Wat is waar over IR verwarmingspanelen

infrarood verwarming kopen is infrarood verwarming goedkoop wat verbruikt een infrarood paneel ir verwarmingspanelen energiezuinig verwarmen elektrisch verwarming duurzaam verwarmen op elektriciteit

Waarom zijn IR verwarmingspanelen zo goed?

De A-kwaliteit IR verwarmingspanelen van Infrarood Verwarming zijn kosteneffectief en milieuvriendelijk. Ze stoten geen CO2 uit in combinatie met groene stroom, zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, hebben lage onderhoudskosten en zijn storingsvrij.

hoeveel watt infrarood paneel hoe werkt een verwarmingspaneel ir verwarmingspanelen

IR verwarmingspanelen zijn ook nog een ruimtebesparend door hun kleine vorm van 1,8 tot 2,2 cm. Door de aantrekkelijke ontwerpen die verkrijgbaar zijn, kun je voor elke ruimte een geschikt warmtepaneel vinden. Zoals een verwarming met spiegel en verlichting of een infrarood verwarming met foto.

Natuurlijk zijn ook minder opvallende IR verwarmingspanelen zoals RAL wit, een optie. Bovendien zijn de warmtepanelen geschikt voor alle woningen, ongeacht de isolatiewaarde. Dit komt doordat infraroodstraling niet door tocht wordt beïnvloed. Wat valt er nog meer te zeggen over IR panelen?

Infrarood paneel is geschikt als hoofd- en bijverwarming

Infrarood paneel is ook ideaal voor het verwarmen van hoge ruimten, kleine kamers, en slecht geïsoleerde constructies. Daardoor is een IR verwarmingspaneel ideaal voor zowel primaire als bijverwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer, logeerkamer of woonkamer.

verwarming kopen is infrarood verwarming gevaarlijk

Infraroodstraling is echter ook gunstig in de slaapkamer, waar ze een gezonde binnen atmosfeer schept. Richt de verwarming op de buitenmuur, die ook opwarmt. Het voordeel is dat schimmel verdwijnt, en dat de isolatie beter presteert. Vocht op muren is schadelijk omdat schimmels er gedijen. Installeer daarom een infrarood paneel in de slaapkamer om extra verwarming te geven.

Infrarood verwarming is zuinig en gezond

Omdat er minder energie nodig is om een aangename gevoelstemperatuur te bereiken, is infrarood verwarming zuinig in het dagelijks gebruik. Stralingswarmte werkt dan ook anders dan convectiewarmte, die de lucht verwarmt. De gevoelstemperatuur is hoger door de directe warmte, en je kunt de verwarming van de thermostaat een paar graden lager zetten. Je bespaart 6% op je energie-uitgaven voor elke graad die je verlaagt.

wat is een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel ir verwarmingspanelen

Infrarood verwarming elimineert ook het probleem van stof dat in de lucht stroomt, en is daardoor perfect voor allergie- en astmapatiënten. De objecten en personen in het stralingsgebied worden direct verwarmd in plaats van de lucht. De warmtepanelen zenden, net als de zon, lange golf infraroodstraling uit, die directe en aangename warmte geeft.

IR verwarmingspanelen die infrarood C warmtegolven uitzenden zijn niet schadelijk voor planten, dieren, of mensen. In feite is het heilzaam. Spieren ontspannen, de doorbloeding verbetert, en gewrichtspijn en spierpijnen worden verlicht.

Meer informatie over IR straling

IR straling is te vergelijken met de zon, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. De verwarminspanelen voor woningen maken gebruiken gebruik van de lange golf IR straling, welke onzichtbaar is voor het blote oog.

Wil je meer informatie over IR verwarmingspanelen? Je kan voor IR verwarmingspanelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR verwarmingspanelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over IR verwarmingspanelen vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen, welke convectie- en stralingswarmte op een optimale manier combineert.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is waar over IR verwarmingspanelen