Wat is een warmtestraler?

infraroodpaneel warmtestraler wat is een vide

Warmtestraler: een overzicht van voordelen en werking

Een warmtestraler is een efficiënt en praktisch hulpmiddel dat voor verwarming zorgt door het uitstralen van warmtegolven. Het werkt op een eenvoudige maar ingenieuze manier. Een warmtestraler verhit niet de lucht, maar de objecten waarop de warmtegolven vallen. Denk aan de stralingswarmte van de zon op een koude dag. Hoewel de lucht koud is, voel je een behaaglijke warmte als de zonnestralen op je huid vallen. Net zo zorgt de warmtestraler ervoor dat jij en de objecten in de ruimte direct opwarmen.

Hoe werkt een warmtestraler?

Het principe van een warmtestraler is gebaseerd op infrarood technologie. De straler produceert infrarode stralen die direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmen. Deze stralen zijn volledig veilig en bieden een comfortabele, gelijkmatige warmte. Een warmtestraler verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen omdat het niet de lucht, maar de objecten verwarmt. Zo ben je niet alleen milieuvriendelijk bezig, maar bespaar je ook nog eens op je energierekening.

warmtestraler

Wat zijn de voordelen van een warmtestraler?

Het grootste voordeel van een warmtestraler is de efficiëntie. Omdat ze objecten en mensen direct verwarmen in plaats van de lucht, zijn ze bijzonder energiezuinig. Daarnaast biedt een warmtestraler een consistente en comfortabele warmte zonder de lucht uit drogen. Dit maakt ze ideaal voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. 

Bovendien zijn warmtestralers stil in gebruik, waardoor ze perfect zijn voor slaapkamers of studeerkamers. En ten slotte zijn warmtestralers gemakkelijk te installeren en te onderhouden (lees geen onderhoud nodig), waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een handige en duurzame manier om zijn of haar ruimte te verwarmen.

Meer over infrarood warmtestralers

infrarood terrasverwarmer elektrisch hangend

Wil je meer informatie ontvangen over warmtestralers of wil je weten waar je een warmtestraler kunt toepassen? Bijvoorbeeld als bijverwarming in de badkamer of als hoofdverwarming in de woonkamer. Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming RoeselareWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood verwarming in en rondom huis. Want infraroodstraling wordt ook voor de buitenverwarming gebruikt, zoals bij een terrasverwarmer elektrisch hangend of als industriele verwarming

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is een warmtestraler?