelen kopen. De prijs infrarood paneel wordt bepaald door meerdere factoren.

Ten eerste de materiaalkeuze, zoals metaal, verhard glas of natuursteen. Daarnaast is het vermogen bepalend. Hoeveel watt per paneel heb je nodig. En natuurlijk de grootte van het warmtepaneel. Eventuele bijkomende kosten zijn de installatie. Op zich is de installatie eenvoudig en snel. De bepaling van de positie is van belang en de aansluiting op elektra.

Heb je hulp nodig bij de installatie? Maak dan gebruik van onze vakkundige installatie service. Verder zijn er geen andere kosten. Ook geen onderhoudskosten, want de warmtepanelen hebben geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.

Infrarood verwarming verbruik berekenen

Om een berekening van de verbruikskosten van infrarood verwarming te maken moeten we eerst de woning bekijken en jouw persoonlijke wensen qua warmte. Hoeveel warmte wil jij in de ruimte hebben? Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle woningen zijn namelijk gelijk en ook de warmtebehoefte is verschillend.

Onderstaande factoren zijn van belang voor infrarood verwarming verbruik berekenen.
– Ligging van de woning.
– Hoogte plafond.
– Afmeting van de ruimte
– Isolatiewaarde van de woning.
– Materiaal van de buiten muren
– Aantal ramen en raampartijen.

Verbruik elektrische verwarming berekenen

hoe werkt infrarood verwarming

We hebben een voorbeeld gemaakt van het verbruik elektrische verwarming berekenen. We willen in ons voorbeeld een kamer van 100 m2 verwarmen. Het plafond is hier 3 meter hoog en de isolatiewaarde van de ruimte is gemiddeld. De periode dat je de woning verwarmd is 180 dagen van 7 uur per dag, 60 watt per m2.

Het jaarlijks verbruik elektrische verwarming berekenen doen we als volgt:
– Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarming systeem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarm dagen.
– Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt.
– Totale verbruik is dan 7.560 per kWh (kW/uur per jaar).
– Vermenigvuldig 7.560 kWh met de huidige elektriciteitsprijs die je betaalt en je weet de kosten infrarood verwarming.

Laat Warmteshop de m2 berekenen van je woning

Laat Warmteshop de m2 berekenen van je woning zodat je weet wat de kosten infrarood verwarming zijn. Op basis de m2 berekenen kunnen wij een warmte berekening voor je opstellen. Neem daarvoor contact op met Warmteshop.

Wil je meer informatie over wat kost infrarood verwarming? Je kan voor wat kost infrarood verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat kost infrarood verwarming vinden. Kom bovendien meer te weten over onze hybride verwarmingspanelen.